İyi akşamlar Chip Online ( :
Arkadaşlar ben Windows 7 Final x64 kullanıyorum, çok aradım ancak bulamadım ben örneğin: Masastüme sağ tıklayınca orada misal Refsh/Yenile'nin altında Chip Online yazacak ve ben bu sayede çok kısa yoldan tarayıcımla girmiş olacağım ama nasıl ?
Teşekkürler ...
Windows 7 Sağ Tık ?
Merhaba Erhan,iyi akşamlar...
Sağ tık ekleme olur mu olmaz mı onu bilmiyorum ama şunu yapabilirsin ve çok daha kolay olacaktır bu şekilde..
Masaüstüne sağ tıkla ve yeni bir kısayol oluştur.Kısayolu oluştururken chip online nin adresini gir ve adını chip olarak yazdığında varsayılan tarayıcının simgesi oluşacak ve altında chip yazacaktır.Tek tıklamayla böylece chipe girebilirsin.
Selamlar,kendine iyi bak :)
Teşekkürler Bülent Abi ( :
Onu bende düşündüm ancak manzarayı kapatıyor abi çünkü Chip - E Okul - Hepsiburada - *ull oyun.com - bir kaç torrent sitesi eklenecek ve bende şu sağ tıklayıp yeni klasör oluştur der gibi olacak Yeni Klasör yerine Web Yazacak üzerine gelince isimler olacak : )
Yinede demeyeceğim, Çok teşekkürler abi ( :
bununla ilgili bir yazı yazıyorum ama ikonların görüntülenmesinde problemler var onu çözemedim
tahmin ediyorum yarına kadar hallederim yazı tamamlandığında buraya linkini eklerim
edit:ilgilenen arkadaşlar için link;
Masüstü Sağ Tuş Menüsüne Yeni Özellikler Eklemek
bence en iyisi mozilla firefox yada google chrome yer imi olarak eklemek hem masaüstünde yer kaplamıyor.
bununla ilgili bir yazı yazıyorum ama ikonların görüntülenmesinde problemler var onu çözemedimiconları windows klasörüne at..Bir klasör altında mesela :
tahmin ediyorum yarına kadar hallederim yazı tamamlandığında buraya linkini
C:windows / Sağ click
içine de o iconların adlarını yazarak at iconları..
iconlarda 14 tane piksel olmalı..Dikkat etmezsen buna ,dediğin sorun ortaya çıkabilir..Sonrada Regedit ten mesela :
Program ekle/kaldır yaptın..(yeni dize değeri diyerek)
onun altına da ''Yeni '' / ''Genişletilebilir Dize Değeri'' yapıp :
o iconu göster..
C:\Windows\Sağ click\Program Ekle Kaldır.ico
iconları windows klasörüne at..Bir klasör altında mesela :sanırım hata bende resim o mesajdan sonra eklendi hani oldu anlamında(olmamasının sebebi de resmin ismini yanlış yazmışım ) ama bunu belirtmediğim için sen bu şekilde yorumlamışsın ama gördüğün gibi ikonlar zaten var resimde..? Sanırım dikkat etmedin
C:windows / Sağ click
içine de o iconların adlarını yazarak at iconları..
iconlarda 14 tane piksel olmalı..Dikkat etmezsen buna ,dediğin sorun ortaya çıkabilir..Sonrada Regedit ten mesela :
Program ekle/kaldır yaptın..(yeni dize değeri diyerek)
onun altına da ''Yeni '' / ''Genişletilebilir Dize Değeri'' yapıp :
o iconu göster..
C:\Windows\Sağ click\Program Ekle Kaldır.benim yazılarımı okuduysan amacımın insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmek olduğunu görmüşsündür dediğin programı ve bunun gibi birkaç programı daha biliyorum ama dediğim sebeplerle eğer mümkünse bir olayı program kullanmadan nasıl yapabileceklerini anlatırım hep
hem windows un çalışma mantığını anlasınlar hemde dediğim gibi balığı kendileri tutsunlar diye
selamlar
sanırım hata bende resim o mesajdan sonra eklendi hani oldu anlamında(olmamasının sebebi de resmin ismini yanlış yazmışım ) ama bunu belirtmediğim için sen bu şekilde yorumlamışsın ama gördüğün gibi ikonlar zaten var resimde..? Sanırım dikkat etmedinDikkat ettim , hemde sizden çok :)benim yazılarımı okuduysan amacımın insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmek olduğunu görmüşsündür dediğin programı ve bunun gibi birkaç programı daha biliyorum ama dediğim sebeplerle eğer mümkünse bir olayı program kullanmadan nasıl yapabileceklerini anlatırım hep
hem windows un çalışma mantığını anlasınlar hemde dediğim gibi balığı kendileri tutsunlaryarına kadar hallederim yazı tamamlandığında buraya linkini eklerimben link göremedim.Üstelik resimde Chrome+ programının simgesi yoktu..
Sanırım siz dikkat etmediniz :DHata yok , ben size hatalısınız demedim..O kadarda önemli değil açıkcası , insalık hali..
Sizin yazılarınız okumasına okuyorum fakat bildiğim şeyleri çoğu zamanda gördüğüm için üzülüyorum..Balık meselesi güzel de ,programsız microsoft u çözebileceğiniz konusunda biraz şüpheliyim..Yazılarınız da programları da iyi bir şekilde de tanıtabilirsiniz , bence daha yararlı olur..Sağ tık menüsünde de programla düzenleme yapabileceğiniz bir kaç program olduğunu sölemişsiniz..Bence bu programları tanıtsanız A'dan Z'ye daha hoş olabilir :)
Yorumum sadece düşündüklerimden ibaret..size yardımcı olabileceği için yazdım..
İyi akşamlar