Sevgili arkadaşım. X86 işlemcinin şeklini söyler. X64 te işlemcinin şeklini söyler.
X86 işlemcileri çok bacaklı yada göbektende bacakları olan işlemcilerdir. İşlem kapasiteleri X64 lere oranla daha yüksektir.
X64 ise Yandan bacaklı işleçilerdir. Telefon işlemcileri bu türdendir. Daha yavaş ve daha etkindir.
X64 son zamanlarda 64 bit ilede karıştırılıyor. X64=64 bit diye düşünülüyor ancak böyle bir yapı yok. X86 ya 32 bit damgası verilmeside hatalı. İnternette indirilen windows işletim sistemlerinin üzerinde X86-X64 yazılmakta Yazınsal olarak hatalı olsada anlam olarak gerçektir.
Çünkü henüz Windows X64 tabanında da çalışan genel bir işletim sistemi yapmadı. Ancak 64 bit işletim sistemi yaptı.
X86 işlemcisinde çalışan 64 bit işletim sistemi bilgisayarınızda bulunmakta diye bir yazı yer almakta. Yani bilgisayarınız X86 64 bit
BF3 e gelince ekran kartınızınla alakalı bir sorun değil. DX11 ile lakalı bir sorun. Kısaca anlatıcak olursam.
BF3 ün arkaplanında çoklu gölgelendirme yer almakta. ultraya geçtiğinzide bu tam zamanlı hale geldiğinden ekranda gördüğünüz tüm nesnelerin tekrardan yazılıp gölgelendirmeye çevrilmesi sağlanılmakta. BU dx ile oluşan ölü bir hata Oyun yazarların gözünden kaçmış olacak ki 2 gb ekran akrtında bile Null çekiyor Ben bile Ultra oynayamıyorum.