Windows 7 Kurulum Sorunu

sahinberg
18-02-2012, 10:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Merhaba,

Bir kaç gün önce ekran kartı nedeniyle bir problem yaşadım. Bilgisayar windows'a hiç girmiyordu devamlı windows logosundan sonra yeniden başlatıyordu. Ekranda da pembe pembe çizgiler bozukluklar vb vardı bu süreç boyunca. Ancak ekran kartı problemi olup olmadığını bilmediğim için sorunlu ekran kartı takılı iken windows xp yüklü bilgisayarıma windows 7 cd'si taktım ve windows 7 kurdum. Windows 7 kurulum aşamalarında önceden 3'e bölünük olan HDD'yi tek parça haline getirttim. Windows 7 kurulum aşamalarında ve sonrasında da yine ekrandaki pembe pembe çizgiler ve bozukluklar devam etti.

Windows 7 kurulduktan sonra hala bozuk olan ekran kartım takılı olduğu için Windows 7 kurulumundan önce olan hataların yine aynısı ile karşılaştım. Windows'a hiç giremedim kurulum sonrası, sorunun ekran kartından olduğunu düşünüp yeni ekran kartı taktım, ekrandaki pembelikler vb gitti, düzeldi. Bozuk ekran kartı takılıyken en son geldiğim aşamadan daha ilerisine de geçtim ama bu sefer de bana fotoğraftaki şekilde bir hata mesajı çıkardı.

Ön bir bilgi vereyim belki faydası olur: HDD Satadan bağlı. Belki bana BIOS ayarları vb. konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca bilgisayarın kurulumunda bir hata vardır diyip Windows 7'yi tekrar yüklemek amaçlı Windows 7 DVD'si ile boot ediyorum ama Windows 7'yi tekrar yükleme vb. ile alakalı bir ekrana gelemiyorum. Yine devam ediyor verdiğim fotoğraftaki görüntüye gelebiliyorum en son.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

mustafa2116
18-02-2012, 12:00   |  #2  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

hata ekran kartından kaynaklanıyorsa ekran kartınızın sys tanımı vga için hata yaptırıyor olabilir bu nedenle  ekran tanımı hatası alıyor ve anakart üzerinde devre tamamlamama sorununa  maruz kalıyor olabilirsiniz.

sahinberg
18-02-2012, 12:19   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Mustafa Bey selamlar,

Yardımınız için teşekkürler. Ancak şu an asıl sorunum çalışan başka bir ekran kartı takılı olduğu halde Windows 7'ye girememem/kurulumu tamamlayamamam. Ekran kartı ile ilgili değil şu iki madde için yardım gerekiyor:

1) Windows 7'yi tekrar nasıl yükleyebilirim
veya
2) Yukarıdaki fotoğrafla birlikte bulunduğum durumu nasıl düzeltebilir ve Windows 7 kurulumunu doğru bir şekilde tamamlayıp devam edebilirim?

Kapalı Hesap (221406)
18-02-2012, 13:36   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
841 mesaj

vga  olarak çalıştırmayı denedinizmi /belkide VGA  olarak çalıştırısanız bu hatayı almadan windows 'u kurabilirsiniz./vga sorun yaratmaz

mustafa2116
18-02-2012, 13:42   |  #5  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj

anakartta sorun olabilir.

Ancak pek açıklayıcı bir bilgi mevcut olmadığından  sorunun hakkında bir bilgi sahibi olamıyorum. ekranda sorun  oluştuğunu bildiriyor ancak sorunun kodunu yada benzeri bir durumu bildirmiyor.

bios ayarlarıyla alakalı bir sorun gibi görülmüyor ancak biosa isterseniz bir default çekin belki bios açılışta dvd yi atlıyor olabilir.

Kapalı Hesap (221406)
18-02-2012, 13:51   |  #6  
Kapalı Hesap
841 mesaj

windows xp yi yüklemiş zaten hata aldığı ekran kartıyla yüklemiş !!!!/ w7 de uyumsuzluklar var /genel olarak VGA  yı  aktifleştirise genel sistem donanımı olduğundan hatayı almaz sanırım / xp  yi halletmiş zaten bu ekran kartıyla sorun yaratmamış / sadece biostan VGA  yı aktif hale getirecek /denemesinde fayda var

Kapalı Hesap (221406)
18-02-2012, 13:53   |  #7  
Kapalı Hesap
841 mesaj

kardeş sormayı unuttuk / w7 cd nin çalıştığına eminmisin /çalışıyormu yani /başka bi yerde denedinizmi ??

mahmutdemir
18-02-2012, 23:51   |  #8  
mahmutdemir avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
497 mesaj

Buna benzer bir sorun bendede Olmuştu Farklı bir Dvd ile dene kesin çözüm olacaktır.