ANIL sormuş:Arkadaşlar Ben windows 7 beta 1 kullanıyorum ama windows aero windows 7 de açılmıyo :( ve malesef modemin driver da uymuyo napıcam lütfen yardım bekliyorm :(
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
2 gb ram
120 gb hdd
512 mb ekran kartı
İşlemci : Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.80GHz, 2800 Mhz, 2 Çekirdek, 2 Mantıksal İşlemci
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/528.8 (KHTML, like Gecko) Chrome/2.0.156.1 Safari/528.
modemizin marka modelinizi sölerseniz , bir çare sine bakabiliriz..
Mustafa nın da dediği gibi , uyumluluk modunda vista sp 1 ya da xp sp 3 de yüklemeyi deneyebilirsiniz..
eora nın açılmamasının nedeni ekran kartınızın sürücüsünü yüklenmesi olabilir.
ekran kartınızın ve modemizin marka /modelini söleyerseniz uygun sürücüyü biz bulalım isterseniz..
ekran kartınızın sürücüsünde sorun yoksa aero yu açmak için :
1. Başlat küresinden "AllPrograms(Tüm Programlar) >> Accesories(Donatılar)" yolunu takipedip, "Command Prompt(Komut İstemi)" girdisine sağ tuşla tıklayın veaçılan menüde "Run as Administrator(Yönetici Olarak Çalıştır)" seçin.
2. Komut satırında "regedit" yazarak, kayıt defteri düzenleyicisini çağırın.
3. Buradan "HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows/ DWM" girdisine ilerleyin.
4. Composition anahtarını çift tıklayıp 1 değerini girin.
5. Composition Policy anahtarını çift tıklayıp 2 değerini girin.
6. Kayıt defterinden çıkın ve komut satırında "net stop uxsms" komutunu çalıştırın.
7. "net start uxsms" komutuyla servisi tekrar çalıştırın.
Alıntıdır.
ya da
Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme\Kişiselleştirme\Pencere Rengi ve Görünümü
"Saydamlığıetkinleştir" de Aero için aynı pencerede altta "Daha çok renk seçeneğiiçin klasik görünüm özelliklerini aç" deyip "Windows Aero" seçmelisineğer "Windows Aero" yoksa ekran kartın desteklemiyor demektir.