Windows 7 ve Windows XP Ağ bağlantısı

HPQ-User
16-10-2009, 00:34   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

aLoNe sormuş:
Evimde 2 Desktop var. Birinde Windows XP, diğerinde (benim kullandığım ve özelliklerini belirttiğim) Windows 7 var. İki PC yi de ilk kurduğumda ağ üzerinden birbirlerini görebiliyorlardı. Ama ne olduysa son bikaç gündür görmüyorlar. Ağ bağlantılarından gerekli ayarlamaları yaptım. Kabloları da kontrol ettim. Zaten problem olsa diğer bilgisayar internete bağlanamazdı kablolar yüzünden. Ama bir türlü iki makineyi birbirine gösteremedim. Bu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
Core2Duo 3.0 ghz E-8400 CPU
2 GB DDR2 667 MHZ RAM
250 GB Sata HDD
Gigabyte GA-P35-S3G Main Board
Windows 7 OS

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SV1; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET CLR 3.0.30618; InfoPath.1; Media Center PC 5.0; SLCC1; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3)

OnlyMann
16-10-2009, 00:43   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

paylaşım işlemi için makinalarda kullanıcılara gerkeli izinleri vermelisiniz.
diğer bir konu da makinada yüklü olan güvenlik yazılımında da izin vermek gerekebilir. güvenlik yazılımınızı ve windows içindeki firewall (güvenlik duvarı) yazılımlarını ve paylaşım yetkilerini gözden geçirmelisiniz. bu arada makinaların aynı çalışma grubunda olmasına da dikkat etmelisiniz.

OSMAN BAĞÇEVAN
16-10-2009, 05:27   |  #3  
Denetmen
6,606 mesaj

inceleyin :

''windows 7 yi açıyouz
bilgisayarım / sağ tuş/ yönet/aygıt yöneticisi/ağ bağdaştırıcıları/ethernet kartımızı tıklıyoruz
gelişmiş seçeneğinde geliyoruz.Shutdown wake up değerini on yapıyoruz.
veee yeniden başlattığımızda windows 7 ethernet kartını kapatmamış oluyor''

aLoNe29
21-10-2009, 20:10   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Öncelikle çabalarınız ve göndermiş olduğunuz destek bilgilerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Lakin ShutDown Wake Up değeri zaten ON konumunda (enabled). Ve tüm ağ bağlantılarını gözden geçirdim firewall'dan tutun da ağ paylaşım merkezine, antiviruslere kadar herşeyi gözden geçirdim. Zaten ek bir güvenlik duvarı kullanmıyorum. AntiVirus olarak Avast 8.5 Professional version kullanıyorum. Onu da gözden geçirdim onda da bir sorun yok.  Lakin Windows XP yüklü diğer makine beni (Win7) görmüyor ve ben de onu göremiyorum. Bu ilk başta böyle değildi son bir kaç gündür görmemeye başladı ondan öncesinde görüyor idi. Detaylı bilgi gönderirseniz sevinirim. Saygılarımla...

Son Düzenleme: aLoNe29 ~ 21 Ekim 2009 20:12
hasan_gul
30-10-2009, 16:58   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
615 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
inceleyin :
https://www.chip.com.tr/forum/cif ... bl_t132267_wp3.html

''windows 7 yi açıyouz
bilgisayarım / sağ tuş/ yönet/aygıt yöneticisi/ağ bağdaştırıcıları/ethernet kartımızı tıklıyoruz
gelişmiş seçeneğinde geliyoruz.Shutdown wake up değerini on yapıyoruz.
veee yeniden başlattığımızda windows 7 ethernet kartını kapatmamış oluyor''

selam osman krdeşim aynı sorun bende de var bende xp olan işletim sistemini görüyorum ama xp benim bilgisayara girmiyor nasıl olabilir aklıma gelen herşeyi yaptım

OSMAN BAĞÇEVAN
30-10-2009, 17:02   |  #6  
Denetmen
6,606 mesaj

aLone29 , iki işletim sisteminin de ağ bağlantılarını inceleyip ,değşiiklikler yapın..

Aygıt yöneticisinden ağ bağlantılarınızın sürümleri aynı olmasına dikkt edin..

hasan_gül,sizede üste yazdıklarımı öneririm..

ali_can_94
27-01-2010, 20:28   |  #7  
Yeni Üye
27 mesaj

Kardeşim bende de aynı sorun vardı. Çözdüm. Eski konu ama belki sonradan arayanların işine yarar.
İlk olarak Windows 7 yüklü makinede Ev Grubu açılmış olabilir. Bu Grubu kapatmalıyız.

1-  Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne giriyoruz. > Sol alt tarafta "Ev Grubu" yazısına tıklıyoruz. > Ev grubundan çık... diyoruz. > Gelen pencereden tekrar Ev Grubundan Çık diyoruz.

2- Daha sonra Bilgisayarıma sağ tıklayıp Özellikler'e giriyoruz > Soldan Gelişmiş Sistem Ayarları'na giriyoruz. > Bilgisayar Adı sekmesini seçiyoruz. > En alttaki Değiştir... yazısına tıklıyoruz. > Çalışma Grubunu " Workgroup " olarak değiştiriyoruz. (Büyük yazılması önemli değil.)

Sonra Windows XP yüklü makineye geçiyoruz.
Bilgisayarım sağ tıklayıp Özellikler diyoruz. > Yine aynı şekilde Bilgisayar Adı sekmesini seçip Windows 7 de yaptıklarımızı yapıyoruz.

Eğer Yeniden Başlatma uyarısı gelirse başlatmadan deneyin. Ben böyle yapınca XP yüklü olan görebildi ama görülmedi. Aynı şey sizde de olursa iki makineyi de yeniden başlatın.

Biraz uzun oldu ama açık olsun istedim. Umarım işinize yarar.

ali_can_94
27-01-2010, 20:34   |  #8  
Yeni Üye
27 mesaj

NOT: Eğer Yeniden Başlatma'dan sonra da bilgisayarlar birbirini görmüyorsa veya biri ağa katılmış görünüyorsa DNS ayarlarını kontrol edin. İkisini de aynı DNS yapın.

RocKhan
06-03-2010, 03:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

Selam arkadaşlar, ben forumda sorunumla ilgili bir konu açmıştım ama cevap bulamadım, baktım ki burda bu işden anlayanlar var buradan sorayım dedim :)

Masa üstü XP ve Netbook windows 7 arasında ağ kuruyorum, kablolu modem router girişinden netbook u bağlıyorum, normal ev ve iş yeri ağı kısmından ağ kuruyorum, bu işlemleri ana pc yani masa üstü bilgisayarım xp den yapıyorum, daha sonra Netbookdan bakınca Ana bilgisayar görünüyor, paylaşım açtığım bölümlere girip dosyalarımı netbook a alabiliyrum.

Sorun bundan sonra başlıyor, netbook u kapatıp açtığımda ağ görünmüyor, yukarıda anlattığım tüm işlemleri baştan yapmam gerekiyor, yani ağ kurma işlemi :(
 Gözden kaçırdığım bir ayar filan mı var, ben her restart yapınca bile ağ kapanıyor, baştan kurmak zorunda kalıyorum neden böyle oluyor, yardımcı olursanız sevinirim.