Windows 7 mavi ekran

Ligaya
10-11-2009, 15:49   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Core i7 2.80, Team Xtreme 4gb ddr3(dual kit), Gigabyte Ga p55 Ud5, Zotac Gtx 275, Thermaltake Toughpower 750 watt..
 
Windows professional lisanslı 64 bit kurdum, ilk başta sorun yoktu, daha sonra firefox'u açtığımda mavi ekran aldım, hata:irq_less_or_equaldı.Firefox'un yol açmış olabileceğini düşündüm kaldırdım, bir iki gün iyi gitti her şey, daha sonra mp3 dinlerken aldım, hata:memory_management idi.Daha sonra da system_service_exception hatası aldım.Memtest ve Windows Diagnostic ile test ettim hatta Passmark ile 14 Cycle burn test yaptım ramlerde bir sorun algılamadı.
 
Format attım tekrar kurdum, realtek audio ve ethernet'in en son 64 bit sürümlerini kurdum.1 gün sonra yine aldım mavi ekran.Realtek ethernet driver'ın gigabyte'ın sitesinde olan sürümü realtekin sitesinde olan sürümünden eski.Önce gigabyte ta olanı kurdum.Windows zaten otomatik kuruyor, mavi ekrandan sonra ethernet sürücülerini kuramadı, bende önce gigabyte ta olanı kurdum yine mavi ekran verdi, kaldırdım, realtekin sitesinde olanı kurmak için, kurdum yine mavi ekran.Kaldırdım, restart attım bu kez windows ethernet adaptörlerini algılamadı.Ben de Cd ile gelen driverı kurdum bu kez kurdu, internette bayağı araştırdım net bir sonuca ulaşamadım, dmp dosyalarını analiz etmeyi bilen varsa buraya koysam yanıt alabilir miyim?
 
İlk Mavi  ekrandan önce hiç bir donanım ,sürücü ya da yazılım değişikliği yapmadım, internette realtek sürücülerinin mavi ekrana yol açtığı ile ilgili başka kişilerin sorunlarını da gördüm, sizce ne yapabilirim?Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
 
İnternette port 445 açık olduğunda uzaktan erişim ile mavi ekran hatasının olabileceğini okudum, o portu da kapattım ve www.grc.com'dan port taraması yaptırdım, bütün portlar %100 stealth modda çıktı, başka ne olabilir hiç bir şey gelmiyor aklıma...
 
Hata kodu hep aynı: Kernel Power:41 Source Code :63

Son Düzenleme: Ligaya ~ 10 Kasım 2009 16:19
Mustafa@PC
10-11-2009, 20:24   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Şu realtek ve ethernet aygıtlarını aygıt yöneticisinden kaldırıp aynı yerde en üstteki bilgisayar sembolüne sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tara'ya tıklatın. Böylece Windows 7 iki aygıt için sürücüyü bulup yükleyecektir, bir süre böyle kullanın bakalım.

Ligaya
13-11-2009, 00:33   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: Mustafa@PC  
Şu realtek ve ethernet aygıtlarını aygıt yöneticisinden kaldırıp aynı yerde en üstteki bilgisayar sembolüne sağ tıklayıp donanım değişikliklerini tara'ya tıklatın. Böylece Windows 7 iki aygıt için sürücüyü bulup yükleyecektir, bir süre böyle kullanın bakalım.
 
Tekrar format attım ve chipset de dahil hiç bir driverı kurmadım,  bütün driverları windows kurdu, chipset driverı kurmasam ne gibi bir dezavantajı olabilir, chipset driver bile neden olabilir diye düşünüyorum artık mavi ekrana, bildiğim kadarıyla, IDE ve SATA performansını artırıyor chipset driverını kurmak, eskiden Chipset driverı kurmadan XP  ethernet adaptörlerini algılamazdı, ethernet de sorunsuz kuruldu , kurup kurmama konusunda kararsızım device managerda bütün aygıtlar sorunsuz görünüyor bütün updateleri yaptım, şimdilik mavi ekran yok, mavi ekrana sebep olabilecek şeyler internetteki diğer kişilerin çözümüne göre şöyle, ben de yaptım bunları belki de bunlardan biridir çözüm:
 
1-Task Scheduler'den Rac'ı kapatmak
2-135 ve 445. port açık ise kapatmak
3-Sleep ve hybernate modu off yapmak
Yapmadığım
4-Ramlerim Team Xtreem 4gb ddr3 1600 mhz cl7 (2x2) TM3X1600C74GK ve overclock için tasarlanmış ramler, özellikle Gigabyte boardlarda (GA- P55 UD5 benimki) anakart ramlere gerekli voltajı veremediği için voltajın artırılması gerektiğinden bahsetmiş birisi, bu çok anladığım bir iş değil, nasıl yapılacağını biliyorum ama riskli olduğu için hiç yapmadım, aşağıya Cpuz'dan koyduğum resimlere bakarak böyle bir şeye gerek olup olmadığını söylerseniz sevinirim.Ramleri boardun cl7'de çalıştırmadığını biliyorum çünkü ramler 1600 ama 1333 çalışıyor, ve cl9 olarak görünüyor resimde de....
[/url]
[url=http://urlal.com/dqqf]

[url=http://urlal.com/dqqf][/url]

Son Düzenleme: Ligaya ~ 13 Kasım 2009 00:41
OSMAN BAĞÇEVAN
13-11-2009, 00:37   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

''oha'' dicem ama :)
arkadaşım bu bilgisayar mükemmel ötesi , siz buna o.c yaparak hızlandırmaya mı çalışıyorsunuz ?
ne yavaşlığını gördünüz de , hızlandırmak istiyorsunuz ?

Ligaya
13-11-2009, 00:39   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Hayır herhangi bir Oc falan yapmadım, yanlış anladınız, ramler özellikle oc için üretilmiş yazdım.....

Mustafa@PC
13-11-2009, 00:49   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Chipset sürücüleri kurulmuştur zaten Windows 7 tarafından sizin özellikle kurmanıza gerek yok. Yeni ve kritik güncelleştirmeler varsa chipset sürücüleri için anakart sitesinde bulup kurabilirsiniz ama gördüğünüz ve tahmin ettiğim gibi sorunuz zaten daha önceden kurduğunuz sürücülerden kaynaklanıyor. Şimdilik dokunmayın, o söylediğiniz çözümleride ilk defa duydum ve anlamsız buldum. Mavi ekran her bilgisayarda çaşitli nedenlerle görülebilir. Örneğin sizin o çözüm önerilerinden biri olan sleep modu kapatmak. Uykudan dönen bilgisayarda görülen ve asıl sebebinin ram olduğu bir mavi ekran uyarısına önerilmiş bir çözümdür tahminimce ama bu hem geçici hemde yanlış bir çözüm olur çünkü asıl mesele ramdedir orda bilgisayarın uyku moduna geçmesinde değil.

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 13 Kasım 2009 00:50
OSMAN BAĞÇEVAN
13-11-2009, 00:53   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bu sanırım bios ayarları ile ilgili..onun içinde o.c yapmanız lazım :)
şimdi yapmanıza gerek yok yani bu aralar bence yapmayın..Bilgisayarınızın yavaşladığını kastığını gördüğünüz zaman yapmanızı tavsiye ederim..Şuanda sistem çok iyi çünkü fazlasına gerek var mı ?

Ligaya
23-11-2009, 15:52   |  #8  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkadaşlar mavi ekran hatasına karşı hala araştırmalarım devam ediyor ve öğrendiklerimi sizinle paylaşıp hem kendime hem de bu sorunu yaşayan başka arkadaşlara çözüm olabilmeyi umuyorum, Windows 7 kullanıp hiç sorun yaşamayan olabilir ama yabancı forumlarda bu sayı hiç de azımsanacak gibi değil.Artık driver odaklı aramıyorum çözümü çünkü denemediğim driver kalmadı...
 
1-Boardum gigabyte Ga p55 ud5, ve ramlerim team xtreme 1600, yukarıdaki cpuz resimlerine bakacak olursanız, 1333'de çalıştığını görebilirsiniz, forumların birinde elemanın biri gigabyte boardlarda, ramlerin yeterli voltaj alamaması yüzünden mavi ekran olabileceğini ve voltajı 1.9'a çıkardığında  sorunun çözüldüğünü yazmış, ben de deneyeyim dedim, önce manuel olarak 1.65'e çıkardım başta boot hatası verdi, sonra Biosta Xtreme Memory Profile menüsünü gördüm ve internette biraz araştırdım, bu intelin seçildiğinde hem işlemci voltajını hem de ram voltajını otomatik olarak ayarladığı bir özellik, profile 1'i seçtim ve CPUZ resimleri şu şekilde oldu...
 
[/url]
 
[url=http://urlal.com/dqqf]

 
[url=http://urlal.com/dqqf][/url]
 

Şimdi görüldüğü gibi işlemci ilk resimde 0.848 volt iken şu anda 1.184 volt   açılışta ramler 1600 mhz görünüyor ve işlemci sıcaklığı 6-7 derece arttı.Eskiden 41-42 iken şu anda 47-50 arası dolaşıyor, multiplier da 9x 'dan 22x 'e çıktı ve memory sekmesine baktığımda önceden 9 olan cl, trcd, ve trp 7 oldu yani ramlerim şu anda cl7 olarak çalışıyor ve herhangi bir boot failure vermedi,mavi ekranın sebebinin bu olup olmadığını anlamak için biraz böyle bırakacağım, sizce bu voltajlar tehlikeli mi?
 
İntelin verdiği sayı 1.375 imiş, o zaman benim dert etmeme gerek yok sanırım....
 
Ve soruna Non-Microsoft bir driverın yol açıp açmadığını öğrenmek için işe yarayabilir ben denedim, ve açılışta Deathadder mousumun driverının adının geçtiği mavi bir ekran aldım, işlemin yaptığı, imzalı olmayan driverları bulup açılışta sisteme otomatik olarak mavi ekran verdirmek, şimdi mouseun driverını kaldırdım, voltaj ayarlarını da yaptım bakalım mavi ekran gelecek mni bir daha......
 
Start---verifier.exe----create custom settings----next-------standart settings------next----select drivers from a list, liste geldiğinde microsoft olmayan bütün driverları seçin, sistem tekrar başlayacak bende mouse driverından kaynaklanan bir mavi ekran oldu, belki işe yarar.......

Son Düzenleme: Ligaya ~ 23 Kasım 2009 16:20
Kapalı Hesap (153334)
23-11-2009, 17:29   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 187
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bir zamanlar windows 7 tam olgunlaşmadan piyasaya sürülüyor dedik millet dedi yok daha erken çıksın.Ben dedim windows 7 olgunlaşmadan çıktı millet dedi sen bişey bilmiyorsun şimdi çekin ceremesini.Böyle mavi sayfalar hatalar, çökmeler, donanım hataları olmaya devam ederse windows 7 nin sonu gelir.Acele yama ile düzeltilip sorunların çözülmesi için microsfta mail göndermenizi önererim.Biri demişti stave Balmerin sözü doğru çıktı arkadaşı azarlamıştık hakkettende bu yöne doğru gidiyor yakında vistayıda xp de özliyecegiz.Ben hemen xp+windows 7 kurdum.Milenyum aklıma geldi onda cd yarım kaldıgında cd çıkarınca bile mavi sayfa çıkardı takınca kaldıgı yerden devam ederdi hey gidi günler hey.Kimderdi ki torunun torunu windows 7 de mavilere bürünücek :)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (146814) ~ 23 Kasım 2009 17:35
Ligaya
23-11-2009, 20:31   |  #10  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

2 saat modern warfare oynadım henüz mavi ekran yok, işlemci sıcaklığı 56-57 civarı oyun oynarken 47-49 da idle'da.Yaptığım iki şey mouse driverını kaldırmak ve voltaj ayarı, ama belki de ikisi de değil, hatanın kaynağını tam olarak  anlamak neden bu kadar zor anlamıyorum, eğer 1-2 hafta mavi ekran almazsam o zaman bunlardan biri olup olmadıgı belli olur....