Arkadaşlar bu 2 sürüm arasından tercih yapamıyorum.Ultimate'in Ağ özellikleri,Bit Locker desteği falan beni cezbetmiyor.Hangisi daha performanslı?Hangisi diğerine nazaran biraz daha az kastırıyor?Hangisinin 3d Benchmark puanı daha fazla?Yarın Ultimate'i(64) yüklüyecem ama aklımda hala Professional sanki biraz daha performanslıdır şüphesi yok değil.2 kere format atmaktansa deneyenlerden öneri dinlemeyi tercih ettim.Hangisi?
Windows 7 Ultimate mi,yoksa Professional mi?
- 1
- 2
Windows 7 Professional'ı denemedim, şuan Ultimate kullanıyorum ama ikisi arasında performans farkının olmadığını tahmin ediyorum. Windows 7 performanslı bir işletim sistemi...
Birinde az servis birinde çok servis olması performansı etkilemez Windows 7 için. Çünkü Windows 7'de servisler tetikleme olarak çalışıyor. Eğer sizin veya donanımızın kullanamadığınız yada kullanamayacağınız bir servis varsa Windows 7 zaten servisi çalıştırmıyor. Ancak tetiklenirse çalışıyor...
Windows 7 Ultimate bence Mustafa abinin dediği gibi :)
performans açısından fark yok ?
ultimate'de 3-5 fazladan program var (gerekliliği tartışılır belki kullananlar vardır ama ben kullanmıyorum.)
ve professional'da oyunlar yok , klasik windows oyunlarını oynuyorsan ultimate ;)
Sürümler fiyat açısından da farklı oluyor. İki sürüm arasındaki teknik farklar sizi cezbetmiyorsa, kullanmayacaksanız o ek özellikleri, Professional alın. Ben şu an Professional kullanıyorum, gayet de iyi ve performanslı.
Para verip alacaksanız kesinlikle home premium 64 bit almanızı öneririm. Diğerlerinin kullanacağınız özellikleri fazla olabilir ama ev kullanıcısına hiçte lazım olan kullanılacak özellikler değil.
Windows 7 Professional'ı denemedim, şuan Ultimate kullanıyorum ama ikisi arasında performans farkının olmadığını tahmin ediyorum. Windows 7 performanslı bir işletim sistemi...Birinde az servis birinde çok servis olması performansı etkilemez Windows 7 için. Çünkü Windows 7'de servisler tetikleme olarak çalışıyor. Eğer sizin veya donanımızın kullanamadığınız yada kullanamayacağınız bir servis varsa Windows 7 zaten servisi çalıştırmıyor. Ancak tetiklenirse çalışıyor...
Bunu öğrenmem iyi oldu çok sağol.Demekki bilinenin aksine çok fazla servis=daha fazla kaynak tüketimi ve kasma değilmiş!!!!Hımm 10 kişiye yakın kişi Ultimate dedi,1 Kişi Professional dedi.Son kararı format atarken alıcam sanırım.Birde aklıma geldi arkadaşlar limitli internette yaşamıştım bunu.Windows Ultimate Rc 32 Bit yüklemiştim.Israrla modem bişey indiriyordu.Tüm güncellemeleri kapatmıştım,hatta servis kısmından kapattım yok sürekli bişey indiriyor.Modem açıkken indirmiyor,hasbelkader bir kere İnternet Explorer'a gir tamam durduramıyorsun sürekli indiriyor.Taa ki Modemi kapatıyorsun bağlantı geliyor normal.Son sürümde bu yok değil mi?
ultimate ile professional arasında sadece program fazlalığı farkı var ama bu programlar acaba senin işine yarıyacakmı senin için gerekli mi? bence düşün, ben tüm sürümlerinin özelliklerini ve programlarını iyice inceledim. ultimate in vistada ki gibi herhangibir + sı yok yani tercihim ve tavsiyem kesinlikle Professional sürümü olucaktır.
Bence tam tersi. Windows 7 64 bit çok daha ileri bir performans sağlıyor. Zaten iki sistem arasındaki kalite farkına bakınca bu ortada. Bir de yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 ile birlikte 128bit ve sonrası için destek sunulmaya başlanacaktı. Yanlış hatırlıyorsam kesin bilgisi olan bir arkadaş düzeltsin lütfen.
santiagoramon, öyle bir yanıt yazmışsın ki milletle dalga geçercesine. İnsanlar bildiklerince yazmaya çalışmışlar bir şeyleri. Sen onlarla dalga geçer gibi hımmm. Senin amcının dalga geçmek oldugunu bilseler miş dikkate almazlarmış.
performans açısından fark yok ?burada kastedğin oyunlar yokh ben şimdi pro yükedikten sonra cod6 pes2010 nebliyim bunun gibi oyunları yüklesem businessdaki gibi çalıştımıcak mı ona göre bende yükcemde proyu :)
ultimate'de 3-5 fazladan program var (gerekliliği tartışılır belki kullananlar vardır ama ben kullanmıyorum.)
ve professional'da oyunlar yok , klasik windows oyunlarını oynuyorsan ultimate ;)
Arkadaşlar bu 2 sürüm arasından tercih yapamıyorum.Ultimate'in Ağ özellikleri,Bit Locker desteği falan beni cezbetmiyor.Hangisi daha performanslı?Hangisi diğerine nazaran biraz daha az kastırıyor?Hangisinin 3d Benchmark puanı daha fazla?Yarın Ultimate'i(64) yüklüyecem ama aklımda hala Professional sanki biraz daha performanslıdır şüphesi yok değil.2 kere format atmaktansa deneyenlerden öneri dinlemeyi tercih ettim.Hangisi?ya zaten illegal işletim sistemi kuracaksın belli yani Ultimate'ye 400dolar vermez kimse türkiye'de zorunlu olmadıkça :) şaka bir yanaUltimate en üst sürümü yani tüm özellikleri barındırıyor en iyisiUltimate derim hiç uğraşma Pro'yla falan
sizi bilmem ama ben kurduğum sistemden tam oalrak verim almak isterim..performanssa performans, efektse efekts, programsa program, oyunsa oyun..hepsini kullanmak , istifade etmek isteyen bir kullanıcıyım..Herkese selam.Bencede win7 ultimate.Şapkasız çıkmam abiiii !!!!!
O yüzden de düşünmeden Ultimate..
Ama derseniz ben düşüneyim ,buyrun bu size yardımcı olur.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Windows_7
- 1
- 2