Windows 7 Sorunlarım

Usbehci
17-08-2009, 20:51   |  #1  
Usbehci avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
331 mesaj

Merhaba arkadaşlar
Bugün windows 7 yi yükledim.Sistem çokhoşuma gitti.Yıllar boyu xp kullanmış birisi olarak görüntüsünü çokbeğendim.Fakat windows 7 kullanan çoğu arkadaşta masaüstünde yuvarlakbirşey var ve etrafında programların simgeleri bulunuyor.Bu bende etkindeğil ve adını bilmediğim için ne olarak aratıcağımıbilemedim.Masaüstündeki yuvarlak şeyi nasıl etkinleştirebilirim?
Bu resmi sitemize üye olan bir arkadaşın konusundan aldım.

Resimde altta sırasıyla hamachi,quicktime,msn crome var ve bu programlarınsimgelerinin alt tarafında kenarları yeşil ortası saydam olan tabakgibi birşey var,ben onu nasıl yapabilirim?
Sitelerdeki resimlerin üzerine sağ tık-resimi farklı kaydet yaptığımda resiminkayıt türü tüm dosyalar olarak görünüyor ve ben bunudeğiştiremiyorum.Seçeneklerde tüm dosyalardan başka bişey yok.Resmi kaydettiğim zaman php olarak kayıt oluyor.Firefox kullanıyorum.İstediğim formatta kayıtedilmesini nasıl sağlarım?
Bir de ne zaman birşey yüklemeye çalışsam benden izin istiyor.Bu fonksiyonu nasıl kapatırım?
Technisat Skystar 2 tv kartım var.Sürücüsünü yükledim fakat çalışmadı.Denetim masasında sürücüsü görünmüyordu bende aygıt yöneticisinden kaldırdım.Şimdide tv kartımı göremiyorum.Tv kartımı nasıl geri getirebilirim_
Şimdilik sorunlarım bu kadar.Benim basit sorularıma verdiğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: Usbehci ~ 17 Ağustos 2009 21:07
Recep Baltaş
17-08-2009, 23:39   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

İlk bahsettiğiniz şey gerçekte yok.
O fonksiyonun adı UAC/Kullanıcı hesabı denetimi. Kapatmayı kendiniz öğrenirseniz daha fazydalı olur.
AYgıt taraması yapın ve güncel sürücleri sitesinden indirin.

OSMAN BAĞÇEVAN
18-08-2009, 01:17   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bu benim masaüstüm : )
upload ediyorum gereken programları..biraz sonra buraya yazıcam..
internette ki resim sorunun için :
firefoks da değilde internet e. da da aynı resmi kaydetmeyi dener misin..bakalım istediğin formatta kaydedebilecek misin ?

Bir de ne zaman birşey yüklemeye çalışsam benden izin istiyor.Bu fonksiyonu nasıl kapatırım?
denetim masası - işlem merkezi - kullanıcı hesabı denetimi ayarları değiştir (solda) -
  orada ki çubuğu en aşağıya indiriniz..sonrasında bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorununuz çözülecektir...

Usbehci
18-08-2009, 12:39   |  #4  
Usbehci avatarı
OP Yıllanmış Üye
331 mesaj

Arkadaşım çok sağol programların uploadlarını bekliyorum.
I.E ile resmi kaydetmeyi denedim.JPEG veya bmp formatında kaydetme seçenekleri çıkıyor.Firefox taki sorun uyumsuzluksa mecburen yeni sürümünü bekliyeceğiz.
TV kartı için aygıt ekle yi denedim fakat yarım saat aramasına rağmen tv kartını göremedi.

Son Düzenleme: Usbehci ~ 18 Ağustos 2009 12:43
OSMAN BAĞÇEVAN
18-08-2009, 13:08   |  #5  
Denetmen
6,606 mesaj

upload ediyorum da biraz uzun sürecek..az bekle..beklemeyi bilen insan herşeyi elde edebilir..
tv kartı konusunda : tv kartın kasanın için de takılıysa ve aygıt yöneticisi bunu görmüyorsa aygıt yöneticisiini açıp sağ tıklayıp ''donanım değişikliklerini tara''  dediğin zaman çıkması gerekiyor..

3 tane program var içinde..senin istediklerin
http://rapidshare.com/files/2687 ... ip.com..tr.rar.html
rocet dock kullanmayı biliyorsan eminim bu programları da çok rahat kullanacaksın..biraz ingilizce biraz da bilgi yeter ..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 18 Ağustos 2009 14:21
Usbehci
18-08-2009, 14:51   |  #6  
Usbehci avatarı
OP Yıllanmış Üye
331 mesaj

Çok sağol benim için zamanını harcadın sana ne kadar teşşekür etsem azdır.Tv kartı çözümünüde deniyeceğim inşallah olur.Olmazsada sorun değil xP de kurulu işim olduğunda oadanda halledebilirim.Tekrar teşekkürler.

OSMAN BAĞÇEVAN
18-08-2009, 16:23   |  #7  
Denetmen
6,606 mesaj

ben teşekkür ederim..başka sorununuz olursa elimden geldiği kadar ..