windows 7 kurulumunu gerçeklerştirdim gerçekten sorunsuz kuruldu. tüm sürücülerimi en azından bir güncelleme ile tanıdı. sorunlar burdan sonra kendini gösterdi. pc'mde iki sata harddiskim var. kurulum yaptığım harddiskimi sorunsuz görerken diğer harddiskimin birincil bölümünü görmüyor. sürücüye harf vererek gösterebildim. bunun nedenini bilen varsa yazsın lütfen.
ikinci olarak programlarımı kurdum windows dvd sini çıkardım. resetten sonra bootmgr eksik uyarısı verip Ctrl+Alt+Del ile yeniden başlatmamı istedi. işin garip tarafı win7 DVDsi sürücü içindeyken sorunsuz windows açılıyor fakat dvd çıkartılınca windows başlamıyor.
Windows 7 problemlerim
1.)Kurulum sırasında harf atadığınız sabit diske hiç bir işlem yapadığınızdan kurulum sonunda yapmak zorunda kalmışsınız, sorun değil zaten halletmişsiniz.
2.)BIOS'u defaultlayıp(Sabit disk ilk sırada olsun boot sıralamasında) sistemi tekrar açın sonucuda buraya yazın lütfen.
birde bilgisayarımın üzerine sağ tıkla yönet de sonra disk yönetimine tıkla fotograf gönder sorun çözülmediyse.
1.)Kurulum sırasında harf atadığınız sabit diske hiç bir işlem yapadığınızdan kurulum sonunda yapmak zorunda kalmışsınız, sorun değil zaten halletmişsiniz.biosu hem optimized hemde fail safe modunda denedim hard disk başta olsa dahi dvd sürücüde olmayınca windows başlamıyor. biosda raid fonksiyonları da kapalı bu hataya raid ayarlarındanda olabildiğini öğrendim. bios güngelleyim dedim ama üreticinin sağladığı en son sürüm. daha yenisi de yok malesef.2.)BIOS'u defaultlayıp(Sabit disk ilk sırada olsun boot sıralamasında) sistemi tekrar açın sonucuda buraya yazın lütfen.
cevaplar için teşekkürler
başka fikri olan varsa bekliyorum
dvd yi çıkartınca windows nasıl başlamıyor ?
hatamı veriyor yoksa başka birşey mi nedir yani olay ?
dvd yi çıkartınca windows nasıl başlamıyor ?bios ekranından sonra direk
hatamı veriyor yoksa başka birşey mi nedir yani olay ?
resimdeki hatayı veriyor tabi bendeki türkçe. bootmgr eksik diyor. sistem tamiri ile boot sectörü tekrar kontrol ettim sonuç aynı. dvd sürücü içindeyse windoes başlıyor değilse burda takılıyor.
BootMGR Windows 7 ve Vista'nın açılış işlemlerini yürüten dosyadır. XP'de NTLDR yapar bu işi zaten bazen XP'de de NTLDR eksik hatası olur buna benzer. Bu dosya yoksa, boot sectörü bozuksa, yada sabit disk sorunlu ise bu hatayı alırsınız ama zannedersem siz yeni kurulmuş bir sistemde ve Windows 7 DVD'si DVD sürücüde yoksa bu hatayı alıyorsunuz.
Bir önceki sorduğum soruya cevap verirseniz sorunu çözme ihtimalimiz yükselir.
100 mb olan bu dosyada sistem dosyaları vardır.Silinse bile bu hatayı vermez.Silinmesinden yanayım ve silsin herkes boşuna yer kaplamaktan başka birşey yapmaz.bu arkadaşın hatası ile ilgisi yoktur.İlgisi olsa bile windows vista'da olurdu.Umarım anlatabildim.
sistemini yeniden kur ama disklerini birlestir kurulum esnasinda sürü seceneklerine tiklamayi biraz akil edil eger önemli dosyalarin varsa o bölümü birak ama 100 mb yada ufak alanlar varsa onlari delete yap c de dahil olmak uzere hepsi oto birlesecek sonrasinda ileri bas ve formatlayip seveni kuracak.
Kurulum esnasinda vista ve sevene ait boot dosyalari birbirine girmis ayricada mbrde bir sekilde zarar görmüs onu dedigim sekilde silip sevenin yeniden olusturmasina imkan verirsen hatalarinda düzelir.
Yada mbr dahil hepsini birlestirip sistemi kur dvd üstünden seven icinde dedigim yerde sonrasinda diskini 2ye bölersin altarnatif cok.