windows 7 ve ie 8 yeni sayfa açma

ANADOLU
04-07-2009, 17:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
249 mesaj

Bu sorumu daha önce sorulmuş ama verilen yanıtdan birşey anlamadım.

İe 8 de her seferinde yeni sayfa/yeni sekme açmak istedğimizde ctrl+t veya ctrl+n tuşlarınımı kullanmak mı zorundayız.

Yoksa görev çubuğunda her tıkladığımda sadece bir sayfa açabiliyorum. Bununn bir yolu varmıdır. Ayarlardan vs. yoksa internetden sört yaparken her seferinde klavyeyi kullanmak bana zulum geliyor.

mause ile işi bitirmek istiyorum.

PrQmatHeuS
04-07-2009, 17:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
280 mesaj

Aslında bunu 'internet tarayıcıları' bölümüne açmalıydın da neyse.Normalde de böyle her işletim sisteminde en azından windows'ta böyle. ctrl + t  yerine farenin tekerleğini linklerin üstüne tıklayarak yeni bir sekme açabilirsin.(Tabii flash animasyonların ve javascript linkleri hariç).Aynı sekmeyi de tekerlek ile kapatabilirsin. Daha pratik olur.

Selçuk İslamoğlu
04-07-2009, 17:23   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Açık sekmelerin sağında boş sekmeye benzeye ufak bir kare vardır, tıkla yeni sekme açılsın...

Veya sekme çubuğuna çift de tıklayabilirsin.

ANADOLU
04-07-2009, 17:24   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
249 mesaj

Hayır. benim sorum windows 7 ile ilgili diğer vista ve xpde böyle bir sorun yok. i

Ayrıca linklerin üstünden yeni sayfa açmak istedğimde bir sorun yok bir sıkıntımda yok.

sorunum şu: GÖREV ÇUBUĞUNDA İE8 e tıkladığımda her seferinde yeni bir sayfa açılmasını istiyorum. bunu nasıl yapacam.

ANADOLU
04-07-2009, 17:28   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
249 mesaj
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Açık sekmelerin sağında boş sekmeye benzeye ufak bir kare vardır, tıkla yeni sekme açılsın...

Veya sekme çubuğuna çift de tıklayabilirsin.

Ben cevap yazarken sizde yazmışsınız. Evet buda bir çözüm Teşekkürler.

Ama bunu nasıl "yeni sayfa" şekline dönüştürebilirim.

Görev çubuğunda ie kısa yoluna veya başka bir şekilde...

uGuR.uK
04-07-2009, 17:46   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

Internet Explorer'ı açıp araçlar menüsünden "Internet Seçenekleri"ne tıkla, ordanda aşağı kısımdaki sekmeler kısmındaki "Ayarlar" butonuna tıkla. burdan hem görev çubuğu hemde diğer uygulamalar için ie'nin yeni sekme veya yeni sayfa açma şeklini ayarlayabilirsin istediğin gibi. tüm ayarları yeni pencere/sayfa olarak değiştirip kaydet.

Selçuk İslamoğlu
04-07-2009, 18:07   |  #7  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Windows 7'de Görev çubuğundaysan,

1. Tamamen yeni bir sayfa açmak istiyorsan, simgeye sağ tıkla, tekrar "Internet Explorer" üzerine gel çıkan menüden...

2. Open New Tab de yine aynı menüde vardır zaten..

Güven Baykan
12-07-2010, 08:12   |  #8  
Üye
76 mesaj

Aslında Sorunun Çözümü Çok Basit,
Windows 7 Görev Çubuğundaki Internet Explorer Simgesine Mouse un Tekerleğiyle Her Tıkladığında Yeni Bir Sayfa Açılacaktır.
Şimdiden Kolay Gelsin.