https://www.chip.com.tr/konu/hang ... linux-mu_13360.html
--------------
Ancak Linux'un şu eksiğinin de altını çizmek gerekiyor: Windows Vista'nın üzerine Windows 7'yi kurduğunuzda uygulama ve ayarlarınızın bozulmayan yeni işletim sistemine aktarıldığını fark ediyorsunuz. Oysa Linux'ta bu şimdilik mümkün değil.
--------------
İlgili linkteki makalenin son kısmında yukarıda belirttiğim sonuç olarak yazılmış ifade konusunda yeterince araştırma yapılmadığını ya da doğru ifadelerin kullanılmadığını düşünüyorum.
Aksini gösteren bir örnek verecek olursak, Ubuntu'nun herhangi bir dağıtımından bir sonraki dağıtımına geçiş yapabilmeniz, sadece aşağıdaki komutu girmeniz ile mümkün olabilmektedir.
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
sudo apt-get dist-upgrade
Bunun dışında "Gentoo, Archlinux" gibi sürekli güncellenerek ilerleyen dağıtımlarda ise zaten windowsdaki gibi bir sürüm güncellemesine ihtiyaç yoktur. (Gentoo'nun profil olayı belki bir sürüm yükseltme mantığı ile hareket ediyor olabilir.)
Keza Opensuse olarak çok yakından tandığımız bir başka Linux dağıtımı ise aynı şekilde upgrade edilebilmektedir.
Sonuç olarak makalenin windows 7'yi iyilemek adına yazıldığını düşünüyorum. Zaten kendimde win7 kullanıcısı olarak Microsoftun gayet başarılı bir iş çıkardığına şahidim. Fakat linuxun herhangi bir dağıtımında illa ki "Fresh Install" zorunululuğu asla yoktur. Tavsiye edilir (tıpkı windows gibi) ama benim gördüğüm kadarı ile windowsun upgrade sisteminden kat kat iyidir. Bu konuda yanlış yönlendirme yapılmaması ve ilgili kısmın uygun şekilde değiştirlmesini rica ediyorum.
Saygılarımla...