Windows 7 performans, hız, işlemci Analiz ve Pef.

Kapalı Hesap (153334)
07-11-2009, 18:51   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

İngilizcemin azlıgı yüzünden iyice araştıramadım ama google çevirisinde bunların windows 7 nin açılış ve işlemci hızı düzeltiyor diyor.
İnceleyin..
http://msdn.microsoft.com/en-us/performance/default.aspx
Ve işlemci sorunu.
http://blogs.technet.com/winserv ... mance-analysis.aspx


işlemci analizi google çevirisi.Yukarıdaki bilgileri ingilizcesi kuvvetli olan arkadaşım yorumlayabilir.Bende programı kurunca detayları paylaşıcam.

Performans Analizi için Yorumlama CPU Kullanımı
06 August 09 09:02 Yayınlandı | winsrvperf  
CPU ve donanım özellikleri hızla ve gelişmekte olan performansınızı test ve analiz metodolojileri de gelişmeye gerekebilir. Eğer CPU kullanımı hakkında önemli bir performans ölçütü olarak itimat bazı büyük hatalar verileri yorumlama yapmadan olabilir. Tam kaşık almak için bu yazı okuyun; uzmanlar önemli noktaların özeti için makalenin sonuna kadar aşağı kaydırabilirsiniz.


Eğer kişinin bizim sunucu performansını günlüğü frequents türü, büyük olasılıkla (veya) izledim gördüm birkaç kez bu ekran fazla:


Bu, tabii ki, Windows Görev Yöneticisi'nde Performans sekmesini tıklatın. Süre Fiziksel Bellek sayıcının anlamı üzerinde kafa karışıklığı normal bir soru perf takım biz alandır, bugün nasıl CPU kullanımı (burada CPU kullanımı gibi) ne bekleyebileceğiniz anlamına gelmez sevk açıklamak için gidiyorum!


[Not: Yukarıdaki ekran görüntüsü, CPU kullanımı üst bir yüzdesi olarak gösterilir bıraktı. Sağ üst iki grafik iki çekirdekli CPU kullanım için kısa bir tarih gösteriyor. Her bir çekirdek Görev Yöneticisi kendi grafik alır.]


CPU kullanımı önemli bir performans ölçümüdür. O CPU performansı regresyon veya iyileştirmeleri izlemek için kullanılabilir ve performans sorunu soruşturma için yararlı olduğunu Datapoint. Aynı zamanda oldukça her yerde, bu yüzden bu Görev Yöneticisi (taskmgr.exe), Kaynak Monitör (resmon.exe) ve Performans İzleyicisi (perfmon.exe dahil) işletim sistemlerinin Windows ailesi çok sayıda yerde bildirilmektedir.


CPU kullanımı kavramı kullanılan basit olacak.  Bir tek çekirdekli işlemci 2,0 GHz frekansta sabit olduğunu varsayalım. Bu senaryoda CPU kullanımı işlemci işi geçirdiği zaman yüzdesi (olarak boşta olmasına) karşı çıkıyor. Bu 2,0 GHz işlemci 1 milyar devir iş değerinde ikinci bir bakın, o% 50 ikinci için faydalanır. Oldukça basit.


Şu anki işlemci teknolojisi, çok daha karmaşık. Tek bir işlemci paketinin dinamik ve paylaşılan önbellekleri, donanım çoklu, frekansları değişen çoklu çekirdek içerebilir. Bu teknolojik gelişmeler CPU kullanımı davranışını raporlama mekanizmaları değiştirebilir ve geliştiriciler, test için performans analizi zorluk artış, ve yöneticiler. Bu yazının amacı, modern donanım ile CPU kullanımı ve inceliklerini açıklamak, ve okuyucuların olan CPU kullanımı ölçümleri ve performans analizi sırasında kıyasla olamaz edebilen bir anlayış vermek.


CPU Kullanımı kullanırOlanların bilmediklerini, CPU kullanımı için genelde CPU performansı regresyon veya iyileştirmeleri zaman kod belirli bir parçası çalışan izlemek için kullanılır. Foo infaz ederken bir şirket ki onların ürün "Foo denilen bir beta üzerinde çalışıyor." Ilk test Foo birkaç hafta önce vadede, onlar% 25 ortalama CPU kullanımı kaydedildi. Ancak, son sınaması sırasında ortalama CPU kullanımı inşa% 75 olarak ölçülmüştür. Bir şeyler ters gitti gibi geliyor.


CPU kullanımı da performans sorunları araştırmak amacıyla kullanılabilir. Daha fazla geliştiriciler kullanmak Biz ortak olmak için bu tür senaryo bekliyoruz Windows Performans Toolkit uygulamalarında hata ayıklama yardımcı olmak için. Foo bu beta serbest bırakmak olur söyleyin. Bir müşteri zaman Foo, kendi sistem fark daha az duyarlı hale azaldığını söyledi. Neden olan kök için zor bir hata olabilir. Ancak, müşteri XPerf, CPU kullanımı (ve diğer pek çok şık ölçümler) bir eser sunar işlem başına görülebilir. Eğer Foo.exe genellikle kendi laboratuvar test makineleri, ancak% 25 CPU kullanır müşteri Foo.exe sistemlerine CPU% 99 kullandığını gösterir iz, bu bir performans hata işaret olabilir.


Son olarak, CPU kullanımı diğer sistem performans özellikleri üzerinde önemli etkileri, yani güç tüketimi vardır. Bazı CPU kullanımı büyüklüğü eğer senin CPU% 100 bottlenecked sadece önemli olduğunu düşünüyorum edebilir tüm durumda's at. CPU Kullanımı Her ek% hangi masraf çıkış, bir biraz daha suyu tüketir. Eğer veri merkezi için elektrik faturası ödeme yapıyorsanız, kesinlikle care about that!


Önce ben daha ileri gidip, ben mimari daha belirli bir ihtar dışarı aramak için farkında millet istiyorum. Daha önce, ben "ifade" devir iş değerinde kullanılır. Ben olmayan bir boşta işlemci için "iş" in tam olarak ne anlama tanımlayan önlemek olacaktır. Bu tartışma hızla tartışmalı olabilir. Emekli talimatları ve Çevrimler Öğretim başı gibi ölçümleri çok mimari ve öğretim bağımlı ve bu tartışmanın odak değildir olabilir. Ayrıca, "iş" veya tamsayı ve kayan nokta hesaplama, kayıt hamle, yükleri de dahil olmak üzere faaliyet bir bolluk, içeremez olabilir, mağazalar, gecikmeler bellek erişimi ve IO's, vb bekliyor  Neredeyse bir işlemci üzerinde işlevsellik her parça için hangi ne kadar işlevselliği "iş" döngüsü sırasında katılmalıdır hakkında argümanlar yol açan herhangi bir döngüsü sırasında kullanılmak üzere imkansızdır.


Şimdi, birkaç tanımlar:
İşlemci Paket: Bu sistem anakart ekli alır fiziksel birimi, işlemci çekirdeği içeren bir veya daha fazla. Bu blog yazısı "işlemci" ve "işlemci paketi" olarak eşdeğerlidir.
Işlemci Core: Bu talimatları çalıştırmaya ve sayısal iş yapma yeteneğine sahip ayrı bir işlem birimi. Bu blog yazısı olarak, terimler "CPU" ve "çekirdek" aynı anlama amaçlamaktadır. Bir "Quad-Core işlemci dört çekirdek veya CPU, işlemci başına paketi anlamına gelir.
Fiziksel Core: Bir işlemci çekirdek bir örneğini bir diğer adı.
Mantıksal Core: Sistemlerinde bir fiziksel çekirdek özel bir alt Simetrik Multi-Threading (SMT) desteklemek. Mantıklı bir çekirdek hisse bazı yürütme yolunu bir veya daha fazla diğer mantıksal çekirdek. Örneğin, bir işlemci fiziksel çekirdek başına iki mantıksal çekirdek olacak Intel'in Hyper-Threading teknolojisini destekler. Bir "dört çekirdekli, Hyper-Dişli" mantıksal işlemci 8 çekirdek ve 4 fiziksel çekirdeğe sahip olacak.
Sigara Uniform Memory Access (NUMA) - Birden fazla bellek kontrolcüleri, her bir fiziksel bellek ayrı bir banka sorumlu sistemi topoloji türüdür. Sistemde her bir bellek bankaya istekler, nerede istek ve bellek denetleyicisi hizmetleri talep kökenli bağlı olarak farklı süreler alabilir.
NUMA düğüm: Bir bellek denetleyicisi bir topolojik gruplama, ilişkili CPU ve fiziksel bellek ilişkili banka bir NUMA sistemi.
Donanım ipliği: Kod mantıksal bir temel üzerinde çalıştırmak bir thread.
Affinitization: Bir süreç el bir süreç ya da bireysel Konuları kısıtlayan süreci belirli bir çekirdek, paket veya NUMA düğümde çalıştırın.
Sanal İşlemci: Bir fiziksel CPU konuk sanal makine sunulan soyut bir temsili.


Karşılaştırmalar & TuzaklarCPU kullanımı, verileri neredeyse her zaman yararlıdır. Bu bilgiler size sistem performansı hakkında bir şeyler söyleyen bir parçasıdır. Gerçek sorun, veri başka bir parçasına farklı bir sistemi veya farklı bir test çalıştırın karşılaştırarak bağlamında bir veri katmak deneyin geliyor. Tüm CPU kullanımı ölçümleri karşılaştırılabilirdir - hatta iki ölçüm aynı marka ve işlemci modeline alınması. Orada millet performans analizi için kullanımı kullanarak potansiyel hatayı birkaç kaynaklarıdır; donanım özellikleri ve konfigürasyon, işletim sistemi özellikleri ve yapılandırma ve ölçüm araçları tüm karşılaştırma geçerlilik etkileyebilir.


1.       Farklı işlemci CPU kullanımını karşılaştırarak karşı dikkatli olun, aileler veya modeller yapar.
Bu açık görünüyor, ama nereye Foo performans ekibi ve CPU kullanımı çok ne laboratuvarda ölçüldü farklı bir performans tekrar bir müşteriden iz var üzerinde bir vaka çalışması bahsettiniz. Eğer işlemciler tüm farklı altındadır çünkü elma için elma karşılaştırarak değilseniz Sonuç bu 99 CPU kullanımı% = hata, geçerli değil. Onu yararlı gut-kontrol olabilir ama tedavi gibi.

Anahtar paket servisi olan restoran # 1: 100% kullanımı İşlemci türü bir @ 100% kullanımı @ İşlemci türü B İÇİN DEĞİL eşittir


2.       Fiziksel çekirdek arasında Kaynak paylaşımı CPU kullanımı etkileyebilir (iyi ya da kötü)
Sunucular özellikle tek çekirdekli işlemciler, nadir olan, çok çekirdekli çipleri artık norm vardır. Bu birkaç nedeni bir kullanım metrik zorlaştırmaktadır. En önemlisi, işlemci çekirdeği arasında kaynak paylaşımı (mantıksal ve fiziksel) bir paket içinde "çok sert kullanımı yapar-kavramını tanımlamak için kullanılır. L3 önbelleğe neredeyse her zaman çekirdek arasında paylaşılır; L2 ve L1 ortak olabilir. Ne zaman kaynak paylaşımı, performans üzerindeki net etkisi oluşur olduğunu bağımlı iş yükü. Eğer önbellek alanı çekirdek arasında paylaşılır Eğer iş yükü senkronizasyon gerektiren uygulamalar büyük önbellekleri yararlanmak, ancak, tüm ipler için faydalı olabilir paylaşılan önbellek ile çalıştırmak için acı olabilir. Cache ve performans diğer önbellek etkileri açıkça performans seslendi değildir özlüyor ayarlamak sayacı.  So bildirilen kullanım süresi içeren ön belleğe veya bellek erişimi için bekleme ve veya büyüyebilir miktarı ve kaynak paylaşım türüne göre küçültmek bu zaman geçirdim.  

Anahtar paket servisi olan restoran # 2: 100% kullanımı @ aynı paketine 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı paketler üzerine bir şey eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)


3.       Mantıksal çekirdek arasında Kaynak paylaşımı CPU kullanımı etkileyebilir (iyi ya da kötü)
Kaynak paylaşımı da yürütülmesine boru hatları zaman Intel'in Hyper gibi teknolojiler SMT-Threading mevcut oluşur. Mantıksal çekirdek fiziksel çekirdek ile aynı - yürütme birimleri birden çok mantıksal çekirdek arasında paylaşılabilir değildir. Pencereler, her mantıksal çekirdek CPU düşünüyor ama "Windows karşılık gelen silikon olduğu anlamına gelmez İşlemci 1 dönem görme tamamen bireysel CPU işleyen.


2 mantıksal çekirdek kendi yürütülmesine yolda bazı silikon paylaşımı düşünün. Eğer bir mantıksal çekirdek ve diğer boşta tam geçişli olarak, biz bir mantıksal çekirdek için% 100 CPU kullanımı var çalışıyor. Şu anda her iki mantıksal çekirdek etkin olduğunu düşünün ve tam geçişli çalışıyor. Gerçekten çift Önceki örneğin "iş" elde edebilir miyim? Cevap ağır iş yükü özellikleri ve kaynakları ile iş yükü ile etkileşimi bağlıdır paylaşılmaktadır. SMT birçok senaryolarda performansı artıran bir özelliktir, ama performans ölçümlerini daha ... ilginç değerlendirme yapar.  

Anahtar paket servisi olan restoran # 3: 100% kullanımı @ aynı mantıksal çekirdekli 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı mantıksal çekirdek üzerine bir şey eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)

4.       NUMA gecikmeleri CPU kullanımı etkileyebilir (iyi ya da kötü)
Sistemleri giderek artan oranda bir NUMA topoloji var. NUMA ve kaynak birlikte, bu sistemin topoloji anlamına paylaşımı genel uygulama performansı üzerindeki dramatik etkileri olabilir. Önceki iki tuzaklara benzer şekilde, performansa bağlı iş yükü NUMA etkileri vardır.


Hangi çekirdeği görmek istiyorum "Süreçler bir süreç hangi NUMA düğümleri sağ tıklayıp Görev Yöneticisi ve" ilgi kümesinin "sekmesini ..." aittir. Eğer bir sunucu NUMA değilse bir pencere aşağıda-to-düğümü haritalama CPU gösterir bir, benzer almalısınız tabanlı. Bu bilgileri almak için başka bir yolu Windows Debugger'daki (windbg.exe olarak) "! NUMA" komutunu çalıştırın etmektir.

Key paket servisi olan restoran # 4: 100% kullanımı @ aynı NUMA düğümde 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı NUMA düğümlerinde NOT eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)


5.       Işlemci güç yönetimi (PPM) yapay yüksek görünmesi için CPU kullanımı neden olabilir
Güç yönetimi özellikleri CPU kullanımı yüzdeleri daha fazla karmaşıklık tanıtmak. Işlemci güç yönetimi (PPM) frekans ve voltaj ölçekleme tarafından talep CPU performansı maçlar CPU. Kelime işlemci gibi düşük yoğunluklu hesaplamalı görevleri, bu sözde 2,4 GHz nadiren saniyede tüm 2,4 milyar potansiyel döngüsü gerektirir çalışan bir çekirdek sırasında. Zaman az döngüleri gerekli, frekans geri, bazen önemli derecede ölçeklenebilir (en düşük olarak% 28 gibi). Bu çok piyasada yaygındır - PPM neredeyse her emtia işlemci bugün sevk PPM ile Windows gemi bazı "düşük güç istisna" işlemci SKU'ları) (, ve Vista, Windows 7, ve Server 2008 varsayılan olarak etkin Doğum mevcuttur / R2.


Ortamlarda CPU frekans dinamik, çok zaman CPU kullanımı Performans İzleyicisi veya başka herhangi bir geçerli Windows aracı izleyerek rapor yorumlama karşı dikkatli olun (Hatırlatma: Bu daha çok değil daha büyük olasılıkla) değişiyor. Kullanım değerlerine göre hesaplanır anlık (ya da belki demek) çalışma frekansı değil, en fazla oy alan frekans.


Örnek: nerede CPU hafifçe kullanılmaktadır bir durumda, Windows aşağı% 50 veya en fazla% 28 çalışma frekansı azaltabilir. CPU kullanımı, Windows "maksimum" kullanımı bu referans noktası kullanılarak hesaplanır. Eğer bir CPU sözde 2,0 GHz beğenilenler 500 MHz, ve çalışan tüm 500 milyon döngü mevcut, CPU kullanımı% 100 olarak gösterilir olacağını kullanılır. Örneğin genişletme, CPU o zaman aralığı boyunca ölçülen, ancak mümkün olan maksimum devir yaklaşık% 14 ile% 50 maksimum sıklığı% 28 olarak kullanılmaktadır CPU kullanımı performans sayacı görünür olur% 50 değil% 14 olarak .


Sen "Performans İzleyicisi" aracında CPU anlık frekansları görebilirsiniz. Bkz: "İşlemci Performans"Nesne seçin"Maksimum Frekans%"Counter.


[Yan PerfMon ve güç yönetimi ile ilgili not: "İşlemci Frekans"Ve"Maksimum Frekans%"Sayaçları anlık numuneler, örnekler, ortalama değildir. Bir saniye bir örnek aralığı içinde, frekans kez onlarca değiştirebilirsiniz. Ama göreceksiniz sadece frekans anlık her ikinci örnek alınır. Tekrar ETW veya diğer daha ayrıntılı ölçme araçlarının kullanımı hesaplamak için istatistiksel olarak daha iyi veriler elde etmek için kullanılmalıdır.]


Anahtar paket servisi olan restoran # 5:% 100 kullanımı ve yorumlanan frekans 50% 2 Ödev Konuları @ NOT EQUAL 100% kullanımı ve yorumlanan frekans% 100 @ 2 HW parçacığı IS


Anahtar paket servisi olan restoran # 6:% 100 kullanımı ve yorumlanan frekans 50% 4 Ödev Konuları @ NOT EQUAL 100% kullanımı ve yorumlanan frekans% 100 @ 2 HW parçacığı IS


6.       Özel PerfMon sayaçları sanallaştırılmış ortamlarda CPU kullanımı elde etmek için kullanılmalıdır
Çünkü çekirdek çalışma tahsisi ortalama OS yerine hypervisor tarafından yapılır Sanallaştırma, daha fazla karmaşa tanıttı. Eğer Performans İzleyicisi, belirli hypervisor-farkında performans sayaçları ile CPU kullanımı bilgileri görüntülemek istiyorsanız kullanılmalıdır. Windows Server çalışan bir Hyper-V kök bölümü olarak, "Hypervisor Kök Sanal İşlemci% Toplam Süresi" sayacı Sanal İşlemciler için CPU kullanımını izlemek için bir VM atanmış olduğu için kullanılabilir. Hyper-V derin analizi Performans Sayaçları ve sanallaştırılmış senaryolarında İşlemci Kullanım için Blog yazılarına bakın burada ve burada.


Anahtar paket servisi olan restoran # 7:  Sanallaştırılmış bir ortamda, eşsiz PerfMon sayaçları kök bölüme hypervisor tarafından doğru CPU kullanımı bilgi almak için kullanılması gerektiğini ortaya.


7.       "% İşlemci Zamanı" PerfMon sayaç verileri istatistiksel kısa bir test için önemli olmayabilir çalışır
Birisi performans test ve analiz yapmak için, yetenek zaman içinde CPU kullanımı veri giriş yapmak önemlidir. Bir veri toplayıcı seti logman.exe üzerinden oturum yapılandırılabilir "% İşlemci Zamanı"In counter"Işlemci Bilgileri " Bu amaçla nesne. Ne yazık ki, sayaçlar Bu moda giriş zaman aralıklarında açısından nispeten kaba boyutu var; asgari aralığını bir ikinci. Nispeten uzun örnek boyutları gerek kullanım verilerinde istatistiksel anlamlılık sağlamak için alınacak. Eğer Out-of-yüksek hassas ihtiyacı içinde XPerf gibi bant Windows araçları Windows Performans Toolkit ölçebilir ve bir süre daha ince ayrıntı Olay (Windows ETW) için altyapı Takip kullanarak CPU kullanımı track.


Anahtar paket servisi olan restoran # 8: PerfMon kullanımını ölçmek için iyi bir başlangıç noktasıdır, ama bunun daha az uygun hale çeşitli sınırlamalar vardır. Içinde XPerf gibi alternatifleri düşünün Windows Performans Toolkit.


En İyi Uygulamalar Performans Test ve Analiz katılımı CPU Kullanımı içinEğer donanım ve işletim sistemi özellikleri veya ölçüm araçları kullanım ölçümleri çarpık şansını en aza indirmek istiyorsanız, aşağıdaki birkaç adım ele alalım:
1.       Eğer bir performans sorunu avlamak veya başlıyorsanız performans için, basit yapılandırma mümkün başlamak kodu optimize etmek ve geri karışımı daha sonra karmaşıklığı eklemek çalışıyorsunuz.
a.       BIOS performans analizi engelleyebilir işlemci frekans değişiklikleri önlemek için Windows veya devre dışı bırakmak güç yönetimi özellikleri "Yüksek Performans" güç politikası kullanın.
b.      SMT kapatın, overclock, ve CPU kullanımı ölçümleri yorumu etkileyen diğer işlemci teknolojileri.
c.       Bir çekirdek için Affinitize uygulama ipler.  Bu tekrarlanabilirlik geliştirmek ve çalıştırmak azaltmak-e doğru koşmak varyasyonları. Affinitization maskeleri program, komut satırından, ya da belirtilebilir Görev Yöneticisi'nde GUI kullanarak ayarlanabilir ..
d.      NOT test veya üretim süresiz bu yapılandırmayı kullanarak çalıştırmalısınız devam mı. You out-of test için kutu veya planlanan üretim yapılandırma, tüm uygun performans ve güç özellikleri, mümkün olduğunca etkin gayret göstermelisiniz.


Anahtar Takeaway # 9:  Zaman performans sorunları veya özellikleri ile başlamak çözümlemek mümkün olduğunca basit bir sistem yapılandırma, ama bir noktada da tipik bir müşteri yapılandırması analiz emin olmak gibi.


2.       Anlamak sistemi topoloji ve nerede uygulama sistemde çekirdek açısından, paketler çalışıyor ve düğümleri zaman uygulaması değil açıkça affinitized. Performans sorunları birden karmaşık donanım topolojileri görünebilir; ve ETW XPerf içinde Windows Performans Toolkit Bu bilgileri izlemek için yardımcı olabilir.
a.       Yeniden genellikle nerede unaffinitized çalışması CPU bir makinede ayrılır değişecektir. Bu topoloji ile ilgili performans sorunları zaman zaman yeniden üretmek, nedenleri ve hata ayıklama sorunları root zorluk artan yapabilirsiniz. Reboot ve tekrar çalıştırın testler birkaç kez, açıkça veya özel çekirdek ve düğümleri herhangi bir sorunları sistem topolojisi ile ilgili dışarı floş yardımcı affinitize. Bu nihai uygulama iplik ilgi, ya da ilgi kullanmak için olası sorunları çözmek için kullanılması gereken gerekli olduğu anlamına gelmez; sadece tekrarlanabilirlik ve berraklığı artırır zaman test ve hata ayıklama.
3.       Sağ performans iş için örnekleme araçlarını kullanın. Eğer örnek setleri uzun bir dönemi kapsayacak, PerfMon sayaçlar kabul edilebilir. ETW genellikle örnek sistem durumu daha sık ve daha buna PerfMon daha hassas, hatta daha kısa süre örnekleri ile etkili kılma. Tabii ki, bir tradeoff IS - ETW sayısına "kancalar, önemli ölçüde daha fazla veri toplama ve sonunda olabilir etkin izleme dosyalarını sizin büyük olabilir bağlı.


Son olarak, bu sorunların Windows işletim sistemi ailesi için izole unutmayın. Son on yıl içinde işlemci özellikleri ve karmaşıklığı artış, performans analizi, test yaptı ve tüm platformlarda optimizasyonu bir sorun olursa olsun, OS veya işlemci üreticinin.
Ve Eğer iki farklı test çalışır veya sistemleri, CPU kullanımı arasında karşılaştırma bu sonrası karşılaştırma anlamda gerçekleştireceği çift kontrol için rehberlik kullanın. Geçerli karşılaştırmalar yapma geçerli performans sorunlarını takip için daha fazla zaman harcayacağınız anlamına gelir.


Özet Anahtar Takeaways ve
Anahtar paket servisi olan restoran # 1: 100% kullanımı İşlemci türü bir @ 100% kullanımı @ İşlemci türü B İÇİN DEĞİL eşittir
Anahtar paket servisi olan restoran # 2: 100% kullanımı @ aynı paketine 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı paketler üzerine bir şey eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)
Anahtar paket servisi olan restoran # 3: 100% kullanımı @ aynı mantıksal çekirdekli 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı mantıksal çekirdek üzerine bir şey eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)
Anahtar paket servisi olan restoran # 4: 100% kullanımı @ aynı NUMA düğümde 2 Ödev Konuları% 100 kullanımı @ farklı NUMA düğümlerinde NOT eşit 2 HW Konuları IS (iyi ya da kötü)
Anahtar paket servisi olan restoran # 5:% 100 kullanımı ve yorumlanan frekans 50% 2 Ödev Konuları @ NOT EQUAL 100% kullanımı ve yorumlanan frekans% 100 @ 2 HW parçacığı IS
Anahtar paket servisi olan restoran # 6:% 100 kullanımı ve yorumlanan frekans 50% 4 Ödev Konuları @ NOT EQUAL 100% kullanımı ve yorumlanan frekans% 100 @ 2 HW parçacığı IS
Anahtar paket servisi olan restoran # 7: Sanallaştırılmış bir ortamda, eşsiz PerfMon sayaçları kök bölüme hypervisor tarafından doğru CPU kullanımı bilgi almak için kullanılması gerektiğini ortaya.
Anahtar paket servisi olan restoran # 8: PerfMon kullanımını ölçmek için iyi bir başlangıç noktasıdır, ama bunun daha az uygun hale çeşitli sınırlamalar vardır. Içinde XPerf gibi alternatifleri düşünün Windows Performans Toolkit.
Anahtar Takeaway # 9: Zaman performans sorunları veya özellikleri ile başlamak çözümlemek mümkün olduğunca basit bir sistem yapılandırma, ama bir noktada da tipik bir müşteri yapılandırması analiz emin olmak gibi.


Ücretsiz soru veya ek (ya da alternatif ile cevap Feel) perspektifleri ve iyi şanslar!


Matthew Robben
Program Yöneticisi
Windows Server Performance Team

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 07 Kasım 2009 19:27
Boracalin
07-11-2009, 23:59   |  #2  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

İyi de arkadaşım ben bir şey anlamadım :( Sen nasıl yapıldığını ve sonucun ne olduğunu da anlatısan ben de denemek isterim....

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 14:35   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Arkadaşlar bu program %10 bir hız artışı sağlıyor açılış kapanış hızları 1.5 kat hızlı gerçekleşiyor denemenizde yarar var.İndirme linki.Baya uzun sürüyor kurulum.
http://www.microsoft.com/downloa ... 0-a63e-1fd44e0e2505

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 08 Kasım 2009 16:45
Kruis
08-11-2009, 17:43   |  #4  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: DETROID_35  
Arkadaşlar bu program %10 bir hız artışı sağlıyor açılış kapanış hızları 1.5 kat hızlı gerçekleşiyor denemenizde yarar var.İndirme linki.Baya uzun sürüyor kurulum.
http://www.microsoft.com/downloa ... 0-a63e-1fd44e0e2505
Cahilliğin bu kadarı !
Önce bana Microsoft Windows SDK ne demek açıklamasını yapabilir misin.Tabi ibliyorsan.
Birde şu konuları açarken ya orginal dilinde ver ya da adam akıllı translateye atmadan çevir.

Bilmediğin konulardada yanlış bilgi verme.

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 17:51   |  #5  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: THE_MILLER  
Cahilliğin bu kadarı !
Önce bana Microsoft Windows SDK ne demek açıklamasını yapabilir misin.Tabi ibliyorsan.
Birde şu konuları açarken ya orginal dilinde ver ya da adam akıllı translateye atmadan çevir.

Bilmediğin konulardada yanlış bilgi verme.

Arkadaşım ingilizcemin olmadıgını ve bilen bir arkadaşın ne işe yaradıgını söylemesini istedik.Ama sen konu açmak yerine millete cahil diyorsun.Sen ne konu açtında buraya milleti bilgilendirdin cahil insan.Herkezin araştırma yetenegi var araştırıp bulsun.Bizde bunu amaçladık.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 08 Kasım 2009 17:53
Kruis
08-11-2009, 17:53   |  #6  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Yavaş ol ufaklık terbiyeni takıl.
Uyardık seni. Biz hiç değilse bilgili olmadığım konuda bilgiçlik yapmıyorum.
Neyse senin gibilerle polemiğe giremem.
Not : Bu yazıma cevap yazma !

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 17:57   |  #7  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: THE_MILLER  
Yavaş ol ufaklık terbiyeni takıl.
Uyardık seni. Biz hiç değilse bilgili olmadığım konuda bilgiçlik yapmıyorum.
Neyse senin gibilerle polemiğe giremem.
Not : Bu yazıma cevap yazma !
Abi diyecektin dilin sürçtü herhal 27 yaşındayım kişisel sayfama bak yada özür dile.Kimse senin gibi asi ve saldırgan değil.Konuda yanlışlık varsa orta yere söylenmez özel mesaj çekip söyleseydin anlardık.Ama cahil olan belli.Daha özel mesaj nasıl çekilir onu bile bilmiyorsun.Yardımcı olabilirim video ile anlatırım çekinme söyle ufaklık.

melen
08-11-2009, 17:58   |  #8  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ufaklıkmış. Pöh!Gülümseme Seninle aynı yaşta!
SDK ne demek sen biliyor musun?
Her SDK iş yapmıyor değil! Ona bakarsan, DirectX 9 Ağustos güncellemesi de SDK!

Kruis
08-11-2009, 18:00   |  #9  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
496 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

idiota bak.Sen benim profilime baktınmı velet konuşuyorsun.Zaten akıl yaşın belli. Windows sdk kurunca bilgisayar yok 100 de 10 hızlanıyor acılıs kapanıs hızı artıyor.Neyse senin gibi cahil insanlarla işim olmaz.
Tekrardan belirtiyorum bu yazımı anlayacak kadar zeka varsa bu yazımdan sonra cevap verme !

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 18:11   |  #10  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: THE_MILLER  
idiota bak.Sen benim profilime baktınmı velet konuşuyorsun.Zaten akıl yaşın belli. Windows sdk kurunca bilgisayar yok 100 de 10 hızlanıyor acılıs kapanıs hızı artıyor.Neyse senin gibi cahil insanlarla işim olmaz.
Tekrardan belirtiyorum bu yazımı anlayacak kadar zeka varsa bu yazımdan sonra cevap verme !
Arkadaşım sen kaliteni belli ettin.Yukarıda benle muhatap olmuyacagın yazıyor ama yine muhatabsın.Çelişkin çok.Sen haklısın ben bilmiyorum.Ama bana bu şekilde kişisel küfür ettigin için yönetimden seni banlamasını rica ediyorum.Burası halk ve saygılı bir forum sitesidir kimse kimseye küfürlü ağır laf edemez terbiyeni takın.!!!

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 08 Kasım 2009 18:13
Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 18:40   |  #11  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Bir arkadaşım lütfen bana bunu tercüme etsin.ingilizcemiz yok dediysek bu kadarda değil amacım sizlere yardımcı olmaktı.Kimseye bilgiçlik taslamıyorum.İnsanları hayvanlardan ayıran özelligi beynidir, lütfen ağzımızdan çıkan lafı düşünerek ve kulagımız işiterek söyleyelim.Herkezde küfür edebilir ama bura yeri değildir, ayrıca küfür bir insanın kalitesini ve aile terbiyesini ortaya çıkartır.Haksızsam özel mesaj çekin lütfen konuyu dagıtmayalım.
 

Buyurun Nvidia performans tools kit

http://developer.nvidia.com/page/tools.html
 
 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 08 Kasım 2009 19:06
beycanerkul
08-11-2009, 19:15   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
628 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

http://www.google.com/intl/tr/toolbar/ie/install.html#tbbrand=
 
yukardaki linke tıklayın google arac çubuğunu kurun tüm web siteler otomatik türkçe oluyor .

Kapalı Hesap (153334)
08-11-2009, 19:18   |  #13  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: beycanerkul  
http://www.google.com/intl/tr/toolbar/ie/install.html#tbbrand=
 
yukardaki linke tıklayın google arac çubuğunu kurun tüm web siteler otomatik türkçe oluyor .
Yukarıdaki alıntıyı zaten öyle yaptım.Kurulu yinede sağol.

Kapalı Hesap (153334)
09-11-2009, 11:10   |  #14  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Dün burda atıp tutan mangalda kül bırakmayan arkadaşıma resimli kapak yapayım dedim normalde yapmazdım ama argo kelime kullandı.Hani sdk dan performans tools kit olmaz ya ilk görüntüler.Bu görüntüde istediginiz oyunun işlemci ekrankartı yükünü gösterip analiz ediyor.Resimlerin devamı gelicek 8 saatte yükledim bu programı bağlantı hızına göre değişir ben 1mbt kullanıyorum.
 
Bu sorun giderme aracı oluşturup sorunlu olan donanımı bulmanıza yardımcı oluyor tabiki kendiniz yapılandırıyorsunuz.

Bu araç zaralı olabilir tüm sistemdeki servis exe bat com tümünü yeniden yapılandırıyor.Ayrıca yeni servisler açmanıza olanak sağlıyor.Servisler üzerinde ayar oynamaları yapılıyor.


Arkadaşlar bu fotografta ne olduguna dair bir bilgim yok data base ve server ile ilgidir herhal.Ama fareyi oynattıgımda yada pencerelere dokununca baya bir yazılım göz önüne geliyor sadece c: dokundum bunlar çıktı.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 09 Kasım 2009 11:59
Kapalı Hesap (153334)
09-11-2009, 13:07   |  #15  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Az önce servis ayarlarını kurcalıyordum sistem baya bir karıştı.İnternet explorer exe ve servislerini kurcaladım, Yanlışlıkla chip sayfasını kurcalarken hataya sebep oldu daha sonra ie kapat dedi kapandı tekrar açıldı kaldıgı yerden devam etti.Aynı hatayı power dvd 9 dada denedim hataya zorluyorum hata veriyor kapanıyor ama işin enterasan tarafı sistem sonlanmıyor sadece program kapanıyor açılınca kaldıgı yerden devam ediyor.Normalde hata ile kapanan program sistemi kopmle kapatır tekrar açılmaz, hatta bazen görev çubugu bile yeniden başlar gerçekten ilginç.Arkadaşlar bu programlar sisteminize zarar verebilir pro kullanıcı değilseniz fazla kurcalamanızı önermem.
 

melen
09-11-2009, 13:58   |  #16  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Alıntı: THE_MILLER  
idiota bak.Sen benim profilime baktınmı velet konuşuyorsun.Zaten akıl yaşın belli. Windows sdk kurunca bilgisayar yok 100 de 10 hızlanıyor acılıs kapanıs hızı artıyor.Neyse senin gibi cahil insanlarla işim olmaz.
Tekrardan belirtiyorum bu yazımı anlayacak kadar zeka varsa bu yazımdan sonra cevap verme !

Diyecek sözüm yok... Mesaj sürekli güncellenmese şimdiye dediklerimi görürdün...

Son Düzenleme: melen ~ 09 Kasım 2009 14:01
mancukya
10-11-2009, 00:50   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

NET Framework 3.5 SP1
olay sacma yerelere gelmiste Net framework ile pc hizlandirmanin alakasi nedir ?
Belki uslub hatali ama söyledikleri dogru sacma sapan sekilde uyduruk bir tercüme ile paylastiginiz bu sey olmamis.

Kapalı Hesap (153334)
10-11-2009, 11:34   |  #18  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: mancukya  
NET Framework 3.5 SP1
olay sacma yerelere gelmiste Net framework ile pc hizlandirmanin alakasi nedir ?
Belki uslub hatali ama söyledikleri dogru sacma sapan sekilde uyduruk bir tercüme ile paylastiginiz bu sey olmamis.
Arkadaşım sana gönderdigim linkdeki dosyayı indirdinmi ki net framework var diyorsun.Çeviri bana ait değil google a ait oldugunu söyledim.Ayrıca türkçeye çevirilen link hemen üstündedir isteyen girip orjinaline bakabilir.

mancukya
10-11-2009, 11:44   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Arkadasim sizin verdiginiz adresdeki acilan sayfada bu paket cikiyorki windows isletim sistemlerinin temel taslarindan birisi ben bu linke tikladim zaten cogu programin calismasi icin NET Framework gerekiyor.
Kusura bakma ben paylasilan linki söylüyorum diger link ise windowsun islemcileri kullanmasi yönünde bilgiler iceren makele gibi bir yaziki zaten oseven icinde mevcut islemci cekirdiklerinin kullanimi vistaya göre degisik.
Vista 4 ila 7 bin mhz arasi islemciler cikacagi düsünülürek tasarlandi ama Moore yasasinin cökmesiyle (Hala devam ettigini iddaa edenler olsada) coklu cekirdege dönmeyle sistem basarisiz oldu daha sp1 ve sp2 kadar.
Ama Seven zaten coklu cekirdek sistemine göre yzailmis orada o konuda ve teknik detaylarindan bahsediyor.
Ben hatali linke tiklamadigimi biliyorum arkadasim birde o paket seven icinde zaten var üstelikde orada bahsedilen sadece NET Framework bazli programlarin stabil ve hizli calisma vs vs hikayeleri.

infoman
10-11-2009, 11:59   |  #20  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Detroid_35
Bu formda konu açarsan canına okurlar haberin ola :D Fikre ve kişisel tecrübeye hiç saygı yok. Aksi bir görüş ortaya koyduğunda küfür hakaret ve birçok ucuz cümlelerle saldırıya geçebiliyorlar. Ben karpuzu seviyorum dersin sana 3 gün karpuzu kötüleyip kavun satmaya uğraşırlar. Karşılarındaki insan kimdir nedir nasıl biridir bilmeden alim kesilirler. 
Yani şuraya Microsoft'tan bir arkadaşımız gelse ona bile ben daha iyi bilirim diyecek kişilik çok. 
Ben şahsen artık yeni konu açmayacağım, çok gerekli olmadıkça da forumda konulara yanıt yazmayacağım. Sütten ağzım yandı ineği bile üfleyerek yerim artık.

Kapalı Hesap (153334)
10-11-2009, 12:01   |  #21  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Arkadaşım indirme linki burda deneyebilirsin ama indirme 8-9 saat sürüyor.Bu hız internet hızı bilgisayar ile alakalıdır.Ben 8 saat te indirdim.Başta framework yazıyor evet ama kurulum pakedini indir 400kb bir dosya geri kalan 1,42 GB (1.527.477.809 bayt) dosyayı internetten indiricektir.İsteyen indirebilir.
İndirme linki...
http://www.microsoft.com/downloa ... 0-a63e-1fd44e0e2505
 

Kapalı Hesap (153334)
10-11-2009, 12:09   |  #22  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009
Alıntı: infoman  
Detroid_35
Bu formda konu açarsan canına okurlar haberin ola :D Fikre ve kişisel tecrübeye hiç saygı yok. Aksi bir görüş ortaya koyduğunda küfür hakaret ve birçok ucuz cümlelerle saldırıya geçebiliyorlar. Ben karpuzu seviyorum dersin sana 3 gün karpuzu kötüleyip kavun satmaya uğraşırlar. Karşılarındaki insan kimdir nedir nasıl biridir bilmeden alim kesilirler. 
Yani şuraya Microsoft'tan bir arkadaşımız gelse ona bile ben daha iyi bilirim diyecek kişilik çok. 
Ben şahsen artık yeni konu açmayacağım, çok gerekli olmadıkça da forumda konulara yanıt yazmayacağım. Sütten ağzım yandı ineği bile üfleyerek yerim artık.
Sana bazı konularda hakveriyorum.Ama sen değerlerini korursan kimseye ago konuşmazsan bence kimse sana bişey yapamıyor.Sonuçta insan ne yaparsa kötüde olsa iyide olsa kendine yapar.Konu açmaya devam etmelisin ki karsılarında kararlı oldugun gözüksün.Sonuçta bura düzeyli bir tartışma formu beğenmiyen okumaz begennende teşşekkür eder.Ama kimse kimsenin fikrini yargılayamaz duğruda olsa yanlışta olsa bilgi bilgidir.Bazen yanlışlar bile insana doğru yolu gösterebilir sadece araştırma yetenegimiz olsun.

Josea
10-11-2009, 14:05   |  #23  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

.NET Framework nedir?
Microsoft .NET Framework, uygulamaların ve web servislerinin inşa edilebildiği(build), yayımının yapılabildiği(deploy) ve çalıştırılabildiği(run) bir platformdur. 
 
SDk :  SDK yani Software Development Kit, çekirdek kurulumu içereden daha kapsamlı bir kurulumdur.

bu kadar konu uzamış ve kalp kırıyosunuz.. :)
 
sizin verdiğiniz link programların daha uyumlu çalışması için alt yapı hazırlayan bi dil alt yapı temel programdır...

Son Düzenleme: Josea ~ 10 Kasım 2009 14:13