Windows 7 rtm ve tutarsızlıklar...

h@y@let
09-08-2009, 00:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj

Windows 7 rtm kullanıyorum ve birçok hata dikkatimi çekti.

1- Masaüstü simgeleri bazen soluklaşıyor bu genelde son kullandığım programın simgesi oluyor ve pc yi yeniden başlatmadan düzelmiyor.

2- Görev çubuğunda saatin bulunduğu bölümde bazı simgeler tam çıkmıyor bazen. Örneğin ses simgesi ya da ağ simgesi görünmüyor. explorer.exe yi yeniden çalıştırınca düzeliyor.

3- Şu anda pc de sadece bir adet dvd-writer takılı fakat nerden geldiğini bilmediğim bir de cd sürücüsü çıktı.

4- Pc açıldıktan hemen sonra ağ bağlantısı olmuyor. Yaklaşık 2-3 dakika beklemem gerekiyor.

Bu sorunlar sadece bende mi var acaba ? Rc sürümlerinde hiçbir sıkıntım yoktu. Rtm daha iyi olacağına daha kötü geldi bana.

Mustafa@PC
09-08-2009, 00:19   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Yaşadığın problemlerin hiçbirini ben yaşamıyorum. ISO sağlam mı ?

h@y@let
09-08-2009, 00:20   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj

Evet sağlam kontrol ettim.

Mustafa@PC
09-08-2009, 00:26   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Onarmayı denedin mi hiç ?

Recep Baltaş
09-08-2009, 00:26   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Alıntı: h@y@let  

1- Masaüstü simgeleri bazen soluklaşıyor bu genelde son kullandığım programın simgesi oluyor ve pc yi yeniden başlatmadan düzelmiyor.

2- Görev çubuğunda saatin bulunduğu bölümde bazı simgeler tam çıkmıyor bazen. Örneğin ses simgesi ya da ağ simgesi görünmüyor. explorer.exe yi yeniden çalıştırınca düzeliyor.

3- Şu anda pc de sadece bir adet dvd-writer takılı fakat nerden geldiğini bilmediğim bir de cd sürücüsü çıktı.

4- Pc açıldıktan hemen sonra ağ bağlantısı olmuyor. Yaklaşık 2-3 dakika beklemem gerekiyor.

Bu sorunlar sadece bende mi var acaba ? Rc sürümlerinde hiçbir sıkıntım yoktu. Rtm daha iyi olacağına daha kötü geldi bana.

Hiçbiri olmuyor bende. Bana kalırsa senin kurduğun bazı programların miladı dolmuş. Ekran kartın nedir? Sürücüsü nedir?

h@y@let
09-08-2009, 00:27   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj

hd2400 pro son çıkan sürücü yüklü.

Evet onarmayı denedim hiçbir işe yaramadı.

Bütün programların son sürümü yüklü. Güncel programlar kullanmaya özen gösteriyorum.

Son Düzenleme: h@y@let ~ 09 Ağustos 2009 00:29
Mustafa@PC
09-08-2009, 00:30   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ramlerini ve sabit diskini test etmelisin...

h@y@let
09-08-2009, 00:34   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Ramlerini ve sabit diskini test etmelisin...
Cpu-ram-hdd hepsini test ettim. Fakat hiçbir sonuç alamadım. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum açıkçası.

recep34
09-08-2009, 00:42   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj

Bilgi olsun diye söylüyorum, bende de bu sorunların hiç biri yok.driver sweeper win7'de çalışlıyuor mu bilmiyorum ama direıvrı kaldırdıktan sonra iyice bir sistem,regedit temizliği yapıp yükleyin.Y ada aeoruyu devre dışı bırakın, kart yetmiyor zoalanıyor olabilir mi? veya ısınma sorunu ? denk gitmiştir..

h@y@let
09-08-2009, 00:46   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj

Bütün parçalar windows 7 için çok rahat yetiyor.Aeroyu devre dışı bırakmamda bir fayda sağlamıyor. Isı problemim asla olamaz.

Mustafa@PC
09-08-2009, 01:12   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Şunu denedin mi ?

C - özellikler - araçlar - denetle - burda her iki kutucuğu işaretleyip, sistemi yeniden başlatmak ?

h@y@let
09-08-2009, 01:16   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj

Denemediğim bir bu kalmıştı. Hemen deniyorum.

selimmiles16
09-08-2009, 01:51   |  #13  
Üye
99 mesaj

aktivasyondan kaybetmiş benim gibi hiç uğraşma kardeşim orjinal alıcaz :(

sinan354
09-08-2009, 10:53   |  #14  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

Benimde gözlemlediğim şu hatalar ya da eksiklikler var.ekran koruyucu devredeyken uyandırdığımda siyah bir ekran oluyor ve mouse nereye giderse o bölüm açılmaya başlıyor.başlata tıkladığımda masa üstü geliyor.ikincisi iç içe geçmiş klasör ve dosyaları açarken dosyaların ekrana gelme süreleri vistadaki gibi değil geç geliyor.ayrıca bu iç içe geçmiş klasörlerin üzerine geldiğimde boyutunu görmem daha fazla zaman alıyor.belki küçük bişey ama cpu kullanımını gösteren araç vistadaki gibi hareket yok yani anlık gösteriyor.bir ibre kalkışı gibi efekt vermiyor.mesela %10da kullanırken bir program açtığımda hemen %30a geliyor.ayrıca sistem derecelendirmesi ara sıra kayboluyor.bazen de güncelleştirme buluyor bir tane hangi güncelleştirme olduğunu görmek istediğimde boş sayfa çıkıyor.

Son Düzenleme: sinan354 ~ 09 Ağustos 2009 10:57
black_flood
09-08-2009, 11:27   |  #15  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu dedikleriniz çok ama çok saçma. bu sorunlar tamamen sişzden kaynaklanıyor win7 ile kesinlikle alakası yoktur. dün itibari 198'inci win7 kurlumumu tamalamış bulunmaktayım tanıtım amacı ile gerek firmalar gerek program geliştiren iş yerleri ve diğer kullanıcı tiplerine çok kurdum. sırf sizin şu aptalca sorunlarınızı yaşayabilmek için pIII 950 işlemci 512 ram fi tarihinden kalma 2 mb ekran kartı olan bir makina var depoda çıkartıp kurdum. kurulum süresi 48 dk sürdü. açılış süresi antivirüs yokken 45sn kapanışta aynı 45 sn antivirüs varken ara sıra ram yetersiz uyarısı almama rağmen 63 snde açılıp kapanıyor makina.

buna rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım ne kurulumda nede kurulum sonrası. işlemci kullanımı gayet normal o apsürük %100 işlemci kullanımı olayı yok. office 2007 tüm spler dahil 25 dk'da kurulumu tamamladı makina. hiç bir işlemdede takılma ve düşünme yaşatmıyor.

bu tip milat makinada sorun yaşatmadan çalışıyorsa win7 ve sizde sorun yaşatıyorsa ya sizde sorun yada bilgisayarınızın donanımları adı kadar yeterli gelmiyor tamamen uyumsuz parçalardır.

sinan354
09-08-2009, 12:24   |  #16  
Yıllanmış Üye
533 mesaj

Birincisi sen üslubuna dikkat et.O kadar bilgisayar kurmuşsun ama bir sorunun her bilgisayarda olup olmayacağını anlayamamışsın.Ben de birçok defa kurdum ve kaç senedir bilgisayar kullanıyorum senin adını bile duymadığın programları ben iş için kullanıyorum.Eğer böyle bir sorun olmasa ne diye buraya yazı yazmaya uğraşayım.Bu sorunlar da her zaman olan şeyler değil zaten.Açıkçası stabilite adına ben vista sp2 yi daha başarılı buluyorum.Benim dediklerim rc sürümünde de vardı rtmde de devam ediyor.Lütfen yorumlarınızı gerekli şekilde yapın.Gökten inmedi herhalde bu win7.Elbette sorunları olacaktır ve üzerine spler de çıkacaktır.Burada sorunlarımızı paylaşıp soruna neden olan uygulama ya da yazılım hatalarını dile getirmeye çalışıyoruz.

h@y@let
09-08-2009, 12:24   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
Alıntı: black_flood  
bu dedikleriniz çok ama çok saçma. bu sorunlar tamamen sişzden kaynaklanıyor win7 ile kesinlikle alakası yoktur. dün itibari 198'inci win7 kurlumumu tamalamış bulunmaktayım tanıtım amacı ile gerek firmalar gerek program geliştiren iş yerleri ve diğer kullanıcı tiplerine çok kurdum. sırf sizin şu aptalca sorunlarınızı yaşayabilmek için pIII 950 işlemci 512 ram fi tarihinden kalma 2 mb ekran kartı olan bir makina var depoda çıkartıp kurdum. kurulum süresi 48 dk sürdü. açılış süresi antivirüs yokken 45sn kapanışta aynı 45 sn antivirüs varken ara sıra ram yetersiz uyarısı almama rağmen 63 snde açılıp kapanıyor makina.

buna rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım ne kurulumda nede kurulum sonrası. işlemci kullanımı gayet normal o apsürük %100 işlemci kullanımı olayı yok. office 2007 tüm spler dahil 25 dk'da kurulumu tamamladı makina. hiç bir işlemdede takılma ve düşünme yaşatmıyor.

bu tip milat makinada sorun yaşatmadan çalışıyorsa win7 ve sizde sorun yaşatıyorsa ya sizde sorun yada bilgisayarınızın donanımları adı kadar yeterli gelmiyor tamamen uyumsuz parçalardır.
Öncelikle aptalca yorumunuz için teşekkür ederim. Bende ya da bilgisayar parçalarımda sorun olamaz. Çünkü bilgisayar kullanmasını çok iyi biliyorum çok şükür. 

Bilgisayarların hata vermesi sorunlar çıkarması gayet normaldir. Bu işletim sisteminin ya da donanımın ne kadar iyi olduğuna ya da yeni olduğuna bakmaz.

Ben bu sorunların nedenini öğrenmek istiyorum. Yardım edecek bir bilgiye sahip değilsen ki sahip olmadığın belli oluyor, senden tek birşey istiyorum gölge etme başka ihsan istemez..!

Son Düzenleme: h@y@let ~ 09 Ağustos 2009 12:25
h@y@let
09-08-2009, 12:27   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
Alıntı: selimmiles16  
aktivasyondan kaybetmiş benim gibi hiç uğraşma kardeşim orjinal alıcaz :(
Crackli değil.

4murat
09-08-2009, 13:41   |  #19  
4murat avatarı
Yıllanmış Üye
197 mesaj
Alıntı: h@y@let  

Bunlar tamamen sana özel sorunlar dostum hiçbiri yok bende

TechTr
09-08-2009, 14:24   |  #20  
Yeni Üye
25 mesaj

Genel sorun değil bunlar. Şu anda ortaya çıkan ciddi genel sorun check disk'in çok ram yemesi... Bunun dışında ciddi genel bir sorun yok.

kirpikral123
09-08-2009, 14:54   |  #21  
Yıllanmış Üye
772 mesaj

Bendede aynı sorunlar var.Hatta daha bile fazlası....

1)İşlem merkezi kafasına göre takılıyor bazen açılmıyor bazende ben bişy yapmadan açılıveriyor.
2)başlat denetim masasına giriyorum(Aero açıkken)Orda donanım ve ses başlığını tıklıyorum v aygıt yöneticisine giriyorum.Daha sonra aygıt yöneticinsde herhangi bir donanımla ilgili özellikleri görmek için aygıtı sağ tıklayıp özellikler diyorum ve çıkan ufak pencerede gerekli bilgileri aldıktan sonra mouseu x işaretinin uzerine göturuyorum ve işaret deli gibi yanıp sönmeye başlıyor ancak bu olay aero kapalıyken olmuyor.Başka bir penceredede olmuyor.Sadece aygıt yöneticisinde var bu olay.
3)Şu anda işletim sisteminde aşırı derecede donanım ve program uyumsuzluğu var vistada çalışan ve bilgisayarım içinde kurulu gelen programlar windows 7de duzgun bir biçimde çalışmıyor.
4)İnternet bağlantısında sorunlar yaşıyorum bir sorun yok demesine rağmen tarattığımda internette duzgun bir şekilde gezinemiyorum çok yavaş ve bir çok kez ie yanıt vermeyi kesiyor.Bir siteye girebilmek için defalarca iede o siteyi bulup tıklamam gerekiyor.çoğu zman ie bu siteyi açamıyro internet bağantınızı kontrol edin diyor ama bağlantım full durumda.
5)Saatin yanındaki simgelerden birini tıkladığımda o simgenin etrafı simsiyah oluyor bazen ve ben bilgisayarı yeniden başlatana kadar duzelmiyebiliyor.
6)oyunlarda tam ekran sorunum var.Çoğu oyun bu şekilde çalışıyor ve ben bunu bir turlu çözemedim.Uyumluluk denedim,yönetici olarak çalıştırdım vb olmadı ama sorun devam ediyor.
7)Sürekli uacnin kaplı olduğuna dair uyarı alıyorum.İşlem merkezine baktğımda ise uac açık diyor.
8)Bir çok duvar kağıdı seçer ve bunların slayt şekliden arka planda akmasını istersem kişiselleştir menusu bir garipleşiyor bazen donuyor bazende kapatmama izin vermiyor bir sure sonra normale dönuyor
9)Başlata basıp tum programlara girdiğimde program listesinin oluşması uzun suruyor,önce beyaz simgeler çıkıyor daha sonra duzeliyor...

Mustafa@PC
09-08-2009, 14:55   |  #22  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Şu sızan güncelleştirmeleri mi yüklediniz ?

Recep Baltaş
09-08-2009, 15:07   |  #23  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Üslubunuza dikkat ediniz! Rep'iniz, mesaj sayınız, üyelik tarihiniz sizi burada ayrıcalıklı yapmaz! Bu uyarı tüm CHIP Online Forum kullanıcıları için geçerlidir!

h@y@let
09-08-2009, 15:19   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Şu sızan güncelleştirmeleri mi yüklediniz ?
Evet yükledim.

Mustafa@PC
09-08-2009, 15:21   |  #25  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Bu arada dünkü söylediğim disk denetlemeden sonra herhangi bir düzelme olmadı mı ?