Merhaba arkadaşlar bende windows 7 home premium var.Windows 7 üzerine xp kurabilirmiyim yada windows 7 yerine xp kursam garanti dışı kalırmı ?
windows 7 üzerine xp kurabilir miyim ?
2 farklo yöntemi vardır bunun
1.si şu anda windows 7 kullandıgını varsayalım xp kurucaksın xp cdsini bilgisayara normal kopyalarsın ve kopyaladıktan sonra kur'a tıkladıgın zaman windows 7 nin üstüne windows xp kurarsın ama bunu pek tavsiye etmiyorum
2.yöntem ise şöyle
hardiskin 2 birimden oluştugunu varsayalım c ve d şeklinde. c de normal windows 7 kuruludur sen d ye xp kurucaksın ama cd'den kurulum yapman gerektiği için d'ya silmek zorundasın ama bence silme çünkü büyük ihtimalle d'de windows 7'nin recovery dosyaları vardır.Eğer yapabiliyorsan bilgin varsa hardiskinde bir bölüm daha açabilirsin eger bilgin yoksa hiç bulaşma derim çünkü yanlışlıkla d'yi uçurabilirsin.Umarım açıklayıcı olmuştur.
Marka: Asus
Model:N53S
İşlemci:İntel Core İ7- 2670QM 2.2 GHz
Ram : 6gb Ram
Ekran kartı:gt 540m
Arkadaşlar ben derdimi şöyle izah edeyim bakın ben bazı oyunları windows 7de oynayamıyorum bu yüzden xp dönmek istiyorum.Ben şimdi xp nasıl dönerim windows 7yi tamamen kaldırıcakmıyım.Cd takıp direk formatla olur mu? Eğerki bu işlemleri gerçekleştirdim benim 2 tane ekran kartım var biri işlemcinin diğeri gt 540m ben bu 2 kartıda xpde görebilirmiyim yada en azından asıl kart olan gt 540m'i görebilirsem gerçekten xp dönmek istiyorum.
Şuradaki işlemleri yapsam nasıl olur ?
https://www.chip.com.tr/forum/win ... kurmak_t156706.html
foster benim anlatmak istediğimde bu eger bilgisayarında hardiske bir bölüm daha açabilirsen yapabilirsin ama karşında bir sorun daha var senin kullanmış oldugun laptopa xp driveri kurmada sorun yaşayıp başka forumlara konu açan bir çok arkadaş var
Marka: AsusN53S M? N? V? hangi seri olduğunu yazmamışsın xp driverlarına bakacağım ?
Model:N53S
İşlemci:İntel Core İ7- 2670QM 2.2 GHz
Ram : 6gb Ram
Ekran kartı:gt 540mArkadaşlar ben derdimi şöyle izah edeyim bakın ben bazı oyunları windows 7de oynayamıyorum bu yüzden xp dönmek istiyorum.Ben şimdi xp nasıl dönerim windows 7yi tamamen kaldırıcakmıyım.Cd takıp direk formatla olur mu? Eğerki bu işlemleri gerçekleştirdim benim 2 tane ekran kartım var biri işlemcinin diğeri gt 540m ben bu 2 kartıda xpde görebilirmiyim yada en azından asıl kart olan gt 540m'i görebilirsem gerçekten xp dönmek istiyorum.
Sorun yaşamayalım vaktimizi sorunlarla geçirmeyelim diye yeni pc aldık sorunlar devam ediyor :) Sende yardımcı olmaya çalışıyorsun bazıları bıosdan bi ayar yapıp kuruyormuş.
Demin attığım sayfadaki işlemleri yapıcaktım senin laptopunda driverlar sorun cıkartır diye yapmadım :) Bişey daha sorucam xp 64 bitde sorunlar varmı? xp yüklersem oprimus teknolojisi olucak mı?
Arkadaım ne gerek var xp kurmaya oyunları açamıyorsan windows un sitesine gir ordan win 7 yüklemelerinde win7 xp modu var 500 mb birşey windows un sitesinden adımları uygulayarak kur xp modunu bütün istediğin oyunları açarsın sonra yani hiç gerek yok bence iki işletim sistemi yapmaya
Ben illa 2 işletim sistemi olsun demiyorum sadece xp olsada yeter.
açılır tabi zaten windows un win 7 xp mod u çıkarma amacı o windows 7 de açılmaya eski programları xp modla açmak
o modelin xp desteği yok oyunları açamazsın xp ile çünkü gt540m xp desteği yok garantiyi bozar işletim sisteminede garanti vermişler microsoft o donanıma xp sürücüsü üretilmesini engellemiş ve garanti şartlarını değiştirtmiş artık windows7 ile satılan pc öyle garantili oluyormuş.