Windows 7-Windows Azure Arasına Kara Kedimi Girdi?

Turkish Developer
08-05-2009, 02:11   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009


Windows 7 , Hızla İlerlerken... Azure de Bir Sessizlik Hakim...
Dilerseniz Önce Azureyi Şöyle Bir Hatırlamaya , veya Tanımaya Başlayalım;

Windows Azure Microsoft Analyst Programcı Yazılımcılarının Hazırlamış Oldukları Bir Online Hizmetten İbareten Start Verildi.

Azure?
Microsoft Cloud Computing Platform Adındaki İşletim Sistemi, Microsoft un Tabanında (Web Taban) Global Serverler Üzerinde Hizmet Vermeye Planlı Çalışmalara Dayalı Sistem (Servis)

Cloud Computing ?
Gündelik Çalışmalarınız İşlevleriniz İnternet Üzerinde Hızlı ve Kolayca Yerine Getirme Sistemi Denilebilir...
Örnek Benzer; Live Servisleri, .Net Servisleri, SQL Servisleri, SharePoint Servisleri, Dynamics CRM Servisleri, Exchange Online ve Office Live Google Docs,Live Gibi Söylenebilir...

Kimler Tarafından Kullanılır ?
Orta / ve İleri Büyük Şirketler Yanı Sıra Büyük Platform ve Kuruluşlara Yönelik Hizmet Verecek Servistir.
Muhakak Departman ve Programme Coder Yazılımcıların da Tercihi Olacaktır...

Bireysel Kullanıcı Hedefine Yönelik Değildir.Zaten Microsoft un Yönetiminde Anlaşmalı Olarak İlgili Belirtilen Kurum veya Şirketler İçin Serverler Oluşturulacak,Database , Data Storage ,eMail Yazışma ve Mesajlaşmalar Serverler Üzerinden Sağlanarak, Maddi Yönden Maliyetten Kaçındıracak.

Şirketler ve Kullanıcılar Arasında PPU Yani Kullanmış Oldukları Kadar Fiyat Ödeme Avantajı Sağlanması Ayrı Bir Cazip Özellik Olacak.

Visual Studio'dan Yararlanılmıştır.
ve Özelliklede Windows Virtualization Yüklü Her İşletim Sisteminde de Çalışabiecek.

Yazılımcı Firma Microsoft  CEO su Steve BALLMER 2009 Yılının İlk Aylarında , Bir Konferansta Bu Sistem Hakkında Net Tarih Vermesede 2009 Son Çeyreğinde Çıkabileceği Bilgisini Vermişti.

2009 un İlk Çeyreğinde Bir Takım Yoğunluktan Dolayı, Servisi 1 Gün Boyunca Çöken ve Kısmı Gecikmelere Neden Olan Sistem Biraz Sessiz Kaldı, Şu Dönemde.

Azure ile İlgilenen ve İlk Duyurularını gerçekleştiren Microsoft un Baş Mimarlarından Sayılan Ray OZZİE den Büyük Detaylarını Duymuştuk, Developer Konferansında.


Fiyatlar Konusunda; Microsoft Genel Müdürlerinden Doug HAUGER İlgileniyor Bilgilere Göre, Bakalım Azure Windows 7 den Öncemi Çıkacak Yoksa,Centilmenlik Gösterip Daha Sonrayamı Kendini Tam Anlamıyla Faaliyete Geçirecek.

Windows Azure Sayfasına Buradan Ulaşabilirsiniz.

Turkish Developer

TechTr
08-05-2009, 15:30   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Bilgilendirme için teşekkürler ;)