Windows 7 kavgası bitmiyor!

CHIP Online
11-02-2010, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft Windows 7'yi savunuyor, kullanıcılar kabul etmiyor: İşte son Windows 7 kavgası...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/windows-7-kavgasi-bitmiyor_18197.html

Resimlerle: 33 yeni Windows 7 duvar kağıdı!

Geçtiğimiz günlerde aktardığımız Windows 7 pil ömrü problemleriyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Direkt Windows'un başkanı Steven Sinofsky'nin cevap verdiği iddiaların sahipleri, Windows 7'nin dizüstü pil ömrünü kısalttığı ya da kalıcı olarak bozduğu iddialarını sürdürüyor. Microsoft TechNet'te bu konuda oldukça iddialı olan bazı kullanıcılar, Microsoft'un açıklamasını kabul etmiyor.

Microsoft yaptığı açıklamada sorun bildirimleriyle ilgili yaptıkları araştırmalarda, test edilen dizüstü pillerinin gerçekten de ömrünü doldurduğunu, Windows 7 pil alarmının doğru çalıştığını belirtmişti.

Şikayeti süren kullanıcılar ise bu açıklamalara karşın Windows 7'de bu konuda bir sorun olduğunda ısrarcı.

Tüm konu: Windows 7 kavgası bitmiyor!

İzleyin: Windows 7 ve güvenlik

Resimlerle: 33 yeni Windows 7 duvar kağıdı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu sorunlakarşılaştınız mı?

posicor
11-02-2010, 18:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

Ben şahsen test etttim ama sonuçta benimki ancak "göz kararı" ve "subjektif" olur.Bence objektif olması açısından chip bir lab testi yapsa fena olmaz.

Mesela 10 farklı laptop ve birkaç netbook ile 7-8 işletim sistemi (xp, vista, 7 ve birkaç linux dağıtımı, hatta hepsinin 32 bit / 64 bit sürümleri) denenebilir.Lab ortamında hepsi için parelel testler oluşturulabilir ve böylece bizlerin de objektif bir fikri olur.

Benim kendi çapımda yaptığım testte kendi laptopum için xp'den daha iyi linux'lardan ise daha kötü bir pil süresi var 7'nin.Pilim ölmek üzere ama buna rağmen erken kapanma problemi yaşamadım, %5-%7 civarı kapatıyor, daha erken değil.Ama benimki tek bir laptop, yani sonuçlar da benim laptop'uma özel.Kendi laptop'um haricinde sadece 2 netbook'da işletim sistemi yaptım daha önceden (ve microsoft'un neden netbook'lardan nefret ettiğini anladım, çünkü netbook'lar kesinlikle 7'den nefret ediyor :) Netbook'larda kesinlikle ubuntu netbook kurulumu en iyisi, hem pil süresi hem de performans açısından )

Bu arada XP de dahil tüm işletim sistemlerim 64 bit olduğu için 32 bit ile aralarındaki farkları da merak ediyorum açıkçası.