Windows 7 RTM-Kritik Hata ve Microsoft Açıklaması.

Turkish Developer
06-08-2009, 19:30   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Yakınen ilgilenenler ve takip edenler bilirler ; Windows 7 işletim sisteminin meydana getirilmesinde,büyük röl oynayan isimlerden biri  Steven Sinofsky olduğunu.

Yayımlanan Windows 7 RTM için , Sinofsky Windows 7 RTM kullanıcılarına küçük bir hatırlatmada bulunuyor..

''Peki nedir bu hat ve hatırlatma ? '' diye sorarsanız;

Windows 7 RTM de kritik olarak nitelendirilecek bir hata gözlemlendi.

Baştan söylemek gerekirse, bahsini edeceğimiz hata Microsoft / Windows kaynaklı bir hata olmadığıdır.

Kritik olarak nitelendirilen hataysa;

Sabit disklerin birinde uygulanan  checkdisk işlemi esnasında ,Bellek kullanımı inanılmaz derecede artış göstererek, Sistemin işlev göremez hale gelip çökme noktasına doğru yol aldığıdır.

İşte bu kritik ciddi hatadan Windows 7 Team sorumlu gösterildi ilk başta. Fakat ; bu hatanın yazılımcı firma ile ilgisi olmadığı konusunda Microsoft tarafından açıklama gerçekleştirildi.

Microsoft adına açıklama yapan Steven Sinofsky ; '' Kimsenin kuşkulunmamasın , ve rahat bir şekilde derin bir nefes alsın.Çünkü bu hata ; Sürücülerden kaynaklanacağı anlaşılmıştır.Eğer bellek hiçbir  iş için kullanılmıyorsa, Windows 7 bu belleğin bir kısmını saklayabilir,Fakat bellek başka bir uygulama için kullanılıyorsa Windows 7 buna karışmaz" diye bir açıklamada bulundu

Eğer Windows 7 kullanıyorsanız ve bu hatanın sizde baş gösterip göstermediğini düşünüyorsanız yapmanız gereken şey çok basit;

1.) Komut satırı - Run > "CMD"

2.) "CHKDSK <Sürücü > /r" örnek CHKDSK D: /r)

3.) Task Manager açıp , CHKDSK kullanılan bellek miktarına göz atın.

Uygulama esnasında , potansiyelinin üstünde bellek kullanımı gerçekleştiğini gözlemlerseniz, CHKDSK

işlemini sonlandırmanız, sistemde bir sorunla karşılaşmanızı ortadan kaldıracaktır.

TURKİSH DEVELOPER

TechTr
07-08-2009, 23:43   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Bilgi için teşekkürler. Deneyeym dedim :) 3 gb ram var pcde... Chkdsk 2 gb ram kullanmaya erişti ben de durdurdum chkdsk'i :D

black_flood
09-08-2009, 15:37   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

dostum bir sıkıntı yok bende zaten otamatik yapıyor bu işlemi bu yüzdende uğraşmayacağım bir nokta disk denetlemesi. ama sırf sorun yaşanabilir dediğin için yaptım sadece 35 mb ram yiyor işlem esnasında.