Windows 7 Masaüstü kısayol sorunu

worm
19-05-2010, 16:59   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Arkadaşlar Windows 7 iyi hoş da beğenmediğim bir tarafı var sadece.
Örn yeni bir program yüklediğimizde hani son aşamada bize sorar ya masaüstüne bir kısayol koyayım mı diye.Biz de işaretleriz yani ewet masaüstüne kısayolu koy deyip yüklemeyi bitiririz.Sonra masaüstüne baktığımızda kısayol simgesi en sonda gözükür.
Ama Windows 7 de bu şekilde yaptığımızda bu kısayol simgesini her zaman Bilgisayar simgesinin altına tıyor.Yani Sol en üstten 2. sıraya.
Benim masaüstü kısayol sıralamam şu şekilde. Sol en üstte Bilgisayar Altında Belgeler altında Geri Dönüşüm Kutusu onun altında da Ağ ve diğer yüklü programlar olarak sıralanıyor.Ne zaman masaüstüne yeni bir simge atmaya kalksam hep Bilgisayarımın altına atıyor.Ben bu simgeyi en sona taşımaktan bıktım o hala oraya atmaktan bıkmadı.İşin ilginç tarafı bir de eğer bu simgeyi en sona taşıyıp bilgisayarı kapatırsanız açınca bir bakmışsınız tekrar Bilgisayarımın altında eski yerinde duruyor.Anca simgeyi tekrar en sona taşıyorum ve iki kere yeniden başlat yaptıktan sonra anca bu şekilde simge yerine oturuyor.
Winodws XP de böyle bir problem yoktu.Windows 7 nin bu tarafına çok gıcık oluyorum.
Yok mudur bunun bir çözümü arkadaşlar?

Masaüstünde sağ tuş yapınca ayarlarım bu şekilde

xxömür
19-05-2010, 17:18   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,574 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

var tabi arkadasım olmazmı o ekledigin resimdeki sişmgeleri otomatik olarak düzenle yazısının yanındaki işareti kaldırırsan istediğin gibi olucaktır bu xp dede vardı vistadada