Windows 7'nin oturum açma ekranını yenileyin!

CHIP Online
09-04-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 7'nizin oturum açma ekranı size çok eski görünmeye başladıysa, işte onu yenilemenin yolu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/win ... enileyin_39648.html

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Windows 7'nin giriş ekranı size modası geçmiş görünmeye başladıysa, Windows 8'e geçmeden yeni işletim sisteminin oturum açma ekranını elde etmeniz mümkün. İhtiyacınız olan, Service Pack 1 yüklü bir Windows 7 ve ücretsiz Windows 8 logon'u indirmek.

Windows 8 logon'u indirdikten sonra açın. İşletim sisteminize denk gelen (32-bit veya 64-bit) dosyaları kullandığınızdan emin olun. Şimdi C:\Windows\System32\ altındaki authi.dll dosyasını ve C:\Windows\Branding\Basebrd\ altındaki basebrd.dll dosyasını, indirdiğiniz RAR dosyasındakilerle değiştirmeniz gerekiyor. Ancak öncelikle dosyanın özelliklerine girerek ve Güvenlik > Gelişmiş > Sahip > Düzenleme yolunu izleyerek onların sahipliğini almalısınız.

Orijinal dosyaların üzerine yazmadan önce onların yedeğini almanızı öneriyoruz. Windows 7'nin 64-bit sürümünde C:\Windows\SysWOW64\ dizini altındaki authui.dll dosyasını da değiştirmelisiniz.

Şimdi giriş ekranının arka planını değiştrimek için C: \ Windows \ System32 \oobe \ info \ backgrounds dizini altına arşivdeki backgroundDefault.jpg dosyasını yapıştırın. Bu klasörler yoksa oluşturmanız gerekecek.

Son olarak regedit'i açın ve HKEY_LOCAL_MACHINE \
SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Authentication \
LogonUI \ Background yolunu izleyin. Şimdi yeni bir DWORD değeri oluşturun ve değere OEMBackground adını verin. Değere çift tıklayın ve 1 yazıp Tamam'a tıklayın.

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda yeni giriş ekranınız hazır olacaktır. Eski oturum açma ekranınıza dönmek isterseniz, az önce oluşturduğunuz kayıt defteri değerini 0 olarak değiştirin; ardından yedeklediğiniz .dll dosyalarını tekrar orijinal konumlarına yerleştirin.

Tüm Konu: Windows 7'nin oturum açma ekranını yenileyin!

Resimlerle: Windows 8 için 40 pratik ipucu

Kaynak: www.chip.com.tr