Windows 7 temize çıktı!

CHIP Online
10-02-2010, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7, son dönemde karşılaştığı en büyük suçlamada temize çıktı. İşte sorunun gerçek nedeni...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/windows-7-temize-cikti_18174.html

Resimlerle: Windows 7 için 77 püf nokta

Microsoft Windows 7 kullanan dizüstü bilgisayarlardaki batarya problemine daha önceki haberimizde değinmiştik.

Microsoft'un TechNet forumlarında gelen şikayetler, Windows 7'de pil ömrünün çok çabuk bittiğini iddia ediyordu. Windows 7 işletim sistemindeki pil ömrü kontrol mekanizması tarafından, yanlış alarm verilmesi sonucunda sistemin kendisini kapattığı düşünülüyordu.

Bu şikayetler üzerine Microsoft konuyu derinlemesine araştırdı ve Windows 7'nin pil ömrü kontrol mekanizmasında sorun olmadığını duyurdu. Windows'un başkanı Steven Sinofsky bizzat sistemi düzgün çalıştığını belirtti.

"Windows 7 ne pilin hızlı tükenmesine yol açmaktadır, ne de yanlış alarm vermektedir. Yaptığımız testlerde alarm veren pillerin durumunun gerçekten kötü olduğunu tespit ettik" diyen Sinofsky, bütün OEM iş ortaklarıyla da iletişime geçildiğini ve kontrol edildiğini belirtti.

Tüm konu: Windows 7 temize çıktı!

İzleyin: Windows 7'yi çocuklar bile kullanır

Resimlerle: Windows 7 için 77 püf nokta

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Windows 7 dizüstü pil ömründen memnun musunuz?

posicor
10-02-2010, 14:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj

XP'den iyi, linux'dan ise çok çok kötü.

Laptop'umda geçtiğimiz aya kadar 7+pardus ikilisini kullanıyordum, şimdi ise 7+ubuntu 9.10 ikilisini kullanıyorum.Bütün ayarlarımı pil ömrünü arttıracak şekilde optimize ettim ve sonuçta pili en çabuk tüketen 7 oldu.Benim şahsi ölçümlerim :

Idle durumda (wireless ve bluetooth kapalı)
7 : ~1 saat 40 dakika
pardus : ~2 saat 10 dakika
karmic : ~2 saat 30 dakika

ofis yazılımları ve internet (wireless açık)

7 : ~1 saat
pardus: ~1 saat 20 dakika
karmic : ~1 saat 30 dakika

divx (wireless kapalı)

7 : ~1 saat 25 dakika (tam 2 dizi :) )
pardus : ~1 saat 30 dakika
karmic : ~1 saat 45 dakika

Codec'ler aynı, browser aynı (ff 3.6) ofis yazılımları ise open office ve office 2010 beta