herkese günaydın....
arkadaşlar ben windows 7 ve xp' yi kurdum fakat xp hoşuma gitmedi onu silip yerine vista'yı kurdum şimdi sadece vista var windows 7 ise görünmüyor.ama hardiskte görünüyor.sadece açılırken vista açılıyor.
şimdi diyeceksiniz ki hem xp hemde windows 7^ye format çekmeliydin bunu biliyorum.ama bunun başka bir yolu olmalı her defasında ikisine format çekemem.iki işletim sistemi kuruluyken birini silip yerine başka birtane kurduğumuzda ikisinin de mutlaka görünmesi gerekir. bunun yöntemini bilen varsa lütfen yardımcı olsun.
windows 7 ve vista
windows 7 dvd sini takıp ,pc yi yeniden başlat ,dvd den boot edip çalıştırınız.. orada ki bilgisayarı onarın (repair computer) seçeneği vardır..sol aşağıda galiba..orayı seçiniz..sonra ki adımları tam bilmiyorum..sorununuzu oradan düzeltme imkanınız olabilir..
Önce Windows 7 Sonra Windows Vista kurarsanız bu hatanın giderilceği düşüncesindeyim . Ancak kolay yolu var Win7 Dvd nizi takın ve Onarma Seçeneğini kullanarak Boot olayını düzenleyebilirsiniz ( Daha doğrusu o kendi düzenler ) : )
arkadaşlar cevabınıza teşekkürler....
ben windows 7'yi silmeden vista'yı kurmak istiyorum.
bu arada windows 7 dvd'sini taktım ama repair computer(bilgisayarı onarın ) komutunu bulamadım.
tam olarak nasıl bu komutu kullanabilirim. yardımcı olursanız sevinirim.
DVD önyükleme yaptıktan sonra seçenekler arasında "Repair" bulunuyor. Şimdi hangi menüzde olduğunu hatırlamıyorum ama var. Bakarsanız...
boot edince sanırım klavye ni seçtiğin menü ya da dil ayarlarını seçtiğin yerde olabilir..
sol alt köşede büyük ihtimal olması gerekiyor..sonraki adımlarda biraz ingilizce gerekiyor..onun için dikkatli olursa biraz da kendi bilgin varsa yapabileceğini umuyorum..
link için sagol kardeşş yardımcı oldu banada