Windows 7 - Türkiye Pazarındaki Son Durum...

Turkish Developer
25-10-2009, 04:20   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Yazılım firması Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7, Türkiye'de pazara sunulduğu ilk günde 9.500  adet satarken, hafta başına kadar (26 Ekim Pazartesine) pazara sunulan 30.000 sistemin tamamının satılması bekleniyor.

Uyumlu bilgisayarlarda ekranda parmakla çoklu dokunarak kullanım sunan Windows 7, Türkiye’ye özel uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Türklerin tavla merakını bilen Microsoft, sadece Türkiye’deki sürümlerine tavlanın dokunularak oynandığı özelliği ekledi.

Türkiye’de Windows 7:  

Home Basic 123 ($) Dolar

Home Premium 145 ($) Dolar

Professional 236 ($) Dolar 

Ultimate 250 ($) Dolar dan satılmaktadır.

Windows 7 Bilgi ve Satın Almak İçin : BURADA ve BURADA 'ki Bağlantıları Kullanabilirsiniz...

TURKİSH DEVELOPER

Cem1995
25-10-2009, 13:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
299 mesaj

Türkiye'de 9.500 adet satması ilginç , çoğu kişi korsan kullanıyor

Kapalı Hesap (113439)
25-10-2009, 17:48   |  #3  
Kapalı Hesap
464 mesaj

26 ekim pazartesiye kadar satın alanlardan birisiyim .. zannettiğiz gibi de değil, artık orijinal işletim sistemi kullananları sayısı artıyor , artmalıdır da . chip online windows 7 bölümdeki yazıları bir haftadır okuyorum çoğu kişi çeşitli sistem hataları aldıklarından söz etmişler . ben bu hataların hiçbirisini almadım ne bir driver sorunu ne de bir donanım , şikayet edenler zannedersem torrentten modifiye edilmiş rtm sürüm kullananlar olmalı .. bu da normal , kalkıp windows 7 neden böyle hata veriyor demek anlamsız, gülünç

VOZKULL
25-10-2009, 19:03   |  #4  
Taze Üye
4 mesaj

benim yarın gelecek....bence win7 daha çok meraktan alınıyor....yoksa vista yeter de artar bile....

CapanQGLU
25-10-2009, 20:00   |  #5  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Pff, şu sistemi bir kullansaydım iyi olacaktı.
Kafede hala Win XP kurulu yakında güncellesinler orada biraz kurcalıcam.
Kafama yatarsa alıcam.
Hangisi daha iyidir, kullanan arkadaşlar iyi bilir.
Home Basic mi? Home Premium mu? Professional mı? yoksa Ultimate mi?
- Tavsiyelere açığım.

HugOBoss___
25-10-2009, 20:02   |  #6  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj
Alıntı: VOZKULL  
benim yarın gelecek....bence win7 daha çok meraktan alınıyor....yoksa vista yeter de artar bile....
Bence kullanıcı ile alakalı bu durum Yani çoğu kullanıcı için xp bile yeter de artar...

Son Düzenleme: HugOBoss___ ~ 25 Ekim 2009 20:03
HugOBoss___
25-10-2009, 20:08   |  #7  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj
Alıntı: CapanQGLU  
Pff, şu sistemi bir kullansaydım iyi olacaktı.
Kafede hala Win XP kurulu yakında güncellesinler orada biraz kurcalıcam.
Kafama yatarsa alıcam.
Hangisi daha iyidir, kullanan arkadaşlar iyi bilir.
Home Basic mi? Home Premium mu? Professional mı? yoksa Ultimate mi?
- Tavsiyelere açığım.
Burası sana yardımcı olabilir

http://windows7.pclabs.com.tr/surumler/

Yunus. Emre
25-10-2009, 21:13   |  #8  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,148 mesaj

9.500 mü çok büyük bi ilerleme korsan yazılım sona mı eriyor ne?

ErKaN-23
25-10-2009, 22:30   |  #9  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

korsan kullanarak sadece microsoftun değil aslında türkiyede insanlar birbirlerinin hakkını yiyor ben korsan kullanım azaldıkça bu fahiş lisans fiyatlarının düşeceğine inanıyorum çünkü
- MS bu kadar yatırımı sadece ev kullanıcısı için yapmıyor asıl parayı şirket ve kuruluşlardan götürüyor bu şirletlerde çalışacak olna da sensin windowssla büyüdün iş hayatında da windowsla çalışmak isteyeceksin 
- bu amaçla legal yada illegal bir windowsun her evde olması
- korsan kullanılmadığı zaman bu kadar para yüzde 80 lik bir kısıma fazla gelecek  ve ya kullanmayacak ya da başka bir işletim sistemi kullanacak
- ve microsoft her eve girmek için fiyatları düşürecek yada alımı kolaylaştıracak

mükemmel bir işletim sistemi yapan bir firmanın satış politikasıda mükemmel olacaktır onun için diyorum ki korsan kullanarak sadece micropsoftun hakkı değil türkiyede insanlar birbirlerinin hakkını yiyiyor bir de buişde devletin kazanacağı vergi var ki ona girmedim

falconer
25-10-2009, 22:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
704 mesaj
Alıntı: gloster  
korsan kullanarak sadece microsoftun değil aslında türkiyede insanlar birbirlerinin hakkını yiyor ben korsan kullanım azaldıkça bu fahiş lisans fiyatlarının düşeceğine inanıyorum çünkü
- MS bu kadar yatırımı sadece ev kullanıcısı için yapmıyor asıl parayı şirket ve kuruluşlardan götürüyor bu şirletlerde çalışacak olna da sensin windowssla büyüdün iş hayatında da windowsla çalışmak isteyeceksin 
- bu amaçla legal yada illegal bir windowsun her evde olması
- korsan kullanılmadığı zaman bu kadar para yüzde 80 lik bir kısıma fazla gelecek  ve ya kullanmayacak ya da başka bir işletim sistemi kullanacak
- ve microsoft her eve girmek için fiyatları düşürecek yada alımı kolaylaştıracak

mükemmel bir işletim sistemi yapan bir firmanın satış politikasıda mükemmel olacaktır onun için diyorum ki korsan kullanarak sadece micropsoftun hakkı değil türkiyede insanlar birbirlerinin hakkını yiyiyor bir de buişde devletin kazanacağı vergi var ki ona

Ms gerçekten isteseydi Win 7 ile birlikte korsanı bitirmek için önemlibir adım atabilirdi. Çevrem de bu rakamları rahatlıkla ödeyebilecek çokaz insan tanıyorum. Win 7 daha makul rakamlarla piyasaya sürülseydiemin olun insanlar lisans almak için çaba harcarlardı. Ben hiç kimseninkorsan yazılımları gönül rahatlığıyla kullandığını düşünmüyorum. Burada belirtmiş olduğunuz eylemi başlatacak olan korsan kullanıcıları değil, bizzat MS in kendisidir.
( Ayrıca belirtiyim bilgisayarım da bir tane dahi korsan yazılım yoktur, tümü açık kaynaktır. )

Son Düzenleme: falconer ~ 25 Ekim 2009 23:51
mesutfb2005
25-10-2009, 23:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Satin alanlar lütfen bir an önce uploada baslayin :D

Ligaya
26-10-2009, 01:30   |  #12  
Yeni Üye
33 mesaj

Biraz arama yapmak gerekiyormuş :)

Son Düzenleme: Ligaya ~ 26 Ekim 2009 01:56
ErKaN-23
26-10-2009, 18:16   |  #13  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj
Alıntı: falconer  
Ms gerçekten isteseydi Win 7 ile birlikte korsanı bitirmek için önemlibir adım atabilirdi. Çevrem de bu rakamları rahatlıkla ödeyebilecek çokaz insan tanıyorum. Win 7 daha makul rakamlarla piyasaya sürülseydiemin olun insanlar lisans almak için çaba harcarlardı. Ben hiç kimseninkorsan yazılımları gönül rahatlığıyla kullandığını düşünmüyorum. Burada belirtmiş olduğunuz eylemi başlatacak olan korsan kullanıcıları değil, bizzat MS in kendisidir.
( Ayrıca belirtiyim bilgisayarım da bir tane dahi korsan yazılım yoktur, tümü açık kaynaktır. )
SEN BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMİ ANLAMAMIŞSIN

alper8118
26-10-2009, 19:31   |  #14  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

korsan orjinalin 10 katı olcak

NewAge24
26-10-2009, 19:58   |  #15  
NewAge24 avatarı
Yıllanmış Üye
140 mesaj

Kimse korsan kullanmak istemez. Ben orjinal xp home kullanıyorum.  İstediğim şu ki Avrupa ülkelerinin insanları gibi gelir durumumuz olsada biz de gönül rahatlığıyla para verip yeni bi işletim sistemini kullansak malum Türkiye deki geçim sıkıntısından fazla bi kesim win7 yi deneyemecek çünkü fiyatlar Türkiye piyasasına göre çok fazla... Durumu iyi olupta korsan kullanan kişileri de esefle kınıyorum... Emeğin hakkını verin... binlerce insan gecesini gündüzüne katıp işletim sistemi kurmaya uğraşıyor Korsan larda bedavadan  geçiniyor...  Yazıkkk diyorum..

Bblair
26-10-2009, 21:20   |  #16  
Yeni Üye
47 mesaj

9.500'ün yarısından fazlası şirketler olmasın :)

black_flood
26-10-2009, 21:41   |  #17  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

buradaki verilen fiyatlar doğru hatta daha ucuza almakta mümkün ama gold bilgisayar gibi kansızlardan oluşan firmalar piyasada olduğu sürece hayat yok piyasada home premium sürümü 140$ + kdv ye saten baş tekel kazıkçısı. vatan bilgisayarda 109$ + kdv' ye bile almak mümkünken gold, eksen bilgisayar çok faiş fiyatlara satıyor kimse kanıpta 1 kuruş vermesin bu firmalara aldıklar 1 cent bile haram sektörün eğri büğrüleri bunlar belirtilen fiyatın üstüne satıyorlar ürünleri sonrada rekabet ortamı derlere.
böyle rakabet olacaksa hiç olmasın.

Selçuk İslamoğlu
26-10-2009, 22:26   |  #18  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: Bblair  
9.500'ün yarısından fazlası şirketler olmasın :)

Şirketler ilk gün geçmezler genelde, bir ton hazırlığı, pazarlığı, finansı vs. var bu işin ... :) 

ultrasrh
27-10-2009, 00:31   |  #19  
Yıllanmış Üye
117 mesaj

Bu haber kesin doğruysa Türkiye iyiye yöneliyor demektir..
Böyle orjinal alımı oranı artarmaya devam ederse,yazılım ve oyunlarda Türkçe dil desteği gibi şeyleri artık daha çok görürüz..

gölge etme
27-10-2009, 16:00   |  #20  
gölge etme avatarı
Yıllanmış Üye
220 mesaj

vatan bilgisayarda 109$ + kdv' ye bile almak mümkünken gold, eksen bilgisayar çok faiş fiyatlara satıyor kimse kanıpta 1 kuruş vermesin bu firmalara aldıklar 1 cent bile haram sektörün eğri büğrüleri bunlar belirtilen fiyatın üstüne satıyorlar ürünleri sonrada rekabet ortamı derlere.
böyle rakabet olacaksa hiç olmasın.cevap

tekno fiat ta tarat kimin ucuz kimin  pahalı sattığını  görürsün.pahalı satanı  ucuz söyleme.herkesin interneti var  artık

CG5
27-10-2009, 19:20   |  #21  
Üye
91 mesaj

inşallah bende alablirim bi katkım olsun