Windows 7 Ne Getirdi ? ..Bana ait bir makale

Mesut Yıldırım
16-04-2010, 20:40   |  #1  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Windows 7 ne getirdi?
 
 
 
            Merhaba Sevgili arkadaşlarım Bilişim üzerine olan yazılarımı zevkle okumanız, yararlı olması dileğiyle sözlerime başlıyorum…
            Gelişen dünyada teknolojide durmuyor yerinde,en hızlı gelişen ve büyüyen dallardan biri şüphesiz bilişim teknolojisi…Her insan ama yakın,ama uzak teknolojiye bağlıdır ve de az çok teknolojiyi takip ediyordur.İnsanlar artık teknolojinin hızına yetişemiyor bugün aldığınız bir cihaz yarın geride kalıyor.Windows 7’ninde gelişi ile netbook,notebook,desktop satışları olumlu yönde etkilenecek. Windows 7’nin en büyük özelliklerinden biri ise dokunmatik ekranları destekliyor olması. Bu yeni özellik üretici firmaların ürünlerinin satışlarını büyük ölçüde etkileyecek muhakkak Windows 8 ve 9 ile dokunmatik ekranlı bilgisayarlar çoğalacak. Bir bilgisayarın dokunmatik olması heyecanlandırıyor insanı…Microsoft’un her ürünü teknoloji dünyasını yönlendiriyor.Windows 7’nin açıklarının pek az olması PC kullanıcılarını elbet sevindirecektir.Yazım için Windows 7 Ultimate işletim sistemini kurdum.Bilgisayar uzmanlarının da söylediği gibi Windows 7 çok hızlı açılıyor ve çok hızlı kapanıyor.Yeni özelliklerde mevcut ; Açık olan pencereleri kapatmak için ( XP ve Vista’da ) Windows Amblemi + M idi.Windows 7’de ise açık herhangi bir pencereyi tutup sallarsanız açık olan bütün pencereler simge durumunda küçülüyor.Transparan başlat menüsü ve çubuğu,yeni duvar kağıtları,transparan pencereler gibi özelliklerde eklenmiş.Dokunmatik ekranları desteklemesinden sonra en çok sevdiğim özelliği ise ; Sistem gereksinimleri…Microsoft Windows Vista gibi pek fazla sistem gereksinimi istemiyor.Yanı sıra şunu belirtmeliyim ki Windows 7 işletim sistemi çıksa bile XP’nin varlığı bir süre devam edecektir.Windows 7 işletim sistemine %100 bir geçiş olacağını sanmıyorum çünkü Microsoft Windows 8 ve 9 işletim sistemlerden bahsetti bile.Microsoft Windows 7 işletim sistemine XPMODE özelliği ekledi.XPMODE Windows 7 açık iken pencere içinde XP çalıştırıyor.Bu özelliği Windows 7 için hiç hayrı alamet bulmuyorum.Temennim şu ki Microsoft XPMODE özelliğini Windows XP kullanıcılarının kullanma zorluğu çekmemesi,arada bir kullanmak isteyen kullanıcılar için yapmış olması.Korktuğum şey ise XPMODE özelliği ile Windows 7de çalıştırılmayacak programlar ve oyunları XPMODE özelliği ile çalıştırmak için çıkarmış olması.Böyle bir şeyin olması demek ; Microsoft’un Windows 7 işletim sisteminin donanım ve yazılımlarla uyumluluğuna güvenmediği anlamına gelmektedir.Bir kullanıcının işletim sisteminden isteği ; bilgisayar parçalarını tanıması oyunları ve programları sorunsuz çalıştırması yanı sıra bunları yaparken az da olsa görselliğin olmasıdır.Windows 7’nin eksik yönlerini insanlar tarafsız bir şekilde internette açıklıyor bile.Windows CEO’ları her işletim sisteminin tanıtım öncesi konuşmalarında “Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu…”dermişçesine açıklamalar yapıyor.Şunu da belirtmeliyim ki Windows’un işletim sistemi pazarında ürün hakkındaki kullanıcı yorumlarının en olumlusu Windows 7 işletim sistemine yapılmıştır.  Microsoft firması Windows 7 için dokunmatik özel klavye ve fareleri satışa sundu bile ! .
 
Bu pazarda Microsoft’un yalnız olmadığını biliyoruz. Apple firması yeni işletim sistemi Snowleopard’ı çıkardı. Ayrıca Linux tabanlı ilk Türk işletim sistemi olan  Pardus 2009 işletim sistemini yazım için bilgisayarıma kurdum yapılabilecek bir çok işi programa ihtiyaç duymadan bize sunan Pardus işletim sisteminin Microsoft işletim sistemlerinden daha güvenli olduğunu söyleyebilirim. Devletler Microsoft işletim sistemlerini güvenlik gerekçesi ile askeri kurumlarda kullanmıyor, Linux tabanlı işletim sistemine geçiyor. Devletimizin Pardus işletim sistemine geçmesi Pardus’un işletim sistemi pazarındaki önemini artıracak ve sesini dünyaya daha hızlı duyuracaktır.
İnsanlar artık sorunsuz çalışan bir işletim sistemi istiyor,insanların mesleklerine ve kullanım alanlarına göre işletim sistemi kullanması daha mantıklı ve güzel…Windows XP,Vista ve 7’de olduğu gibi sürüm sürüm benzer özellikte sistemi ayırmak yerine Windows 7 Ultimate sürümünü büyük terminaller için,Home sürümünü tamamen ev kullanıcıları için,Business sürümünü grafik ve web tasarım gibi görsel ağırlıklı işlerde çalışan insanlar için yapması daha doğru olur.Bu sürüm daha fazla donanım ister iken Home sürümü daha az sistem gereksinimi istesin.Böylelikle insanlar daha az sorun yaşayacak,daha ekonomik olacaktır.Böyle bir ayrım yapılması herkes için iyi olacaktır.Sizce de sorunsuz,gelecekte azar azar yamalar yükleyerek hızlı koşmasını sağlayacak sağlam bir işletim sisteminin zamanı gelmedi mi ?
 
 
 
MESUT YILDIRIM
Soru,görüş ve önerileriniz için; [email=yldrmesut@gmail.com]yldrmesut@gmail.com[/email]

Son Düzenleme: Mesut Yıldırım ~ 16 Nisan 2010 20:40
StanOne
16-04-2010, 22:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
753 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Okunuş Adına Çok Kötü Bi Makale , Yazım Şeklinize ve İmla Kurallarınıza Bakarak Direk Sayfanın Sonuna Bakmak İstiyor İnsan. Okumadım Hiç. Yine de Teşekkürler.</p

mancukya
17-04-2010, 02:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Bana bir kere lütfen rica ediyorum ya Pardus olayini birisi aciklasin lütfen.
1 Kernel ana cekirdek yapanim ismi Linus Torvalds
(ikinci bir kernel yazdiysaniz söyleyin isletim sisteminin en önemli yeri)
2 Gnome Kde vs vs görüntü paket sistemleri bunumu yazdiniz
3 opengl Directx sürümünün acik kaynak kodu bunumu yazdiniz ?
4 Firefox, openoffice, amsn vs vs hangi programlarini yazdiniz

Devam etmiycem Pardusun neresi Türk yapimi ya bir aciklayin  bende ögreneyim ya.
Ve hangi güvenlik Mac icin senelerce ayni seyler söylenildi gecen gün 100 küsüre yakin yama icin sürüm yükseltme adi altinda yama yayinladilar.
Bu kernel vs vs devlet kullansinda arkadas kodu cekirdegi sen yazmamasin yazani belli, en fazla Linux serverler hacklenirdi bunu herkez bilir.
Birisi lütfen kardesim biz bu isletim sistemini surasini yazdik desin yoksa Linux paket toplamayi ben gibi sifir bilgiye sahip birisi bile netten arastirma ile 1 haftada yapabiliyor.

Son Düzenleme: mancukya ~ 17 Nisan 2010 14:19
Mesut Yıldırım
03-06-2011, 13:24   |  #4  
Mesut Yıldırım avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Arkadaşım, Pardus belli bir sistem üzerine değiştirilmiş, özellikler eklenmiş ( yama,program desteği ile vs ) bir işletim sistemidir. Yüzlerce Linux dağıtımı bulunmaktadır. Sistemi kurmak ve geliştirmek için belirli bir bilgiye sahip olmalısınız ama ek özellikler için çalışmanız gerekmektedir. Yapılabiliyor evet, falat Pardus veya başka bir Linux dağıtımında amaç kar değildir bu yüzden belli bir sistemin geliştirilmesi adına herkes çalışmaktadır.