Arkadaşlar yeni bir dizüstü aldım ve hemen windows 7 home premium yükledim. Ancak disk bölümleme yapmadan sadece C sürücüsü olarak yükledim... Tekrar format atmak için zamanım yok. Bu şekilde kullanırsam bir sorun yaşar mıyım? Nette edindiğim bilgilere göre işletim sistemi tek diskte yüklü iken daha iyi verim sağlıyormuş... Doğru mu? Sistemin tek sürücüde yüklü olmasının eksileri artıları nelerdir?
Windows 7 tek diske kurulu
işletim sisteminiz tek diskte olması kötüdür.
bunun nedeni özel dosyalarınızı kurtarma şansınızın olmamasıdır.
tek diskteyken daha iyi çalışır yanılgısı ise sadece %0.01 lik hızlanmayı hesaba katmalarından kaynaklanor
Varsayın ki iki klasörünüz var ve ama tek çantada taşınıyor bu size yük olurmuydu. işte mantıkta bu tek HDD üzerinde iki diskiniz olması size bir zorluk çıkartmaz ama iki HDD niz varsa bu size biraz yavaşlama yaşatır. %0.3( güç kaynağı paylaşımı ve donanım tanımlama)
Yeniden format atmadanda diskini bölebilemektesin.
Denetim masasından sistem ayarlarına girin ve Yönetsel araçlara tıklayın.
Bu alanda Bilgisayar yöentimine girin ve disk hizmetlerine girip bilgisyarınıızn diskinin üzerinde sağ tık yapın ve birimi küçültmeyi seçin.
genelde yarısını seçer. yarı miktarı seçiliyse devam diyin değilse yarı miktarını siz elle yazın. devam diyin
bira zaman alacaktır ama diskiniz ikiye böünür. yeni bi,rim sisimsiz ve şekli yoktur.
Yeni basit birim oluştura tıklayın ve disk harfindan biçimlendirmesine hepsini yeni şekilsiz alan üzerinde yapabilirsiniz.