Windows 7'nin yolunu tıkayan eski dost!

CHIP Online
02-11-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir zamanlar Microsoft'un bomba yazılımı oydu ama şimdi, Windows 7'nin yolunu tıkamakla meşgul...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/wind ... ski-dost_23311.html

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl

Yayınlanan son rapora göre Microsoft'un 9 yaşındaki tarayıcısı Internet Explorer 6'ya alışan şirketler, Windows 7'ye geçmekte oldukça zorlanıyor.

Gartner'ın analisti Michael Silver bu konuda şunları söyledi: "Microsoft artık Internet Explorer 6'nın kullanılmasını istemese de, standart olmayan bir tarayıcıyı yayınlayıp şirketlerin IE6'ya özel uygulamalar geliştirmesini sağladığı için bazı sorunları çözmesi gerekiyor".

IE6 kullanan şirketlerin Gartner'a bildirdiğine göre bu tarayıcı için özel tasarlanan uygulamaların yüzde 40'ı IE8'de artık çalışmıyor.

Tüm konu: Windows 7'nin yolunu tıkayan eski dost!

Resimlerle: Geçmişe yolculuk: Internet Explorer ile 15 yıl


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce hangi Internet Explorer daha iyiydi?

alpbilgekagan
04-11-2010, 00:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
111 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

IE9 tabi ki eski surumlere gore daha basarili ama IE'nin mantiginda bir sorun var. Mesela bu uyumluluk sorunu cok gulunc. Google Chrome daha dunku cocuk sayilir. Ama genellikle butun siteleri canavar gibi aciyor. IE hala uyumluluk ile ugrasiyor. Boyle giderse Google Chrome tarayici savaslarini kazanacak. En cok kaybeden ise IE olacak. Butun bunlara ragmen IE6 Windows 7'ye gecisi etkilemiyor. Cogu kullanici icin tarayici pek onemli degil. Ne varsa onu kullaniyor. Yok efendim sirketler hala IE6 kullaniyormus. Cunku hala XP kullaniyorlar. Sirket bilgisayarlari genelde cok eski bu nedenle birakin vistayi Windows 7 bile calistiramaz. XP ortadan kalkinca Linux'un hizla yayilmaya baslayacagini dusunuyorum. Benim bir sirketim olsa mutlaka Linux kullanirim. Hem bedava hem de guvenli. Hem de donanima ekstra para odemeye gerek yoktur...