Dün yeni ekran kartı aldım ve temiz bir format attım ama etkinleştirme yap dediğimde " Bu ürün anahtarı bu bilgisayarda daha önce kullanıldı. " uyarı aldım. Bunu nasıl çözümleyebilliriz? Araştırdım genelde parça değişikliğinde olabiliyormuş bu tarz sorunlar.
(Windows 7 ultimate x64)
Windows 7 - ürün anahtarı silindi
ürün anahtarınz ome bunula ilgili chipde yazi vardi ama .
bu link yabanci buraya bakin
http://www.zdnet.com/blog/bott/i ... -ask-microsoft/1561
seri kesinlikle senikiyse telefondan ekinlestirme yap
beni makina markaliydi senikide bu duruma benziyo 3 defa format atip serini kabul ediyor
ama daha sonra telefondan etkinlestimem gerekti
o sayfayi bulamadim bulsaydim cok guzel acikliyordu
neyse bildigim kadarila yazayi sen simdi parca deyistirdin onun icide telefonda ekinlestirmen gerekli
mesala bende parca deyistirseydim yani seni yaptigin gibi vede ilk defa format atsaydim yine telefonda
etkinlestirmen gerekli hata oda olmasa telefonda birisiyle konusup parca deyistidigini soylemen gerekli
ondan sonra seri numaran etkinlesir bukadar bilgim var umarim yadici olur sorununa
ayni resim bedede cikmisti.
arti unutmadan telefonda etkinlestirme yaptiginda verdigi numaralari kayit et bi dahaki sefere yine bunlari kulanacaksin.
aslında orjinal windowsnun kopyaısnı çıkarsaydın yedekleseydin böyle bi sorunla karşılaşmazdın ...yani direk bilgisayarın fabrika ayarlaırına dön dediğinde ilk aldığın gibi oluyor ...
Dediğiniz olay Backup oluyor ama o parça yine bulunmayacağı için işe yarayacağını sanmıyorum.Son Düzenleme: Karub ~ 29 Eylül 2010 22:51
Ekran kartıyla alakası yok.
bu dediğiniz gibi olsa ben kaçkez ses kartı tv kartı taktım masa üsttü bilgisayarımı bu bahsettiğiniz sorun olmadı..> arkadaş zaten sıfırdan format atmış donanımı format atmadan önce takmamışki veya takmışta böyle bi sorunmu çıkmış sanmıyorum ana kartı deyişsse evet olabilir >>
emre kardeşe katılıyorum donanım deyiştirmeyle bi ilgisi yok bu işin ana kart hariç bunu söyleyim ana kart deyişirse yedeklenen windows kopyasınıda kabul etmez bloke olur ..yeni bir kopya format cd ile bunu tamamlayabilirsin ve >aynı sürümü yüklemelisin < aynı şifre işe yaramaz format atarken tekrar ms arayıp telefondan etkinleştirmen gerek ben bu işlemi çok yaptım xp vista win 7 deneymim var bu konuda
Parca degissede telle etkinlestirme yapiliyor sadece gerekli bilgileri dogru vermek gerekiyor alinan magaza, marka, alinma tarihi vs vs gibi seyler neticede oem lisansda parca bozulma riski buna bagli olarakda garanti kapsami diye bir oalyda mevcut degil hard disk anakart bozulabilir makine garanti disidir bu durumda oem lisans gecersiz diye bir sey yok tel ile aktive edilir.
Ayrica 2 3 dvdye sistemi yedeklemekte üstelikde win 7de bunu pek cok kere uyarmasina ragmen yapmiyorsan aktive etmelerse aslinda haklilar.
emre kardeşe katılıyorum donanım deyiştirmeyle bi ilgisi yok bu işin ana kart hariç bunu söyleyim ana kart deyişirse yedeklenen windows kopyasınıda kabul etmez bloke olur ..yeni bir kopya format cd ile bunu tamamlayabilirsin ve >aynı sürümü yüklemelisin < aynı şifre işe yaramaz format atarken tekrar ms arayıp telefondan etkinleştirmen gerek ben bu işlemi çok yaptım xp vista win 7 deneymim var bu
Yardım menüsünde eğer bir donanım değiştirdiyseniz ve artık windows'unuz orjinal değil uyarısı veriyorsa telefonla etkinleştirme yapın diyor.