Windows 7 Kurulum Hatası (Load Driver)

sentinus
03-10-2010, 15:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Arkadaşlar internetten Windows 7 Ultimate iso dosyasını indirdim. Dvd ye yazdım. PC yi yeniden başlatıp kurmaya çalıştım. Sonra setup is starting ekranında,

Load Driver
A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a floppy disk,
CD, DVD, or USB flash Drive, please insert it now.

Note: If the Windows installation media is in the CD/DVD Drive, you can safely remove it for this step. 

diye hata geldi. 
https://www.chip.com.tr/forum/Win ... Hatasi_t105427.html  konusundaki söylenenleri yaptım yine aynı hata
 https://www.chip.com.tr/konu/Windows-7-yi-USB-den-kurun_12496.html burdaki konuya baktım bilgisayarım xp olduğu için DISKPART flash belleğimi görmüyor.

İnternetten araştırdım md5 die bişey varmış. Pek bişey anlamadım. Bir tek bu konuda umudum kaldı. Bu md5 konusunda yardım ederseniz sevinirim. Ya da başka bir yöntem varsa söyleyebilirsiniz.

mcafee23 ayrılmıştır
05-10-2010, 01:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bios'tan ACHI olan sata modunu Disable ya da IDE yapıp deneyin.Dvd sata sürücülerinizi içermiyor.
Biosta yapacağınız bu ayar ile harddisklerinizi IDE gibi gösterip bu sorunu aşabilirsiniz

lanista
04-12-2010, 23:42   |  #3  
Taze Üye
18 mesaj

arkadaşlar aynı sorun bende de vardı ve ben şu yöntemi denedim ve çözüldü: normalde xp kurarken anakart chipset driver kurduğum cd yi ''A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a floppy disk,

CD, DVD, or USB flash Drive, please insert it now.'' hatası aldıktan sonra takıyorum win 7 yi çıkarıp.yukarıdaki uyarıyı verdiğinde seçenek olarak gözat ,yeniden dene ve iptal var biliyorsunuz ben gözat a tılayıp anakart cd sini buluyorum.oradan drivers adlı bir klasöre girdim ve bu klasörün içinde de raid yazan klasöre girdim ve oradaki bir kaç dosyayı sırası ile denedim.dosyalardan birisi işe yarada yüksek ihtimalle sizde de işe yarayacak.zaten bu dosyalardan birini tanımlayınca tekrar hard disk biçimlendirme menusüne geliyor.siz daha önce nereye kuruyorsanız yine ona tıklayıp sürücüyü yükle diyorsunuz ve yükleme başlıyor.hepsi bu kadar

erkamik
20-09-2011, 02:02   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşım ne biosu ne ahcisi yaa.. yüklerken "sürücü yükle" yes kesinlikle basmayın ya sadece "ileri" ye basın o kadar ne bu ya

ercantnc
24-12-2012, 22:55   |  #5  
ercantnc avatarı
Taze Üye
6 mesaj

aynı sorunu bende yaşıyorum yardımcı olusanız çok sevinirim biostan ide yaptım fakat yine olmadı win8 ve win7 cd si ile denedim yine olmadı bana böyle kesin çözüm lazım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

murat5038
25-12-2012, 01:52   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: ercantnc  
aynı sorunu bende yaşıyorum yardımcı olusanız çok sevinirim biostan ide yaptım fakat yine olmadı win8 ve win7 cd si ile denedim yine olmadı bana böyle kesin çözüm lazım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkü

lanista ve ekarnik Gerekl açıklamaları yapmışlar.Eğer hala devam ediyorsa İSo dosyanızı AHCI uyumlu bir iso bulup cd ye doğru bir şekilde yazdırın.

ercantnc
25-12-2012, 02:37   |  #7  
ercantnc avatarı
Taze Üye
6 mesaj

ama aynı cd ile daha önce format attım bu sefer nasıl oldu anlamadım

murat5038
25-12-2012, 05:16   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: ercantnc  
ama aynı cd ile daha önce format attım bu sefer nasıl oldu anlamadı

birde şunu deneyin HDD kablosunun yerni değiştirin sonra cd/dvd kablosunu çıkarıp yeniden takın,Bos pilni çıkartıp 1 dk bekleyin ve yerine takın.Sonra pc açıp direk biosa girin ve deault yapın.Sonra Boot mensünden 1.DVD 2.HDD gelecek şeklde ayarlayıp saveleyin ve tekrar ormat atmayı deneyin.

bu dediğim çözüm bu sorunun bir değişik versionu için diyelim.

ercantnc
28-12-2012, 17:54   |  #9  
ercantnc avatarı
Taze Üye
6 mesaj

arkadaşlar teşekkürler yaptım amdnin driver cd sini satın aldım ve kurulum esnasında bu hatayı aldığımda cd yi takıp sürücüleri yükledim ardından driver cd sini çıkarıp win8 cd sini taktım ve formatta devam etti yardımlarınız için teşkkürler