arkdaslar ben wındows 7 professıonal kurdum wınayda okuyorum burda ogrencılere 10 euro aldım hemen bı tana sadece tek bı sorunu var laptobun on jack cıkısından kulaklık gırısınden kulaklık takıyorum ses gelmıyor realtekın son versıyonunda yukledım HD driverı ses kartım ACL883 hoporlerden ses var ama on jackten ses gelmıyor nasıl cozebılırım bılgısı olan var mı ? sımdıden sagolun
windows 7 kulaklık sorunu
kulaklıkın çalıştığından emnmisin peki. kulaklık çalışıosa o ön jakta sorun vardır. Yahut denetim massından realtek Hd audio yöneticisinden aygıtın gelişmiş ayarlarına tıklayıp oradaki secenekleri değiştirin.
kulalık saglam jackta saglam ama ses yok ayarları falan kac kere denedım olmadı ya
edit: hic yapamazsam teamviewer dan yardımcı olabılır msın yalnız wındows almanca :D
önceden ses sürücünüzün yanında Vıa hd audio gibi program(lar) geliyor muydu ?
yüklümüydü yani ?
bu sorun herkezdde var mı acaba ?
Görev çubuğunda ki ses simgesine sağ tıklayın ve orada ki ayarları iyice karıştırın..
Karıştırın derken bozmayın , tek tek deneyip deneyip kulaklıuktan ses gelmesini sağlayın bakalım..
yok abicim olmuyor yapamadım
edit :
yapamadım derken olmuyor yani
http://www.mercury-pc.com/downlo ... river/MB/VIA/AUIDO/
VIAHDAudV640b_Setup.exe
http://www.mercury-pc.com/downlo ... river/MB/VIA/AUIDO/yüklemeyi denedim ama platforma uygun bileşeni bulunmuyor dediVIAHDAudV640b_Setup.
bu sorun için hala bi çözüm yok değil mi?
Bu sorunu bende yaşadım hatta 2 gün önce foruma yazıp cevap istemiştim. : ) İstersen yardımcı olabilirim. Teamviewer` dan...
valla çok sevinirim ama windowsum almanca
realtek in eski sürücülerini yükleyin..
eski sürücüleride işe yaramadı arkdaşta yardımcı olamadı hala laptobuma kulaklık takıp muzik dinlyemiyorum :(
eski sürücüleride işe yaramadı arkdaşta yardımcı olamadı hala laptobuma kulaklık takıp muzik dinlyemiyorum :(DriverGenius yada bu tarz bir program kurun.Otomatik sürücülerinizi bulacak ve yükleyecektir..
Orada üstte verdiğim sürücü programının uygun olanını bulup , yükleyecektir...
windows 7 işletim sistemi xp veya vista driverlerini kullanmıyorve diriverları kendiliginden güncelleme olarak yapıyor.
ancak anakartın firmasında orjinal driverlarını bulabilirsen windows 7 için olanları tabi.
aynısorundan dolayı işletim sistemimi xp ye çevirdim ama çözümunu bulur bulmaz 7 ye dönecegim
7 nin platformu cok harika işlemci ve bellek kullanımında gercekten harika.
kardes ilk once selamlar bende de bu sorun vardi ...benim pc - im --------HP--------- www.hp.com.tr -a girdim orada yazilim guncelleme filan neyse boyle yerlere girdim SOUNDMAX diye program verdi sistemime uygun yani bende WINDOWS 7 64X oldugu icin onu secdim ve SOUNDMAX yukledim . VE PC yeniden baslattim oldu. kulaklik resmi filan geldi...YEMIN EDERIM ----YARDIMCI OLDUYSAM SEVINDIM--- TWK