windows 7 uykuya girmiyor(ama xp giriyormuş)

ali140
07-01-2010, 01:01   |  #1  
ali140 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
724 mesaj

Arkadaşlar uzun zaman vista ultimate 32 bit kullandım ve pc ım uykuya girmiyordu. Bende zamanında cok uğraştım ne yaptıysam uykuya sokamadım pc yi. Şöyle oluyor bütün donanımlar kapanıyor,hatta ekranda kararıyor ama ekran kartı kartı ve fanlar çalışmaya devam ediyor. Vistayı kurarken ek 1 gb ram almıştım ondan olduğunu düşünüp pek üstelemedim olmasada olur dedim.Şu an win7 kullanıyorum sorun aynen vistadaki gibi bundada devam ediyor.Ve bugun aklıma geldi ek 8 gb yerde xp kurayım dedim sırf oyunları daha akıcı oynayabilmek için çünkü ekran kartım drectx 9  destekli (10 destekli almıştım ama satmak zorunda kaldım),nese ulan dedim dur bakim xp uykuya giriyormu die bi denedim şak girdi herşey kapandı ve cokta hızlı bir şekilde uyandı.
şimdi varmı arkadaşlar bir bilgisi olan win7de de nasıl uykuya sakabilirim bu makineyi cokta kullandığım bi özellikti zamanında sak die açılıyordu pc.
lütfen yardımarınızı esirgemeyin!
not: gerek duyarsanız sistem bilgilerim kişisel sayfamda yazıyor. sağolun

OSMAN BAĞÇEVAN
07-01-2010, 06:59   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Bilgisayarınızın şak diye açılması iyi ama gereğince bunu yaparsanız iyi olur..Bilgisayarınızdan en az bir saat uzak duruncaksanız böle kapatmanız yeterlidir..

1.Denetim Masası/Güç Seçenekleri
Yüksek performans'ı seçin ve çıkın..

sorun devam ederse :

2.Denetim Masası/Güç Seçenekleri/Tercih edilen planlar
başlığı altında ki işaretli kutucuğun yanında ki ''Plan ayarlarını değiştir''e tıklayın
/Gelişmiş güç ayarlarını değiştir/Uyku/Hazırda beklemeden önce geçecek süre/Hiçbir Zaman/Uygula/Tamam/Değişiklikleri kaydet
ve kapatın pencereyi..

3.başlat/arama kutucuğuna cmd yazın ve cmd.exe dosyasına sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır'a
tıklayın..Siyah pencereye powercfg.exe /hibernate off
yazın ve enter a basın..
sonrada exit yazın ve enter a basın.

tekrar aynı işlemi yapıcaz ama farklı olan sadece off yerine on yazmamız olacak..

4.Suspend Mode =S1 (Pos) only  
bios'dan yapmanız gereken..

5.usb aygıtları :
bütün usb aygıtlarınızı çıkartıp , uyku modunda bilgisayarı kapatmayı deneyin..

En son yöntem olarak :
Windows 7 yi yükledikten hemen sonra , program bile yüklemezken uyku modunu kullanmayı deneyin..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 07 Ocak 2010 07:03
Recep Baltaş
07-01-2010, 10:08   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

BIOS'a girin ve Power Saving ayarını S3 aypın. Ayrıca CPU Halt State seçeneği vb varsa C1 veya C3 yapın...Mümkünse BIOS'u güncelleyin ve BIOS kitapçığını iyice bir okuyun.

ali140
07-01-2010, 12:39   |  #4  
ali140 avatarı
OP Yıllanmış Üye
724 mesaj

Osman bey Recep bey dediğiniz herşeyi yaptım gene girmiyor ekran kapalı bi sekılde pc çalışmaya devam ediyor bir türlü kapanmıyor.
not:ubuntu 9.10 da başarılı bi şekilde girip çıkıyor

Deniz Selçok
07-01-2010, 13:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
385 mesaj

Girmemesi için hiçbir neden yok. Arkadaş sanki çözümsüzlük için var gibi konuşuyor.

ali140
07-01-2010, 15:36   |  #6  
ali140 avatarı
OP Yıllanmış Üye
724 mesaj
Alıntı: Deniz Selçok  
Girmemesi için hiçbir neden yok. Arkadaş sanki çözümsüzlük için var gibi konuşuyor.
ne demek bu şimdi anlamadım.
girmiyor işte bütün sürücüler güncel.(anakartta dahil)
bir ton site araştırdım sonuç nafile tek tek bütün donanımları çıkardım hatta şu dikkattimi çekti. grafik kartını çıkarıp monitoru anakarta bağladım uyku modu seçeneği gitmişti onun yerine hazırda beklet die bi seçenek çıktı bu seçenek daha önce yoktu nese denedim hazırda beklet seçeneği çalışıyordu. tekrar ekran kartını taktım bu sefer hazırda beklet seşeneği yok onun yerine tekrar uyku seçeneği gelmişti. denedim gene girmedi uykuya.bu olay sadece win7 de oluyor tahminimce vistada altında da girmez uykuya çünkü sorun vistada baş göstermişti

e1ektronick
22-04-2010, 03:56   |  #7  
Yeni Üye
20 mesaj

merhaba ali140 isimli arkadasimizin anlatmaya calistigi sorun bendede var. diger kullanicilarin dedigi gibi yaptim ama ali140 arkadasimin bilgisayari gibi uyku moduna giriyor fakat fanlar susmuyor sadece HDD duruyor ve ekran kapaniyor(sinyal gelmedigi icin ekran kendiliginden uykuya giriyor yani). bios guncellemesine tam bir gunluk detayli ve uzun bir calisma sonrasi son noktayi koydum ve guncellemeyi basarabildim.. konu ile ilgilenen arkadaslar yardimci olurlarsa gercekten cok mutesekkur olurum. bu ozellik benimde cok kullandigim bi ozellik fakat win 7 ye gectik bundan mahrum kaldik.

Son Düzenleme: e1ektronick ~ 23 Nisan 2010 16:10