6 mayıs ta 7 yi kurdum arada bir pc arızası yaşasam da yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Bu arada forumda 7 bölümünü de takip ediyorum.Ve inanın dehşetle takip ediyorum.
Forumda 15-25 yaş aralığında olanların çoğunluğu oluşturduğunu tahmin ediyorum.Yani aslında forum genç nufusun bir aynası aslında.Ve benim bu aynada gördüklerim;
*Microsoft 5 mayıs ta lisanslı olarak windows 7 rc sürümünü indirmeye sundu.Amerikalıların win win dediği kazan kazan durumu söz konusuydu.Ms yeni ürününü yaygın bir kitlenin kullanımına sunarak eksiklerini görecekti.Bu yaygın kitle de yaklaşık 1 sene boyunca lisanslı ve update desteği ile yeni ve gelişmiş bir işletim sistemi kullanacaktı.Ama yetmedi insanlara.71... bilmem kaç düştü önce torrentlere sonra 72..bilmem kaç.Ve normalde sistemine yeni lisanslı windows kurmuş,bunu kişiselleştirmiş,sürücülerini kurmaya uğraşmış bir insan ne yapar..?Burun kıvırır değil mi?
Düşünsenize kurmuşsunuz 10 gün sonra başka bir versiyon illegal olarak çıkıyor,10 gün sonra başkası,10 gün sonra bir başkası...
Hayır burun kıvırmadılar ellerindeki lisanslı windows yerine kerameti kendinden menkul kişilerin daha stabil,daha az bilmem ne harcıyor, daha hızlı, şöyle uçuyor böyle kaçıyor diye övdüğü ne olduğu belirsiz torrent dosyalarını işletim sistemi diye kurdular.
Çünkü yetmedi tüketmek için tüketenlere.Şimdi soruyorum ben size işi bilgisayar olan insanlar dışında hangi insan 1 ayda aynı işletim sisteminin 3 değişik versiyonunu kurar bilgisayarına..? Ve yasal ve güvenilir olanı varken..?
*Cehalet..!
ikinci gördüğümde bu.Hala forumda hangi versiyonunu yükleyim diye soran insanlar var.Soru da şu;
7 yi microsoft un sitesinden mi İndireyim yoksa torrentten mi?(yorumsuz)
Kimse üzerine kişisel olarak almasın.Bu yazdıklarım sadece Türkiye için geçerli değil.Chip takıldığım tek türk forumu bunun dışında 15 e yakın foruma üyeyim ve takip ediyorum.Amerika dada bu böyle avrupa dada...Gerçi dil avantajı yüzünden oradaki kullanıcıların genel bilgi düzeyi daha yüksek ama tüketim çılgınlığı ve istediğini almak için kural,hak,hukuk,kanun tanımazlık oralarda da diz boyu.
sonuç olarak ben bunları yazdım diye kimse değişmeyecek ama ben fikrimi paylaşmak istedim.Benim nacizane fikrim şudur ki;arkadaşlar 7 yi ms un sitesinden yükleyin.Dil paketini update den indirin ve torrent dosyalarına itibar etmeyin.Sonuçta indirdiğiniz bir film değil.Bu gün banka hesaplarının,kredi kartı bilgilerinin hatta mail adreslerinin binlerce dolara el değiştirdiği bir dünyada yaşıyoruz ve inanın bu versiyonları torrent e sızdıranlar sizin benim gibi insanları susuz götürür susuz getirirler.Geçen bilgisayarımda virüs çıktı tam 1 senedir pc de olan bir dosya da.Tanımı yeni konmuştu.Yani virüs taramasına hiç bir zaman güvenemezsiniz.
Herkese kolay gelsin