windows 7 ultimate inceleme

cebur
11-01-2010, 18:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj

forumda arattım bulamadım bende kendi izlenimlerimi yazayım dedim 
dün windows 7 ultimate kurduğum bilgisayarım yaptığım izlenimler

tema : tema konusunda gayet başarılı buldum 7 yi tema bulma ve yükleme çok basit kendi temalarınızı arkaplanlarınızı ayarlamak çok kolay olmuş resimler arası slayt geçişleri başlat çubuğu renk değişimi tema aramaya gerek kalmıyor istediğiniz rengi yapabiliyorsunuz masaüstü araçları da güzel 

media player media player i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği bazı codec lerle gelmiş amaa : benim pc de olan flv formatı yok ve codec programı olmadan iş görür sayılmaz ayrıca ekran boyutu ayarlamayı bulamadım 1280 x 800 çözünülürlük ayarlayamadım tam ekran yapınca ya üstten yada kenarlardan boşluk kalıyor 3d dolby digital ses efekti yakışmış ( medi player hiç kullanmam o yüzden öncekilerde yarmıydı bilemiycem kütüphane bazı formatları desteklemediği için pek randımanlı değil 

media center : çoğunlukla bunun yüzünden yükledim tamamen hayal kırıklığı ekran ayarı tam ekran olayı media playerdeki gibi ayarlanmıyor ( yada bulamadım düzeltin ) bütün formatları desteklemiyor hatta dat ( vcd ) formatı bile desteklemiyor acmayı boşverin bulamıyor mp3 leri adına göre değil tag larına göre bulduğu için karmançorman oluyor kalasör olarak seçme yok ( bulamadıysam düzeltin ) bile ses özllikleri açısından iyi gibi ama benim için hayal kırıklığı olmaktan öteye gidemedi 

internet expoler 8 gayet başarılı hızlı çalşıyor zaten xp vistayada kuruluyordu bilirsiniz 7 ye uyumu daha hızlı bence

denetim masası öğeleri biraz daha karmaşık ama xp he yapamadığınız birçok denetime tekelden ulaştırıyor iyi yani 

windows 7 bir sürü ek araçla geliyor projektöre bağlanmak telefona bağlamak ( driveri varsa ) iki bilgisayarı birbirine cros bağlamak hepsinden önemlisi yardım ı çok güzel herşeyin cevabını yazmışlar

ready bost özelliği görünüşte güzel ama ben bi faydasını göremedim iki adet flaş belleğimi taktım ikisinide ona adadım ama söyledikleri gibi uçmadı pc  direcktx 11 ise hiç bir fark yapmadı yani görsel olarak güncellenmiş bir directx 9 aynı gibi geldi bana  oyunlarda bazı oyunları açmadı bile ve ekstrası takılmaya başladıda  

7 güvenlik duvarı daha iyi sanırım hiç değilse iletisi yok tabi herşey için yönetici amcamızdan izin almaları saymazsak oda kapatılıyor 

gelelim em önemlisine ram konusunda gayet bonkör 2 gb ram in % 40 ını daima kullanıyor birilerinin dediğine göre acabilecek olduğumuz programları hafızasında açık tutup erken açılmasını sağlıyor tabi burda imdada ready bost yetişiyor dediğim gibi iki belleği taktım ama ram yüzdesinde hiçbir düşüş olmadı yine % 40 hep % 40  ( bunu anlamış değilim halen araştırıyorum 
opera da arasıra takılıpduruyor gıcık etti 
sonuç olarak ::: eğer çok mükemmel bir pc niz varsa ( donanım olarak ) bu canavar herşeyi açar calıştıramayacağı birşey yok diyorsanız yükleyin 
 eğer internette gezip müzikler rasgele çalsın arşivim yok zaten benim için görüntü güzel olsun havalı olsun ben uğraşmayayım herşeyi benim için o bulsun güncellesin ben zaten oyunda oynamam açılsın yeter diyorsanız yine kurun gitsin
ama eğer oyun benim için herşeydir oynarım bilgisayarım ne yapacaksa onu ben bilirim eksiği varsa herşeyin bir programı var bulur kurarım görünüm xp dir fazlası göz yorar media player zaten başlı başına bir hataydı ramlerim benim olsun ne yapacaksam ben yaparım flas belleğimede ready bost u değil programlarımı koyarım diyorsanız DENEMEYİN BİLE .

ben nemi diyorum oyun benim için herşeydir diyorum hçbir işletim sistemi benden akıllı değil ve birşeyi yaparken asla yöneticiden izin almam bu 7 yi silerim kökü kalksın 
umarım işinize yarar

cebur
11-01-2010, 18:42   |  #2  
OP Üye
57 mesaj

ayrıca birşey daha eklemek istiyorum windows 7 rc sürümü değil orjinal sürümdür bilgisayarımın tün drivrlerini tanımıştır ben güncelledim o ayrı

Kapalı Hesap (135391)
11-01-2010, 18:53   |  #3  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

İnceleme iiçin sağol !

cebur
14-01-2010, 20:43   |  #4  
OP Üye
57 mesaj

sonunda sildim kurtuldum bilgisayarım bir kendine geldi