Herkese iyi akşamlar... Windows 7'ye geçeli daha bir hafta civarı oldu. Bununla birlikte vista da çalışan oyunları windows 7 ye yklediğimde oyunlar çalışmıyor... ne yapmam gerekiyor??? yardım ederseniz çok mutlu olacağım tatilim bitecek ben hala oyun oyayamadım:)
Windows 7 ve oyunlar
Senin oyunların büyük bir ihtimalle sadece Vista için olan oyunlardandır.Örneğin HALO2 gibi çünkü oyun hem Vista'ya hemde XP'de çalışıyorsa WİN7'de de çalışır.Win7'de ki bir özellik sayesinde (XP MODE) XP oyunları sorunsuz bir şekilde oynanabiliniyor.Bence sen internette XP mode hakkında araştırma yapmalısın.<
merhaba xp mode u indirdim ve kurdum... şimdi soruum şu ...oyunlarımı xp mode un içine atıpmı kuracağım yoksa win7 de uyumlulukla çalıştır mı diyeceğim? çözemedim bir türlü. kurmaya çalıştığım oyun ise Dragon: Age of origins...
https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... yumluluk_12354.html
Buraya bir bak belki yardımcı olabilir
xp mode'da oyun çalışmazzzzzzz.Arkadaşın anlatmak istediği uyumluluk modu ama tanım sorunu yaşamış xpmode demiş.Sende xpmode indirmişsin iyi bari aradan çıkmış bu da
Senin oyunların büyük bir ihtimalle sadece Vista için olan oyunlardandır.Örneğin HALO2 gibi çünkü oyun hem Vista'ya hemde XP'de çalışıyorsa WİN7'de de çalışır.Win7'de ki bir özellik sayesinde (XP MODE) XP oyunları sorunsuz bir şekilde oynanabiliniyor.Bence sen internette XP mode hakkında araştırma yapmalısın.<XP Modda Oyun Oynanamıyor.Sadece Program çalıştırabilirsiniz.
Sorununuzu Uyuna sağ tıklayarak Uyumluşık sorunu gidermeden Halledebilirsiniz.
Saygılar...
Emin misin ben geçen gün bir dergide WARCRAFT3 ün Win7'de XP Mode sayesinde çaloştığını gördüğümden eminim.Adım gibi eminim.Size şöyle açıklıyım.
Öncelikle Windows 7 Xp mode'ye belli oranda sistem özelliklerini ayırıyor.
Yani Xp Mode 256 mb ram ve belli oranda ekran kartında faydalanabiliyor. Bu en küçük oyunları Bile oynanmayı engelliyor.
Fakat bu ram ve diğer kullanım miktarını arttırabilirmiyiz bilmiyorum ama o zamanda Windows 7 kullanılamaz olur.
Yani illa o oyunu oynamak istiyorsanız. Ve hiç bir şekilde Wİnodws 7 O oyuna destek vermiyorsa tekrar XP'yi yükleyin. Demekten başka bir yol yok.
Saygılar...
Evet bu arada biraz araştırınca zaten microsoftun sitesinden cracki bulabilirsiniz aslında