Merhaba. Windows 7 işletim sistemi kullanıyorum ve ses ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum . Doğru yardım yapabilmeniz için çok ayrıntılı yazmaya çalışacağım . Aklınıza takılanları sorabilirsiniz .
Şimdi internette fps arttırmakla ilgili bir video gördüm . Bilgisayarı hızlandırmak için
(vs...) bilgiler veriyordu . Bende bunları uyarak nvidia denetim masasından performansı kıstım ve windows başlatma seçeneklerinden kullanmadığım prrogramları kapatmaya çalıştım . Sonra bilgisayarı bir iki saat sorunsuz kullanmaya başladım . Bilgisayarı bir süre sonradan kapattım . (Masaüstü toplama bilgisayar) . Tekrar açtığımda ise windows tan ses gelmediğini gördüm . Sağ alttaki karıştırıcıda ses geliyormuş gibi görünsede hopörlörlerden bir ses gelmiyordu . Fakat sorun hopörlörlerde değildi . Kulaklıkla da başka girişlere takmayı denediğimde ses gelmemiştiş . Bende sorunun windows başlatma ayarlarında olduğunu düşündüm ve bilgisayarı açarken tüm programları açmasını söyledim . Bilgisayarı yeniden başlattım ve bu sefede sesler gıcırtılı geliyordu . Yani bir müzik açtığımda tek duyduğum ritme göre azalıp çoğalan gıcırtıydı . Bunu internette bir süre araştırdım . Sağ alttaki ses amblemine sağ tıklayıp sesi kayıttan yürüt deyip hopörlör kısmından birkaç ses düzeyini kısdım ve gıcırtı büyük oranda azaldı . Ama tam olarak değil ...Bende biraz daha kurcalayım hallederim derken "önceki sürüme yükle" diye bir yazı gördüm . Dedim bu heralde sorunu çözer . Basdım , geri yükle dedim . Bilgisayarı yeniden başlatman gerek dedi .Başlattım ve bu sefer de sesi kayıttan yürüt seçeneklerinde hopörlör seçeneği yoktu . Sadece dijital ses pdıf diye bir seçenek vardı (önceden de vardı ) Ve ses vermiyor . Hopörlör yazısını geri getirmeye çalıştım fakat beceremedim . Sesi kayıttan yürüt seçeneğine sağ tıklayıp silinenleride göster seçeneğinide işaretledim fakat oradada yok . Yardımcı olursanız çok sevindirirsiniz . Uzun yazı oldu ama sizin daha iyi anlamanız için uğraştım ki benim sorunu yaşayanlarda düzgünce çözebilsin . Yardımcı olan herkeze çok teşekkürler şimdiden :)
windows 7 ses sorunu
Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
yaptığın tüm değişiklikleri geri al.sonuç alamazsan ses kartıyla ilgili herşeyi kaldır.anakart cd si veya sitesinden ses kartı driverini kur.driver bulamazsan https://drp.su/tr/