Windows 7 Sorunlarım...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
kirpikral123
11-08-2009, 16:19   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
772 mesaj

Merhaba daha önceki açtığım konuda windows vista home premiumdan windows 7 ultimate sürümüne yukseltişimi ve yaşadığım sorunları anlatmıştım.Sürümüm lisanslı msnd ve technet uyelerine sunulan windows 7  sürümüydü.Bir anlık sinirle sizleri rahatsız edicek yorumlar yaptım ve yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdim sanırım.Çok uzgunum.Ancak sizde kabul etmelisiniz ki windows 7 hatasız bir işletim sistemi değil.Windows vistadan yukseltme yapınca bir çok sorun baş gösteriyor....Yükseltme yapmamış sıfırdan kurulum bile yapmış olsanız bile yine bir çok sorunla baş etmeniz gerekiyor.Ben windows 7nin daha hazır olmadığına inanıyorum.Tabii bu benim göruşum ben ne bilgisayar uzmanıyım nede teknoloji sektörunde adı geçen karanlıkta yolunu kaybedenlerin ilk aradığı kişiyim.Ben son tuketiciyim ve bu urunu beğenmedim.Ve sizde şunun farkında olmalısınız bir şey çıktığı zaman sevende olur sevmeyende zevkler ve renkler tartışılmaz...Ha aradan biraz zaman geçer windows 7de diğer microsoftun çıkardığı işletim sistemleri gibi artık sayısını unuttuğumuz guncellemeler bombardımanına tutulur ve bizim görduğumuz belkide görmek istemediğimiz hatalar duzeltilirse ok işte o zaman bu olmuş diyebilirim.Ancak şu anda benden aldığı puan 10 uzerinden 3...Ben bugun sizden aldığım cevaplar doğrultusunda yeniden sıfırdan kurulum yaptım ve hala aynı sorunlarla boğuşuyorum...Oyunlarda uyumsuzluk sorunları yaşıyorum ve parmak izi tarayıcım hala doğru duzgun bir şekilde çalışmıyor...Kabul ediyorum bu sorunlar benden kaynaklanıyor:)) Tekrar sizlerle sayın chip uyeleri ve yöneticileri ters duşmek istemem.Ne yapabiliceğim hususunda o guzel fikirlerinizi bahşederseniz çok memnun olurum.İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim...

Recep Baltaş
11-08-2009, 18:04   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Neden 10 üzerinden 3 verdiğiniz bir işletim sistemini kişisel bilgisayarınıza yüklüyorsunuz ki? Verileriniz ve lişisel bilgileriniz söz konusu iken böyle "kötü" bir işletim sistemini kullanarak kendinizle çelişmiyor musunuz?

Benim siz tavsiyem bir 10 yıl daha bekelyin. O zaman Windows 7 SP4 çıkmış olur ve Windows 7 "sizin istediğiniz kıvama" gelir. O zaman Windows 7'ye geçebilirsiniz gönül rahatlığıyla.

------
.Oyunlarda uyumsuzluk sorunları yaşıyorum ve parmak izi tarayıcım hala doğru duzgun bir şekilde çalışmıyor..
------
Demişsiniz. Tamam da yazdığınız yazının %80'i sorununz dışında Windows 7'yi eleştirmekle geçmiş ki bu sizn en doğal ahkkınız ama o zaman neden konu başlığını "Windows 7 Sorunlarım" yerine "Windows 7 Görüşlerim" diye değiştirmediniz?

Yazının içinde sorunlarınzdan bahsede sadece iki cümle mevcut. Windows 7 hakkında görüşlerinizi belirtmek için ayrı bir konu açıp yine bir başka konuda da sorunlarınızı daha önce de size deidğim gibi daha ayrıntılı belirtirseniz size daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bizm buradaki amacımız siz kullanıcılara yardımcı olmak ama ancak ve ancak siz sorunuzu bize en ayrıntılı şekilde ilettiğinizde..

İyi çalışmalar.

OSMAN BAĞÇEVAN
11-08-2009, 18:05   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Recep Baltaş  doğru sölemişsin..sonradan gördüm yazdıklarını..
biraz da ben eleştireyim o zaman..
xp de hızını seviyorsunuz..programlarınızın driverlerinizin sorunsuz çalıştığını seviyorsunuz..başka aklıma gelmiyor..
peki windows 7 nin hızından mı şikayetçisiniz..10 dk da format attım.30 dk da ise hazırda olan driverlerimi ve programlarımı kurdum..1-2 de oyun..
programlarınız ve driver hakkında ise : buyrun sorun..ne programını arıyorsunuz ve driverini arıyorsunuz buyrun sorun..elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışırım..ki burada chip sitesinde bu konu hakkında cvp alamayacağınızı düşünmüyorum..çok zor cvp alamamanız yani..
vista yı anlatmaya gerek yok bence..

windows 7  : 10 üzerinden 10 (hızı,teması,kullanım kolaylığı ve bir sürü küçük  +ları,- lerine gelince, sizce xp de ve vista da hiç - yok mu !)
windows xp : 10 üzerinde 5 (zamanında çok kullanmıştım..windows 7 yi kullansam bile xp yi unutamam  :  )   )
windows vista : 10 üzerinden 4  (yavaş olması ramleri harcaması kötüydü ki geçti o günler : )  )

oyun uyumsuzlukları yazmışsınız..acaba hangi oyunlarda uyumsuzluk çekiyorsun..ben çok oyun yükledim ve 1 -2 tane oyun dışında problem yaşamadım..o 1-2 tane oyunda zaten yasal değildi..yasal olmayan oyunlarında da yardım istemiceğini biliyorsundur umarım !

donanımlarında  sorun olabilir..gel gelelim ki windows 7 ful olarak çıkmadı henüz..full sürümünde eminim bu 2 sorunun da ortadan kalkacak...bu donanım sorununu da ayrıntılı bir şekilde yazar mısın ?(ne gibi bir sorun olduğunu , markası, modeli ,xp de ya da vista da nasıl çalışıyordu windows 7 de nasıl çalışıyordu gibi  bir kıyaslama )

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 11 Ağustos 2009 18:12
melen
11-08-2009, 19:51   |  #4  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Windows 7 satışa sunulmadı. Sunulunca farkı göreceksiniz...

melen
12-08-2009, 10:27   |  #5  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Alıntı: STEELHEAD  
CHIP Online Forum Kuralları:
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Forumlarda yapamayacağınız diğer şeyler şunlardır:...Forumlarda “trollük” yapmak. “Trollük” şu şekilde tanımlanabilir: Karışıklık çıkartmak ve insanları kışkırtmak için mesaj göndermek. Bunun bir örneği, herhangi bir konuya yapıcı eleştiri ya da yorum içermeyen, konuyu saptıran yorumlar göndermektir....
Forumda illegal paylaşım yasak. Fan kirlendeğinden dolayı oluyor olabilir...

Recep Baltaş
12-08-2009, 11:17   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Alıntı: keje  
oynanmamış win 7 bulamadım  onca uğraşla indirdiğim tüm 7600 rtm ler has degeri uyuşmadı
yardım olabilecek arkadaşlar lütfen yardım

Bu konu ile sorununuzun alakası nedir beyefendi?

Ayrıca biz bu konuyu zaten açtık, okumadan indirriseniz bunlar gayet doğal!

https://www.chip.com.tr/forum/vir ... -bakin_t119137.html

KOnuyu açan kirpikral,

neden konunuzu takip etmiyorsunuz? Soru soruyorsunuz ve bir daha sorunuzu kontrol etmiyorsunuz. Konu kitlenmiştir.