Windows 7'nin bulduğu driver'lar ne kadar uyumlu?

alpabi
16-05-2009, 02:24   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
91 mesaj

Arkadaşlar HP CQ50 115 tr modeli bir notebookum var. İlk olarak notebooka kurdum win 7 64 bit versiyorunu. Gerçekten 1 tanesi hariç tüm bileşenlerin driverları kurulmuştu. İnternete bağlanarak  sonuncuyuda kurdu.
Ancak görüntü de takılmalar, touchpad de yaşadığım sorunlar ve fonksiyon tuşlarının çalışmamasıyla birlikte HP'nin sitesinden 64 bit driver bularak yükledim.Aynı sorunları masaüstü bilgisayarım içinde yaşadım sayılır. Samsung 960 bg model lcd ekranımın driverını yanlış kurdu. Logitech klavye mouse u düz klavye mouse olarak gördü. TV kartımın ise driverları yok. Zaten o kadar da olur diye düşünüyorum ama, kontrol için baktığım parçaların bir çoğunun eksik driver lı olması beni rahatsız etti. Dikkatli davranalım bu driver konusunda.

Ben Piranha skyrunner skype telefon adaptörü kullanıyorum. 64 bit için piranha skyrunner 600 sürücülerini ve skyvision(yani twinhan) pcı tv kartınında sürücülerini kendi sitesi dahil bulamadım. Nereden ulaşabileceğimi bilen varsa sevinirim.

Ayrıca çift monitör kullanıyorum. Kurulum sırasında defalarca kurulumu tamamlamadan mavi ekran hatası verdi. monitörün 2 numaralı olanını çıkarıp kurulumu tamamlayabildim. Nvidia 6150 onboard ekran kartı olanlarda böyle sorunlar olmuş. Dikkatinize...

alpabi
16-05-2009, 21:03   |  #2  
OP Üye
91 mesaj

Beyler bu sabah Windows 7 674 biti kaldırıp 32 bit versiyonunu kurdum. &4 bit versiyonuna göre bir ilerlee kaydettik driver bularak ama twinhan skyvision tv kartım için yanlış driver yükledi. Bende zorlayarak ve tüm uyarıları iptal ederek XP driverlarını kurdum. Takılma oluyor ve sistem kilitlenip kapatıyor kendini o zamanda. Var mı bir bildiği çözümü olan...

alpabi
16-05-2009, 21:15   |  #3  
OP Üye
91 mesaj

Hocam zaten formatlanmış disk üzerime kuruyorum. Herşey iyi güzel ama tv kart driverlarını kurunca bilgisayar sapıtıyor. Skyvision tv kartı olan arkadaşlar ne gibi bir çözüm buldular bir mesaj atabilirler mi acaba???

yusufztan
20-07-2009, 21:48   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

bende tv awermedia modundan A4tek kamera moduna gecemiyorum kamerada sorunu nasıl cozerim update yapınca otamatik kendi yükledi tv kartının driverini ancak kamera driverini yükleyemiyorum kamera manuel olarak açılıyor fakat görüntü moduna gecmiyor tv modunda calısıyor kamera kullanılamaz durumda sorunu bilen varmı nasıl çözerim teşekkürler

Mustafa@PC
20-07-2009, 21:50   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Kameranızın tam modeli nedir ?

era1p
20-07-2009, 22:01   |  #6  
Yeni Üye
43 mesaj

Açıkcası Win7 Update'in bulduğu driverlar beni gerçekten etkiledi. Mesela lcd ekranım Samsung T190 ve otomatik kurdu, gayette düzgün çalışıyor. Ayrıca ekran kartım ati ve ati henüz güncel driver paketini sunmadan 1 hafta kadar önce bu driver Windows Update tarafından yüklenmişti. Beni en çok şaşırtan ise gitar processor'üm Boss GT-10 'un yapımcısı bile 64-bit driver sunmamışken Windows Update tarafından bulundu ve yüklendi. Yani uzun lafın kısası ben Win7'nin bulduğu driverlardan son derece mutluyum, şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.

playact
21-07-2009, 00:28   |  #7  
playact avatarı
Yıllanmış Üye
108 mesaj

benimde ses kartıma yanlış driver yüklemişti...

Recep Baltaş
21-07-2009, 00:32   |  #8  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Bende böyle sorunlar olmadı. Bu sürücler WHQL'den geçer. Takılmalar ve sorunlar sizn PC'lere aittir.

Erhan Tiryakioğlu
21-07-2009, 19:06   |  #9  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Alıntı: Recep Baltaş  
Bende böyle sorunlar olmadı. Bu sürücler WHQL'den geçer. Takılmalar ve sorunlar sizn PC'lere aittir.
Katılıyorum Kesinlikle Bir Tane Bile Sorun Çıkmadı ve Kullandığım En Hızlı En Güvenilir En Sorunsuz Bir İşletim Sistemi .

Vistada ve XP de Yaşadığım Sorunların Hiçbirini Yaşamadım Yaklaşık 15 Saniyede Oturum Açma Ekranı Geliyor Bence Windows 7 ile Microsoft Kendini 7 Kere Aşmış Oldu Helal Olsun...

Arkadaşlar Lütfen Sizde Yorumlarınızı Özenerek Yazınız...

Recep Baltaş
22-07-2009, 10:07   |  #10  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Alıntı: Tx3  
win 7 yüklediği drv çoğu vista onaylı ve eski.
ben de leadtek tv2000xp expert için kendi yüklediği drv lar çalışmıyor leadtek indirdim sorunsuz şuan vista x64 drv kurdum.

win7 çipset drv larına bakarsanız 2006 dan kalma olduğunu görürsünüz yani bütün drv larınızı yeni versiyonlarıyla güncellerseniz performansınızın artığını farkedersiniz.
windows update üzerinden dağıtılan driverler herzaman geriden gelir güncel olanı ancak ÜRETİCİLERİN SİTESİNDEN İNDİREBİLİRSİNİZ.
Windows 7 hakkında biraz daha bilgi edinseydiniz aslında Vista çekirdeğinin geliştirlşmiş bir sürüm olduğunu ve Vista sürüclerini desteklediğini öğrenirdiniz.

"leadtek tv2000xp" model TV kartının fil tarihinden kaldığı bilinen bir durum.

Chipset konusuna katılıyorum.
Üreticlerin sürücleri her zaman WHQL olmuyor. Windows Update'de sadece WHQL sürücler var.

Nnetmaniaa
22-07-2009, 10:28   |  #11  
Üye
52 mesaj

uyumlu driverları yüklemiyor evet benimde kameramı çalıştırmıyor +ses kartımı çalıştırmıyor + ayrıva ekran kartından da verim alamıyorum

4murat
22-07-2009, 13:20   |  #12  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Alıntı: erhantiryakioglu  

Katılıyorum Kesinlikle Bir Tane Bile Sorun Çıkmadı ve Kullandığım En Hızlı En Güvenilir En Sorunsuz Bir İşletim Sistemi .

Vistada ve XP de Yaşadığım Sorunların Hiçbirini Yaşamadım Yaklaşık 15 Saniyede Oturum Açma Ekranı Geliyor Bence Windows 7 ile Microsoft Kendini 7 Kere Aşmış Oldu Helal Olsun...

Arkadaşlar Lütfen Sizde Yorumlarınızı Özenerek Yazınız...

Merakımı bağışla ama win 7 de ciddi bir grafik işi veya hd video montajı... renderı yaptınmı acaba ?

Son Düzenleme: 4murat ~ 22 Temmuz 2009 13:20
4murat
22-07-2009, 13:21   |  #13  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Alıntı: playact  
benimde ses kartıma yanlış driver yüklemişti...
Yanlış sürücü yüklediği kesinlikle doğru

nabolant
01-03-2012, 14:08   |  #14  
nabolant avatarı
Taze Üye
11 mesaj

dahaçok  eski kartlarda yaşanıyor bu sorunlar benim ses kartının sürücüsünü bulamadı kendim internetten win7 sürücüsünübuldum yükledim ama çalışmadı en sonunda eski xp sürücüsünü yükledim sorunsuz çalışıyor