Windows 7: Microsoft yeni arayüzü tanıtıyor

CHIP Online
19-09-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7 resim yağmuru devam ediyor: Milestone 3 sürümünden yeni resimler...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... tanitiyor_8757.html

Resimlerle: Windows 7: 3. Milestone'dan ilk resimler

Daha önceden Windows 7'nin üçüncü ön-sürümünün yayımlandığından bahsetmiştik. Şimdiye kadar sadece çok ufak bir tester grubu bu sürüme erişim elde etmişti. Fakat ilk resimler internete sızmaya başladı. Resimlerde temelden itibaren değişime uğramış Windows-programlarını görmek mümkün.

Mesela Windows 98'den bu yana neredeyse hiç değişmemiş olan Paint, en sonunda Ribbon arayüzü sayesinde yeni özellikler ve yeni bir görünüm kazanacak. WordPad'de de aynı durum söz konusu olacak. Normalde geniş fonksiyon yelpazesi sunan programlar için geliştirilmiş Ribbon arayüzü bu tip basit programlarda bir anlam kazanıp kazanmayacağı ise şu an için belli değil. Bunların dışında PowerShell 2 ismindeki yeni komut istemi de entegre edilmiş.

Ekran görüntüleri her ne kadar orijinal gözükse de bu onların gerçekten de öyle olduğu anlamına gelmiyor. Microsoft'un bu tip dedikodular karşısında genellikle sessiz kalması yüzünden, çekimlerin gerçek olup olmadığı da kesinliğe kavuşamıyor.

Resim galerimizde yeni Windows 7 resimlerini görebilirsiniz.

Tüm konu: Windows 7: Microsoft yeni arayüzü tanıtıyor

Resimlerle: Windows 7: 3. Milestone'dan ilk resimler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Office 2007'nin arayüzünü beğeniyor musunuz?

bycentrino
19-09-2008, 02:49   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Evet beğeniyorum alışmak biraz zor oldu ama napalım:)
Ama anlayamadığım bu Üçüncü Milestone dağıtılalı 2 gün oldu ve screenshotlar neden bu kadar az?

badwizard
19-09-2008, 04:11   |  #3  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj

office 2007 arayüzü kesinlikle kullanışlı değil belki bazılarına göre daha estetik bi yapıya sahip bana göre değil o ayrı. ms dos kullandık 3.1 çıktı alıştık win 95 alıştık NT çıktı alıştık bu eğride herşey daha kullanışlıya doğru gidiyordu çünkü, oysa şimdi estetik kaygılar nedeniyle kullanıcın hızlı çalışmasını değilde efekleri izlemesini sağlayan bir araüz var aero da öyle ribbon da, o yüzden ben alışmadım, alışmaya çalışmadım tabiki gün geçtikçe kullandığımız donanım ve yazılım güncellenmeli güncelleniyorda ama ben elimden geldiğince en hızlı çalışabileceğim ve slide efektlerinin süzülüp sırayı bana verene kadar beklemeyeceğim yapılandırmalar, sümük gibi alaca bulaca pencereler yerine klasik görünüm uyguluyorum, yeni şeyler yapılırken sırf amatör kullancının gözünü boyamak için yapılmış kullanıcı arayüzleri uzman kullanıcılar için gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor. xp den sonra aero gibi bişey yapmaktansa eski arayüz gibi hızlı çalışabilecek bir arayüz yapılması daha doğru olurdu (buna en güzel örnek linux arayüzleri olabilir mesela knoppix) eğer çok uzun zamandır bilgisayar kullanıyorsanız hızlı bir çalışma temponuz varsa bir pencereyi açtıktan sonra butonların milisaniyeler seviyesinde bile olsa geç gelmesi sinir bozucu olabilir.

enginata
19-09-2008, 11:01   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Badwizard'a katılıyorum süs değil, icraat önemlidir.
bazı sık kullanılan özellikleri çok derinlere gömmüşler bulana kadar ak ile karayı seçiyorum.
Gösteriş uğruna verimsiz çalışma.
tek kullanma sebebim artırılmış kapasite eskiden 65535 satırdı şimdi 1 milyondan fazla sütun sayısıda artmış.
outlook programını genel olarak beğenmiyorum çok yüklü bir yapısı var stabil değil lotus notes kaya gibi 10 gb dosya ile çalışıyor tık yok. outlook 2gb yi geçtimi bitti, havluyu atıyor.Tek artısı yüksek MSoffice uyumluluğu.

bycentrino
19-09-2008, 12:17   |  #5  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj

Burada yazılanlardan anlaşılan şu:
Eğerki program üretici firma arayüzü değiştirse demekki kullanıcılar afallıyor.
Bu arada "enginata" arkadaşım bilinçli bir kullanıcıya benziyor.
Ona bir arkadaş tavsiyem her programın arayüzünü aşina olabilmek çok önemli eğerki program üretici arayüzü pat diye değiştirdiğinde ortada kalınıyorsa demekki biz kendimizi arayüz ezberlemeye alıştırmışız. Bu Office 2007 arayüzünün aynısı AutoCAD 2009 da da oldu. AutoCAD 2008 office 2003 arayüzü gibiydi. AutoCAD 2009 ise office 2007 arayüzüne sahip ama belli bir süre sonra alıştım ve daha derli toplu bence.
Office 2007 de hoşuma giden diğer özellik ise örneğin resmin üzerine çift tıkladığımızda üst araç çubuğunda resim ile ilgili yeri direkt açıyor. Aynı şey tablolar, grafikler ve diğer çoğu şey  içinde geçerli.
yani burada anlaşılan biz menüden arayacağımıza o kendisi karşımıza çıkartıyor zaten.

Toxic
19-09-2008, 16:14   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

hiç güzel bir arayüz değil vista'nın arayüzü bundan daha güzel eğer microsoft bu arayüzle devam ederse vista ve xp nin arayüzünden daha geri bir arayüze sahip bir işletim sistemi yapmış olacak

Toxic
19-09-2008, 16:17   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

hem burada yayınlanan resimlerde windows 7 ile ilgili hiç bir bilgi yok resimlere dikkat ederseniz resimdeki programın windows live movie maker beta olduğunu göreceksiniz

Mustafa Akın
19-09-2008, 18:04   |  #8  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
3,236 mesaj

Bence ribbon ara yüzü ofiste çok işe yarıyor menülerde vakit kaybetmiyorum o kadar

TuncaBozkurt
19-09-2008, 21:52   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Evet, beğeniyorum.

Fattur
20-09-2008, 11:31   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Öyle pekde güzel birşey değil. ama bunda normal bir aeroda olmazsa olmaz(vista dakinden).

kerbelos
29-09-2008, 00:43   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

Office 2007,Windows Wista ile aynı sorundan muzdarip.Yani janjanlı bir arayüz,bir sürü gösterişli ancak işlevsel olmayan özellik ve eklentiler...Nedense xp kullanıcılarının hala büyük çoğunluğu wistaya geçmek istemiyor.Çünkü wistada süs püs ve gösteriş dışında kayda değer bir yenilik yok.Sistem kaynaklarını aşırı bir şekilde kullanıp tükettiği gibi eski programların çoğu ile uyumsuz.Güvenli filan olduğunu söylüyorlar ama onun da bir şehir efsanesi olduğu anlaşılmaya başladı.Wistayı gör office 2007'yi görme!Worldun ve excellin arayüzündeki çok özelliklerin %90'u gereksiz ıvır zıvır.Açılır menüleri,ikide bir soru sorması falan,insanda yazma zevki bırakmıyor.Bir tek onenote'u beğendiğim için office 2007'ye katlanıyorum.Bu arada öğrendiğime göre office 2007 kayıt defterine 45,000 adet girdi ekliyormuş!Yani 10-15 tane kullanışlı programın bindirdiği yükü tek başına bindirip şişiriyor windowsu.openoffice adlı program ücretsiz olduğu halde office 2007'den daha iyi.