Windows 7 ve Acer Timeline

PsikozY
02-12-2009, 16:44   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Acer'ın kampanyasından yararlanarak Win7 upgradeimi yaptım. İlk günden beri sorunlar peşimi bırakmadı. Öncelikle artık bu laptop Timeline serisine ait değil, zira şarj süresi önemli ölçüde azaldı. Benim için tarih olacak dediğim Vista'ya göre %35 azaldı kablodan uzak günlerim. Ayrıca Acer'ın güç tasarrufu uygulamaları uyumsuz.

Optical Drive Management adlı uygulamanın (güç tasarrufu modundayken optik sürücüye giden gücü keserek tasarruf yapan uygulama) uyumsuzluğu yüzünden her disk takışımda bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Sözüm ona Acer'ın sitesinde güncel sürücüler ve uygulamalar var

Ayrıca bazen kapanırken ya da yeniden başlatırken mavi ekran alıyorum. Cihazın zaten az olan sesi iyice kısıldı. Vistaya göre oyun performansım iyice düştü. Eskiden 100fpste oynadığım Counter-Strike 1.6 şimdi 70in üstüne çıkmıyor. Ağ performansı da yerlerde.


Öte yandan Win7 bazı olayları oldukça kolaylaştırmış. Pratik kullanım açısından da hâlâ beni cezbediyor.
Yeni görev çubuğuna hemen adapte oldum, açılış süresi oldukça kısaldı, işlem merkezi işe yarar bir özellik olmuş, ekran alıntısı aracına aşık oldum.


Sizce bütün bu problemleri "donanım yetersizliği" ve "henüz oturmamış işletim sistemi"ne bağlayarak ilerleyen günleri mi beklemeli, Vista'ya downgrade mi yapmalı yoksa başlarım böyle işe diyerek XP'ye kadar geri dönmeli mi? Bir çözüm bulamazsam elimdeki teknolojik aletlerin hepsini ateşe verip Uzak Doğu'ya yol almayı planlıyorum.

Mustafa@PC
02-12-2009, 16:48   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Yükseltme yerine temiz kurulum yaparsanız bence sorunların hiçbirini yaşamassınız. 

Sürücüleri üretici sitelerinden indirip kurarsınız zaten Windows 7 kurulum sonrası hepsini yüklüyor. 

Kurulum sonrası ilk olarak güvenlik programınızı kurun ayrıca...

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 02 Aralık 2009 16:50
PsikozY
03-12-2009, 12:43   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Temiz kurulum gibi bir şansım yok, bütün dosyaları yedeklemek gibi bi şansım yok.

Şu halindeyken bir çözümü olan yok mu?

Halil Mollaoğlu
03-12-2009, 12:55   |  #4  
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 0
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Bir Flash belleğiniz yahut arkadaşınızdan ödünç alabileceğiniz bir harici diskiniz dahi yok mu? Size bir sürü öneri gelecektir muhtemelen bu haliyle ama hiçbiri sistemi sıfırdan kurmanız kadar verimli olmayacaktır. Yükseltme sürecinde her zaman bu tarz riskler vardır, zira aylar belki senelerden beri kullandığınız bir konfigürasyonu yepyeni bir altyapıya yükseltiyorsunuz.

Tavsiyem bir şekilde harici bir depolama birimi bulup buna yedekleme yaptıktan sonra temiz kurulum yapmanız dosyaları tekrar diskten geri yüklemeniz olacaktır. Eğer hala sorununuz olursa işte o zaman "yükseltmeden dolayı oluşan yazılım kirliliği" ihtimali olmayacağı için size daha iyi çözümler önerebiliriz ;)

Son Düzenleme: Halil Mollaoğlu ~ 03 Aralık 2009 12:56