merhabalar bir süredir aklıma takılan bir soru var. ben windows 7 ultimate x64 satın almayı düşünüyorum daha fazla ram kullanabilmeye olanak tanımak için. fakat bunun yanı sıra şöyle birşey düşünüyorum sürekli performans olarak x64 dahamı yavaş ve 32 bitlik programları x64 üzerine kurabilirmiyiz. çünkü x64 tabanlı programlar çok az. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılar...
Windows 7 Ultimate x64
64-bit Windows 7 üzerinde hem 32-bit hem de 64-bit yazılımları kullanabilirsiniz. 64-bit daha iyidir, almışken onu alın. Yalnız OEM sürüm değil de kutulu tercih ederseniz daha iyi olur.
64 bit üzerine 32 bit programlar windows 7 de kurulabilir.64 bit 32 bite göre işlemleri daha hızlı gerçekleştirir.
x64 al,tabii ki işlemcin de x64 bir işlamciyse
ömür saçmalıyorursun. 64 bit işletim sisteminde Donanıma yada sürücülere erişmeden çalışabilen bütün 32 bit programlar çalışır. Zaten donanıma yada sürücülere erişen programlaın 64 bit sürümleri mevcut. Donanım destekliyorsa x64 kur ama kutu olarak alırsan içinden hem x86 hem x64 çıkar ki dilediğin zaman dilediğin sürümü kurar denersin
yorumların yarısı yanlış! 64bit işletim sistem üstünde hemen hemen bütün 32bit uygulamalar hiçbir kayıp-hata olmadan çalışır. 32bit'e özel sistem yapısını kullanan çok nadir programlar(antivirüsler gibi) sorun çıkarır birtek onlarında zaten 64bit sürümleri mevcut(diğer birçok popüler yazılımında). 64'e geçişte asıl cevaplanması gerekenler şunlar:
1- işlemcin 64bit destekliyor mu?
2- ram'in en az 4gb'mı veya yakın zamanda bu rakama yükselticek misin?
sana tavsiyem her ihtimale karşı kutulu ürün al her ikisini de kullanabilirsin, sadece oyun ve intermetden ibaret bir pc kullanıyorsan 64 bir sorun olmayacaktır, grafik yada özel bazı paket programlar yada ne bileyim zor bulunan programlar bazen sorun çıkarmaktadır, ben grafikerim bazı grafik programları kullanıyorum hepsi değilde bir program için 32 bite geçmek zorunda kaldım,
arkadaşlar bir kısmınız çalışır bir kısmınız ise çalışmaz diyorsunuz. buna kesin noktayı koyabilecek elinde bir microsoft kaynağı olan yokmu hiç. tereddütte kalıyorum :) bilgisayarı yeni toplayacağım bu arada yani 64 bit destekli bir işlemci alacağımı biliyorum onuda söyleyeyim. yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar.
Dikkat edersen sadece 1 kişi çalışmaz demiş ve kısa bir araştırma sonrası o da yanlış bilgisini doğrusuyla değiştirecektir sanırım. Microsoft'tan kaynak aramaya gerek yok, an itibariyle 64 bit kullananlar tecrübelerini aktarmışlar, bundan iyi kaynak olmaz. Rahatlıkla 64 bit yüklemeni ben de tavsiye ederim
Hazır 7 ile konu açılmış iken bende bir soru sorayım izninizle, Windows 7 64 bit sürümünü kullanmak istiyorum. Acaba en az ram'a ihtiyac duyan versiyonu hangisi.
Sistemim 1.5 gb
arkadaşlar bir kısmınız çalışır bir kısmınız ise çalışmaz diyorsunuz. buna kesin noktayı koyabilecek elinde bir microsoft kaynağı olan yokmu hiç. tereddütte kalıyorum :) bilgisayarı yeni toplayacağım bu arada yani 64 bit destekli bir işlemci alacağımı biliyorum onuda söyleyeyim. yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar.çalışır diyenlerle çalışmaz diyenlerin forum geçmişine bi bak istiyorsan, yeterli kaynak olur zaten. hayırlı olsun yeni sistemin şimdiden...
merhabalar bir süredir aklıma takılan bir soru var. ben windows 7 ultimate x64 satın almayı düşünüyorum daha fazla ram kullanabilmeye olanak tanımak için. fakat bunun yanı sıra şöyle birşey düşünüyorum sürekli performans olarak x64 dahamı yavaş ve 32 bitlik programları x64 üzerine kurabilirmiyiz. çünkü x64 tabanlı programlar çok az. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Saygılar...
[/alıntı ]
Garanti olsun diyorsan Windows 7 Yükseltme Danışmanı dan PC kotrol ettir sana bir bilgi verecektir ona göre haraket edersin
demekki chip dergisinin windows7 64 bit destek dvd si boş iş boş yere ren olsun diye cıkartmıslar içinde sadece 64 bit uygulamalar olması 64 bit e destek dvd si olması hikaye bu konularda boşa acılmıs olmalı sanırım
http://download.chip.eu/tr/64-bi ... .html?tab=5&show=18
http://download.chip.eu/tr/suche ... ll&q=64+bit&x=0&y=0
https://www.chip.com.tr/konu/64-a ... programi_19544.html
hadi ben yanlıs biliyorum bu yukarıda konuları yazanlardamı yanlıs biliyor.2-3 program calışıyor diye tüm programlar calısacak diye bir durum yok
Donanımın yeterliyse işlemcinin x64 desteği varsa 4 gb ram'in varsa hiç düşünmeden windows 7 ultimate 64 bit alıp yüklemeni öneririrm 32 bitten daha hızlı çalışıyor daha performanslı 32 ve 64 bit programları çalıştırıyor program konusunda kafan rahat olsun program files ve system 32 klasörleri 2 şer tane program files x86 32 bit ve syswow64 klasörleri var yani her iki dosya sisteminide çalıştırıyor...