Microsoft'un son işletim sistemi Windows Vista ile, Yılın son çeyreğinden (22 Ekim) itibaren resmi olarak satışlarına başlanacak olan, Son olma özelliğini Vista'dan alacak en yeni ve son Operating System Windows 7 dayanıklılık ve performans ölçümleri için San Francisco 'da Windows Program yöneticilerinin huzurlarında testlere tabii tutuldular.
[url=http://img525.imageshack.us/img525/1118/54625096.jpg][/url]
Microsoft ana program yöneticilerinden Ruston Panabaker, Windows 7 ; işlem uygulamaları, Uzun pil ömrü,İşlevsel uygulamar ve diğer testlerde Windows Vistaya karşın açık ara üstünlüğünü koruduğunu belirtti.
Sistem ve donanım özellikleri özdeş olan 2 bilgisayarlarda,iki işletim sistemi test edildi.
İki işletim sistemine sürülen DvD oynatımlarında görüldüki %-20 lik bir pil ömrü farkı olduğu ortaya çıktı.
Ruston Panabaker ; Pil tasarrufunu çok önemli miktarda dikkate aldıklarını ifade etti.
Daha önceki gelişmiş tüm testlere bakılırsa, var olduğundan fark pek gözlemlenmiyor.
Bu test ölçümleri (OEM ) Donanım firmaları tarafından henüz teyid edilmemiş, Fakat Testlerde ciddi bir değişim yaşanacağıda tahmin edilmiyor. Dünyada özellikle bilgisayar oyunlarınına merak salmış kullanıcılar Windows 7 den performans alıp almayacakları konusundaki çelişkilerinide ortadan kaldıracak izlenimler yer aldı. Çünkü ; Windows Vista kıyaslamasıyla Oyun Testinde İpi göğüsleyen yine Windows 7 oldu.
(Sol) Windows Vista Ultimate (Sağ) Windows 7 Ultimate
Tahmini Pil Ömrü : 4.14 Saat Tahmini Pil Ömrü : 5.5 Saat
TURKİSH DEVELOPER
Chip Online