Windows 7'nin ders aldığı Vista hatası!

CHIP Online
11-01-2010, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft, Vista'da hata yaptığını kabul etti! İşte Windows 7 ile tekrarlanmayacak hata...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... a-hatasi_17477.html

Resimlerle: Windows 7 güvenlik duvarını optimize edin

Windows 7'nin iki farklı hedef kitlesiyle ilgili haberler yaptık ama pek yer vermediğimiz ve önemli bir hedef kitlesi küçük iş yerleri oldu.

Microsoft'un küçük işletmeler stratejisi, bilişim ve iş dünyasının detaylarına ışık tutan, ilgi çekici bir konu. Bu ilginç detaylardan biri de Microsoft'un küçük işletme tanımı: 5 ila 100 çalışana sahip şirketler. Orta boy tanımı 100 ila 1000 çalışanı olan işletmeler oluyor. Türkiye'de iki sınıfı birden KOBİ: Küçük Orta Büyüklükte İşletmeler olarak da sınıflandırıyoruz.

Belirli bir ölçeğin altındaki işletmeler de, Windows Home Premium'da sunulan özelliklerden daha fazlasına ihtiyaç duyuyor. Ancak lisans ücretlerinin külfeti, daha üst sürümlerde oldukça artıyor. Bu şirketlerin alımları da dev şirketler kadar büyük olmadığı için pazarlık güçleri de kısıtlı. En azından bu durum eskiden böyleydi...

Tüm konu: Windows 7'nin ders aldığı Vista hatası!

İzleyin: Windows 7 Direct Access

Resimlerle: Windows 7 güvenlik duvarını optimize edin

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İşletmenizde Windows 7'nin hangi sürümü işinizi görür?

posicor
11-01-2010, 11:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

işyerinde enterprise çözümü işimizi görecek, şu anda kişisel olarak pro kullanıyorum

Ben bu yazıya katılmıyorum, microsoft hala kobileri gözardı ediyor.Bahsi geçen avantajlar ancak 0'dan tüm bilgisayarlarınızı yenilerseniz geçerli.Pro $299'luk fiyatıyla kobiler için hala çok pahalı, 5-10 lisanslık özel kobi paketleri olması lazım yoksa muhtemelen XP kullanmaya devam edecekler veya illaki geçeceklerse bile $119'lık fiyatıyla home sürümünü tercih edecekler gibi görünüyor.

Gerçi gizli indirimleri de oluyor microsoft'un ama onları yanlızca BSA'ya basılırsanız ortaya çıkarıyor ;)

Ben bir kobi'de çalışsaydım muhtemelen bilgisayarlardan 1 yada 2'sine pro, geri kalanına home kurardım.

Son Düzenleme: posicor ~ 11 Ocak 2010 11:42