windows 7 update sorunu ve pc suite..

cavalera
29-01-2010, 20:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

merhabalar...
windows 7 home basic 32 bit işletim sistemim var..
windows update yapmak istiyorum ancak ya güncellenirken takılıp
kalıyor ya da 652 ve 652 ile biten bir başka hata veriyor...

ayrıca nokia pc suite gibi programlar yüklemek istediğimde setup %24
de takılıp kalıyor...
bana yardımcı olursanız sevinirim..
şimdiden teşekkürler...

alper8118
29-01-2010, 20:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

??bekle bi takılması doğal deil o öle dursun sen işine bak takıl öle kapatırkende normal kapat
o kapanırken yüklemeye başlar
yada mesela a güncellemesi olmadan b kurulmuo ondan takılıp kalıo a indi ama kurulmadı o yüzden %24 olan b kurulmuo aç kapa derim

cavalera
29-01-2010, 21:11   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

defalarca kapatıp tekrar başlattım işe yaramadı...

ayrıca update konusunda bir de "WindowsUpdate_00000643" hatası aldım..

cavalera
31-01-2010, 23:23   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj

yok mu başka yardımcı olabilecek biri?

Kapalı Hesap (158332)
31-01-2010, 23:44   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Senin sorunun ana kaynağı Hard diskin olabilir. Eğer Elinizdeyse bir xp cd'si takıp uzun biçimlendiri kullanınız.

Bu tip biçimlendirme hardikteki bazı yazılım hatalarını düzenler yani hardiskinizi ilk aldığınız güne döndürür.

Proğramların ve Güncellemelerin yüklenmemesi büyük bir ihtimal Hardisktendir. Bi ara bendede bu tip bir sorun oluşmuştu. Fakat ben hiç bir proğram yükleyemiyordum bende yedeğimi alıp diski Xp cd'si ile biçimlendirince hem pc Hızı arttı hemde harddisk hızı.

Not: Biçimlendirme tüm dosyları siler. Yedek mutlaka alın.

Saygılar...

Deniz Selçok
31-01-2010, 23:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Adım adım şunları yaparmısınız.
1) Başlat menüsüne kapat yazın ve 3. sırada "windows özelliklerini aç veya kapat"ı  tıklayın.
2) Microsoft.net framework 3.5.1 yazılı kutucuktan işareti kaldırın. tamama basın.(onay işareti değil sadece kutuyu dolduran bi mavilik.)
3) Kaldırma tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4) Tekrar windows özelliklerini aç veya kapat a girerek bu sefer .net e işareti koyun.
5) Yükleme tamamlandıktan sonra windowsu yeniden başlatın ve güncellemeleri yüklemeyi deneyin.

Sonuç olumlu veya olumsuz olursa lütfen cevap yazın.

Deniz Selçok
31-01-2010, 23:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Diktatör arkadaşım lütfen bu tarz cevaplar vermekten sakının. Amacınız çözmek olsun format değil.  Windows Update in sorunu asla harddisk olamaz.

Kapalı Hesap (158332)
01-02-2010, 01:53   |  #8  
Kapalı Hesap
268 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
Diktatör arkadaşım lütfen bu tarz cevaplar vermekten sakının. Amacınız çözmek olsun format değil.  Windows Update in sorunu asla harddisk olamaz.
Öncelikle sizi kırmak istemem fakat bilgisayarda bir program yüklenirken yarıda kesiliyorsa bu sorun büyük ihtimal Hardiskten kaynaklanır.

Çünkü Programı hardiske yazdırıyoruz. Yarıda kesilmesinin iki tane sebebi vardır. Ya hardiskin yazılım kodları bozulmuştur yada hardiski meşgul eden bazı zararlı yazılımlar vardır. Fakat bu yazılımları herhangi bir güvenlik programıyla kaldırabiliriz fakat yaptığı zaraları tekrar kendi elimizle halledemeyiz. Yaptığı bu zararların İnternet Dowload hızına ve internet erişimine bile etkisi vardır. İnternetten inen dosyaları harddisk yazdıramaz ve dowload aynı yerinde kalır.

Bu anlatmış olduğum şeyin aynısı proğramlar içinde geçerli.

Bu kodları elinizle değiştirilemeyeceğinde formatı önerdim. Benim asıl amacım kişileri kesin çözüme ulaştırmaktır.

Ayrıca bilmediğim bir konu hakkında asla yorum yapmam. O konu hakkında araştırma yaparak size en garanti ve en uygun çıkış yolunu gösteririm.

Bu sorunun aynısı benim başımada gelmişti. O zamanlar detaylı bir biçimde bu konuları incelemiştim. Format haricindeki bütün yolları denedim fakat hiç birinden sonuç alamadım ve son olarak bu yol sayesinde sorunumu düzelttim.

Bu konu ile bu benim yaşadıklarımı bağlaştırarak bu yorumu yaptım. Baştan savma olarak yazılmamıştır.

Saygılar...

Deniz Selçok
01-02-2010, 02:04   |  #9  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

En azından o hata kodunu internette aratmayı denemelisin. Gerçi ingilizce bilmiyorsan tabiki yardımcı olman zor.

Bu durumda tabiki senin yapabileceğin format at demek olur.

Ülkemizde insanların bilgisi olmadan fikirleri olması yeni bir durum değil zaten.

Kapalı Hesap (158332)
01-02-2010, 02:18   |  #10  
Kapalı Hesap
268 mesaj
En azından o hata kodunu internette aratmayı denemelisin. Gerçi ingilizce bilmiyorsan tabiki yardımcı olman zor.

Bu durumda tabiki senin yapabileceğin format at demek olur.

Ülkemizde insanların bilgisi olmadan fikirleri olması yeni bir durum değil zaten.

Buyrun Kodlar:

Option Explicit
Private Declare Function GetVolumeInformation Lib "kernel32.dll" Alias "GetVolumeInformationA" (ByVal lpRootPathName As String, ByVal lpVolumeNameBuffer As _
String, ByVal nVolumeNameSize As Integer, _
lpVolumeSerialNumber As Long, lpMaximumComponentLength _
As Long, lpFileSystemFlags As Long, ByVal _
lpFileSystemNameBuffer As String, ByVal _
nFileSystemNameSize As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
Dim a As String
a = Environ("systemdrive") + "\"
Label1 = Trim(Str(Abs(SeriNoAl(a))))
End Sub

Function SeriNoAl(strDrive As String) As Long
Dim SerialNum As Long
Dim Res As Long
Dim Temp1 As String
Dim Temp2 As String
Temp1 = String$(255, Chr$(0))
Temp2 = String$(255, Chr$(0))
Res = GetVolumeInformation(strDrive, Temp1, _
Len(Temp1), SerialNum, 0, 0, Temp2, Len(Temp2))
SeriNoAl = SerialNum
End Function

Bi tür auto.inf türü yazılımları yukarıdaki kodun değerlerini değiştirerek sizin veriminizin düşmesine ve hatta yazdırma işlemlerini kapatılmasına kadar yol alabiliyor bunu kendinizde değiştirebilirsiniz tabi fakat hardikkinizin ilk alındığı konumundaki değerleri bilerek buraya girmelisiniz.
Yanlış bir işlemde geri dönüşü olmayan bir  yola girebilirsiniz.

Bunuda göz önünde bulundurarak yorumumu yaptım.Ayrıca size önceden detaylı olarak araştırma yaptığımı söylemiştim.

Tekrar söylüyorum bilmediğim bir konu hakkında yorum yapmam ve kişileri mantıklı ve en doğru yola yönlendiririm.

Saygılar...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (93620) ~ 01 Şubat 2010 02:21
cavalera
01-02-2010, 19:47   |  #11  
OP Taze Üye
9 mesaj
Alıntı: Diktatör  
Senin sorunun ana kaynağı Hard diskin olabilir. Eğer Elinizdeyse bir xp cd'si takıp uzun biçimlendiri kullanınız.

Bu tip biçimlendirme hardikteki bazı yazılım hatalarını düzenler yani hardiskinizi ilk aldığınız güne döndürür.

Proğramların ve Güncellemelerin yüklenmemesi büyük bir ihtimal Hardisktendir. Bi ara bendede bu tip bir sorun oluşmuştu. Fakat ben hiç bir proğram yükleyemiyordum bende yedeğimi alıp diski Xp cd'si ile biçimlendirince hem pc Hızı arttı hemde harddisk hızı.

Not: Biçimlendirme tüm dosyları siler. Yedek mutlaka alın.

Saygılar...

bu sorunu yaşadığımda laptop ı alalı 1 hafta olmamıştı...
hemen böyle bir sorun yaşamam normal midir?

cavalera
01-02-2010, 19:52   |  #12  
OP Taze Üye
9 mesaj
Adım adım şunları yaparmısınız.
1) Başlat menüsüne kapat yazın ve 3. sırada "windows özelliklerini aç veya kapat"ı  tıklayın.
2) Microsoft.net framework 3.5.1 yazılı kutucuktan işareti kaldırın. tamama basın.(onay işareti değil sadece kutuyu dolduran bi mavilik.)
3) Kaldırma tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4) Tekrar windows özelliklerini aç veya kapat a girerek bu sefer .net e işareti koyun.
5) Yükleme tamamlandıktan sonra windowsu yeniden başlatın ve güncellemeleri yüklemeyi deneyin.

Sonuç olumlu veya olumsuz olursa lütfen cevap yazın.

Deniz bey "windows aç veya kapat" ı açtım yalnız işaretleyeceğim yada işareti kaldıracağım hiçbir şey çıkmıyor...
lütfen bekleyinizi yazısı çıkıyor ve hiçbirşey gelmiyor..