Windows 7 kurmak istiyorum bi öneri verin :)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
caca46
06-02-2010, 04:15   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
72 mesaj

Arkadaşlar kolay gelsin öncelikle yaptığınız iş ve uğraş için teşekkürler,

Bi sorunum var Vista kullanıcısıyım yaklaşık 1 yıldır bu bilgisayarı ilk aldığım günden beri, Windows 7 ye geçmek istiyorum artık,
ama HDD'de o kadar çok gerekli programlarım var ki hangi birini tekrar yüklerim diye düşünüyorum, herşeyi olacağanca D ye kurdum ama bi müdden sonra orda da yer kalmayınca C ye kurmak zorunda kaldım, HDD ler (80, 80 ikiye bölünmüş vaziyette)
benim sorularım şunlar:

1. Windows 7 nin kurulumuna baktım görmek için ve orda bi ekran war "Upgrade" ve "Custom (Advanced)", anladığım kadarıyla "Upgrade" yükseltmek anlamında orada, eğer bu seçeneği seçip kurumula devam edersem yüklemiş olduğum dosyalar sabit kalacak Vista, Windows 7 mi olacak?

2. "Custom (Advanced)" seçeneği, bu da bildiğim kadarıyla bildiğimiz sürücüye Windows yükleme oluyor,
eğer ki ben HDD leri 3 e bölersem, yani C'yi 80den 40a, D sabit 80, E'yide 40 (oluşan 3.bölünmüş HDD)
Windows 7 yide E sürücüsüne kurarsam bana ne gibi zararı olur, çift işletim sistemi çalıştırabilirmiyim?
bu şekilde beni bi ay idare ederse programlarımı aktarma veya düzenleme yapabilirim diye düşünüyorum,
çok kararsızım arkadaşlar önerileriniz ne olur?
Teşekkürler...

Recep Baltaş
06-02-2010, 17:48   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

1: Evet
2: Yavaş olur. En iyisi 1. Tabi 32 ise 32, 64 ise 64.

farukdgn
06-02-2010, 18:32   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,219 mesaj

Yükseltme yerine Program Files'in tümünü harici harddiske at daha iyi ama harici harddiskin varsa :)

caca46
06-02-2010, 22:01   |  #4  
OP Üye
72 mesaj

harici hDD yok arkadaşlar ama bulabilirim,
çok teşekkürler arkadaşlar...

Recep Baltaş
06-02-2010, 23:04   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: farukdgn  
Yükseltme yerine Program Files'in tümünü harici harddiske at daha iyi ama harici harddiskin varsa :)
Çok yanlış bir yöntem. Kayıt girdileri ve System klasöründeki ortak DLL dosyaları ne olacak. Bu yöntemi bir daha önermeyin...

farukdgn
06-02-2010, 23:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj

Biliyorum zaten :)
Bide bazı programları kaldırırken system32'deki dll dosyasını soruyor ben sistem bozulmasın diye hayıra tıklıyorum onları silmelimiyim?

SiprintisT
06-02-2010, 23:14   |  #7  
Taze Üye
8 mesaj

Bana Kalırsa Windows7 güzeL ama Bazı Sorunlarla Karşılaşmak An Meselesi Zaten Piyasada w7 ile ilgili cok paylaşım ve sorun çözümü yok w7 nin tek iyi yanı driver kurmana geRekyok tavsiyem xp

Recep Baltaş
06-02-2010, 23:44   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj
Alıntı: SiprintisT  
Bana Kalırsa Windows7 güzeL ama Bazı Sorunlarla Karşılaşmak An Meselesi Zaten Piyasada w7 ile ilgili cok paylaşım ve sorun çözümü yok w7 nin tek iyi yanı driver kurmana geRekyok tavsiyem
Hayatınızda bir kere bile 7600 kullanmadınız, oyun oynuyorsunuz ama hayatınızda belki de bir defa LEVEL bokumadınız, Windows 7 hakkında yorum yapıyorsunuz.... Lütfen bildiğiniz konularda görüş belirtin. Burada Windows 7'de her soruna çözüm bulduk biz..

Sizi duyan da Windows XP yemek pişitiyor sanır...XP'de binlerce hata var....bir göz atın XP bölümüne....

Bana XP saçmalığını savunmayın lütfen....XP bitti....

özkan_oktay
07-02-2010, 03:49   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

yükseltme yaparsan dosyaların kaybolmaz gelişmiş yazan seçnek ise windows vista dosyalrın silmeden üstüne yükler ama sadece 7 yi kullablrsn...vista windows.old die bir klasör olur onu bir harici bir diske veya çıkarılablr bir ayıgıta depolıyablrsn istedin zmn vistaya da geri dönüş yapablrsn...

ufuk_35
07-02-2010, 04:41   |  #10  
Yıllanmış Üye
800 mesaj
Alıntı: farukdgn  
Bide bazı programları kaldırırken system32'deki dll dosyasını soruyor ben sistem bozulmasın diye hayıra tıklıyorum onları silmelimiyim?
Genelde silmek sorun çıkarmaz, çünkü o dll o programa aittir ve kaldırılınca gerek de kalmayacaktır. Ancak tesadüfen iki ayrı program da aynı dll i kullanıyorsa sorun çıkma ihtimali yüksek olur. Programı kaldırırken evet-hayır şeklinde sormasının sebebi de bu. Başka programlar için gerekli olabilir.
Ben hep silerim, sebebi: Gereksiz dll ler yığılıp kalmasın, sistemi yavaşlatmasın. Başka bir programda sorun çıkmadı daha ama çıkacak olursa, yüklemeyi onarır veya tekrar yüklerim hallolur. Sonuçta sistem için kritik bir dosya değil bu.

caca46
07-02-2010, 19:36   |  #11  
OP Üye
72 mesaj

arkadaşlar çok teşekkürler, peki bişey daha sorcağım c sürücüsünü 36gb a kadar düşürdüm, yedekleme yaparsam bu kç gb halinde bi dosyaya dönüşür?

fcengiz611
12-02-2010, 19:06   |  #12  
fcengiz611 avatarı
Yeni Üye
42 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Sizi duyan da Windows XP yemek pişitiyor sanır...XP'de binlerce hata var....bir göz atın XP bölümüne....

xp devri kapandı kapanacak zamanla oda win 98 gibi sadece arsıvlerde kalacak

hrn_07
12-02-2010, 20:04   |  #13  
Yıllanmış Üye
179 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Hayatınızda bir kere bile 7600 kullanmadınız, oyun oynuyorsunuz ama hayatınızda belki de bir defa LEVEL bokumadınız, Windows 7 hakkında yorum yapıyorsunuz.... Lütfen bildiğiniz konularda görüş belirtin. Burada Windows 7'de her soruna çözüm bulduk biz..

kesinlikle doğru...