Merhaba Arkadaşlar,
Windows 7 de geçen gün gif i varsayılan programlarla açtığımızda hareket olmadığını farkettim.Tarayıcılarla birlikte açıp bu sorunu biz halledebiliyoruz.Fakat eski Windows sürümlerinde dahi .gif lerin desteklenip Windows 7 de desteklenmemesi bir garibime gitti . Bu sorunun nedeni bilen varsa açıklayabilir mi
Windows 7 Neden Gif Desteklemiyor ?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.durum öylede bunu bende çok merak ediyorum işte, hem gif'leri desteklemiyor hemde eskisi gibi yakınlaştırmıyorda. xp'deki görüntüleyicide misal zoom yaptıkça daha iyi yakınlaşır en fazla resim bulanıklaşırdı şimdi birazcık oynatmayla kare kare oluyor sanırsın yıllar öncesinin ufacık görüntüsü nü kocaman yapmışsın...
GIF'in neresi eski heryerde görüyom ben hep :)
Araştırdım, neden GIF biçiminin artık eskmiş olmasıymış Bü yüzden EXplorer'dan çıakrtılmış...Genelde IrfanView tavsiye ediliyor...hakkaten sebep buysa saçmaymış gerçekten, madem eskimiş ne kullanıyor millet şuanda(özellikle web sitelerinde) hareketli resim olarak? kaldıki eskise nolur nedir ki yani bir gif desteği? gb'larca yer mi tutuyor yoksa sistemde çakışmamıyor yapıyor. ilginç..
galiba GIF işine gelmedi MICROSOFT un yada entegre edemedi Wİndows 7 ye
Graphics Interchange Format G.I.F 8-bit resim formatı olduğu için çıkarıldı
https://www.chip.com.tr/forum/win ... sorunu_t150831.html
Sorununuzun çözümü buradaki linktedir arkadaşlar.
ya sorunu çözmesi kolayda neden bu kadar basit bir şeyi windows 7 ve vistada göremiyoruz...yani bence eskide olsa gif formatı en son windows sürümünde açması gerekir ...
ee up... yokmu düşüncesi olan