Yeni aldigim makinemde xpye windows 7 denedikden sonra kesinlikle dönmeyecegimi 2 haftalik testden sonra anladim.
Bazi problemler yok degil bazi programlarin sorun yaratmasi gibi yada bazi drivers uyumsuzluklari gibi bunlar zamanla asilicagi belli hergunde yeni bir seyler zaten cikiyor.
64 bit farkinida ayni programin 32 ve 62 bitlerini kurarak gercekden fark ettiginide görmüs oldum.
isin ilginci bugun 6 senelik cökmüs bir makina icin bir arkadasin ricasi üzerine baktim makinanin cdlerini kaybetmisler bende windows seven kurarak idare etsinler diye dusundum 1 sene neticede baya uzun bir zaman.
ve makine kuruldukdan sonra ses ve kamera harici butun driversleri kurdugu gibi 6 senelik makna belkide xpde olmadfigi sekilde daha hizli oldugunuda gördüm.
Cesitli yerlerde testler yada yorumlar görüyorum bu 3 cü deneyim oldu seven ile ama gercekten Microsoft bu sefer harikaya yakin bir isletim sistemi cikartiyor eslestirenlerinde ya bilgisiz yada tarafsiz olmadiklarini düsünmeye basladim.
windows 7 performans
Ben de ilk olarak evde ki masaüstüne kurdum ve inanılmaz performans aldım. Bir yerlerde bir makalede "1Gb Ram ve 1,60 Ghz işlemcide çatır çatır çalışıyor" yazısını okuduğumda ilk olarak inanmadım. Çünkü Vista çalışmıyorsa bir üst modeli nasıl çalışır dedim.
Ve aşağı yukarı aynı formatlarda bir laptopa kurunca kendi gözlerimlşe gördüm.
Burada aynı şeyi pardus yapıyordu. Eski pc'lerde çok iyi çalışıyordu. Onlarda donanıma kendileri driver veriyorlardı. Birileri birilerinden bir şeyler araklamış ama kimden kim arakladı belli değil henüz.
Özellikle düşük ram li bilgisayarlarda readyboost'u kullanın
Readyboost'u kullanmak için bir usb flash belleği takıp sağ tıklayın özelliklerden readyboost sekmesine gidip kullanmaya başlayın ciddi performans artışı görüceksiniz.
mustafa pc kardeş bende 500gb lık hard disk var...readyboost desteklemiyor ama...acaba bir program ile readyboost la çalışırmı ?
süper olur..makina zaten güzel bu sefer uçar :)
NoquitgamEReadyBoos OyunLarda işe yarıyormu ? özeLLikLe payLaŞımLı ekran kartLarıReadyBoost un amacı sistem belleğinin (RAM) yetersiz kaldığı durumlarda senin USB belleğini de bir RAM olarak algılayıp o şekilde kullanmasıdır.Tabiki gerçek bir RAM kadar performans vermeyecektir.(Hatta bazı durumlarda performans kaybı yaşattığını bile gördüm kendim taktığınız USB belleğin hızı düşükse)
Senin dediğin ise Grafik kartıyla alakalı bir durum.
Oyunlarda RAM in yetersiz kaldığı durumlarda sistemi rahatlatmak adına belki bir nebze etkisi olabilir ama ekran kartının belleğini artırma vs. gibi bi durum kesinlikle söz konusu değildir.Yani kısacası ReadyBoost ile oyunlarda performans artışı beklemeyin.Eğer performans artışı istersen oyunlarda Ekran kartını değiştirmen gerekecek.
jacobsReadyBoost un amacı sistem belleğinin (RAM) yetersiz kaldığı durumlarda senin USB belleğini de bir RAM olarak algılayıp o şekilde kullanmasıdır.Tabiki gerçek bir RAM kadar performans vermeyecektir.(Hatta bazı durumlarda performans kaybı yaşattığını bile gördüm kendim taktığınız USB belleğin hızı düşükse)Peki ßu ReadyBoost ta sınır varmı yani kullanabilecek max boyut mesela bende 8gb flash disk var tamamını kullanabilirmiyim ?
Senin dediğin ise Grafik kartıyla alakalı bir durum.
Oyunlarda RAM in yetersiz kaldığı durumlarda sistemi rahatlatmak adına belki bir nebze etkisi olabilir ama ekran kartının belleğini artırma vs. gibi bi durum kesinlikle söz konusu değildir.Yani kısacası ReadyBoost ile oyunlarda performans artışı beklemeyin.Eğer performans artışı istersen oyunlarda Ekran kartını değiştirmen gerekecek.
Ewet 8 Gb lık flash belleğin tamamını reasy boost olarak kullanabilirsin.
jacobsEwet 8 Gb lık flash belleğin tamamını reasy boost olarak kullanabilirsin.Oké
ben denedim ready boast u ama bi verim alamadım çünkü bilgisayarıma girince disklari açmıyor donup kalıyor
2 yıl boyunca Lisanslı Vista Ultimate 64Bit kullandım. son 20 gündür Windows 7 RC 7100 64Bit kullanıyorum hiçbir sorunla karşılaşmadım vistaya göre oldukça iyi ve hızlı tek bir hata raporu,sorun,resetleme,mavi ekran almadım. sisteme tekrar vista yüklemeyi hiç düşünmüyorum.sabırsızlıkla tam sürümün çıkmasını bekliyorum
action kardeş aynen dediğin gibi sistemim..biraz driverlerde sorun oldu ve hallettim..benim düşüncem şöle : win 7 beta sürümünün hataları var..bazı kullanıcılarda büyük bazılarında ise küçük driver ya da başka bir sorun hatları var..bu tam sürümü çıktığında ise bir problem kalmayacak bence..hataları bir şekilde düzeltmeye çalışıyoruz ama tam sürümünde bize gerek kalmayacak diyebiliriz :)