Windows 7 olağanüstü yavaş açılıyor!
Sorun: 1,5 yıllık bir bilgisayarım var. (Haziran 2010’da aldım) Casper marka ve toplama değil. Haziran 2011 de ekran kartı ve güç kaynağı yeniledim bir tek. 6 Kasım 2011’e kadar kusursuz bir şekilde kullandım. Bayrama gitmeden önce kullandım ve giderken fişini çektim. Geldiğimde bilgisayarı açtım ama olağan üstü yavaş açıldı. Normalde 1dkkada masaüstüne gelip kullanıma hazır hale gelen bilgisayar sırf 2 dk Windows başlatılıyor yazısında bekliyor. 5dkkada oturum açma ekranına geliyor. 30dkkadan uzun sürelerde (değişiyor) masaüstüne anca geliyor. Ve geldikten sonra kullanılamaz halde oluyor. Alttaki şeffaf barın üstüne gelince imleç yükleniyor gözüküyor. Hiçbir program başlamıyor. Hiç sorun çıkarmayan tüm oyunları yüksek çözünürlükte oynayabildiğim, gelişmiş 3D render yapabilen bilgisayarım artık interneti bile açamıyor. Lütfen yardımcı olun.
PC Özellikleri (Biraz amatörüm bunları bulabildim)
İşlemci: Intel® Core™ 2 Quad CPU Q8300 @ 2,50 Ghz X 4
RAM: 4GB (Kullanılabilir miktar 3,25)
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium 64 bit (Orijinal)
Ekran Kartı: Asus HD6870 Direct CU (915 Mhz Overclocked)
Güç Kaynağı: Xilence XP500 (500 Watt)
Denediğim Olası Çözümler:
Çalıştıra msconfig yazıp başlangıç programlarının tikini kaldurma ve çekirdek sayısını 4e çıkarmak.
Pc açılırken f8 e basıp normal başlat demek.
Güvenli modda açıp yeniden başlatmak. (Güvenli modda normal açılıyor ama normal başlatınca gene çok yavaş oluyor.)
Klavye, Mouse USB kabloları çıkarıp başka soketlere takmak. Kulaklık mikrofon jaklarnı farklı soketlere takmak.
Sistemi 2 hafta öncesine geri yüklemek.
Not:
Format atmak son çare olmadıkça istemiyorum. Daha geriye sistem geri yükleme yapmak istemiyorum. Çalışmalarım kayboluyor. Sorunun donanım kaynaklı olduğunu sanmıyorum zira donanım iyi ve birkaç gün önce kusursuz çalışıyordu. Başka aklınıza gelen bir çözüm varsa lütfen paylaşın.