win xp pro sp3 kullanıyorm win 7 ye geçmek istiyorum sistemim yeterlimi
sistem özellikleri:
ıntel pentium(R) 4 cpu 3.00ghz 3.02ghz
2GB ram
nvidia geforce 430 2GB ekran kartı kullanıyorum
kasarmı bir yardım edermisnz şimdiden teşekkürler
pentium4 xp için en ideal işlemcidir..işlemcin 64bit destekliyorsa geç ama performans alamazsın..xp de kal derim..
w7 sorun çıkmaz, yükle gitsin.
Yine kızıyor diyecek forumdakiler ama :) Yahu, illa birilerine danışıp izin mi almanız gerekli kurmak için? En fazla 1 saat sürecek ıvırı zıvırı yüklemeniz. Kurun kendiniz görün işte hızlımıdır iyimidir nasıldır diye? Yavaşsa xp'ye geri döner, hızlıysa 7'de kalırsınız. Bu kadar zor birşey mi bu???
Arkadaşın amacı belki verileri silmeden bir bilgi almak olabilir :) Yani hiç bir şey yapmadan bir bilgi almak. Daha kolay ve mantıklı fikrimce. Tabi kişiden kişiye değişir.
@bosluk sen de şu yeni CHIP'den sonra çok sinirli oldun yavv :))
Sorma :P Hele birşey yazarken sayfanın kendi kendine yenilenip yazdığım şeyi silmesine de uyuz olmaya başladım. Bak gene yazdım biraz önce yine kendi kendine sayfayı yeniledi gitti hepsi. Zaten pek girmiyordum, yakında komple çıkacam burdan :)
dostum yükleyeceğin oyunların sistem gereksinimlerini araştır, kendi sistemin kurtarmıyorsa yükleme , kurtarıyorsa yükle, illaki hangi oyunun gereksinimi ne ise öğrenmesi kolaydır, oyulardan pek anlamam ama ufak bi google taramasıyla öğrenirsin, yalnızca net' için şu anki sisteminin yeterde artar bile, ama işin içine oyun girdimi işler değişiyor, kabataslak buradan onu biz bilemeyiz, sen yükleyeceğin oyuna göre biraz araştır, fazla sürmez yalnızca 15 dakikalık bi google taraması yani araştırması yerter sana.
Bilgisayar bileşenleriniz iyi değil fakat daha düşük donanımlı notebooklara bile fabrika çıkışı Windows 7 yüklenip satışa çıkarılıyor. Ben de birkaç gün denemiştim öyle bir notebooku. Windows 7 Home Basic 32Bit yüklemenizi öneririm.
windows7 de arkaplanda çalışan çok program var bu yüzden tek çekirdekli işlemciler zorlanıyor, bilgisayarın boşta olduunu sandığın zaman bile yüzde60 yüzde70le çalışıyorlar.
herkeze teşekkür ediyorum ama oyun oynamayıp sadece web de gezinti falan tamam yeterli ama ben çok oyun delisiyim mesela crysis2 yi ben bu bilgisayarda oynadım normal çözünürlükte ama win7 yapınca ve tekrar oynamak isteyince bu sefer oyun kasarmı bu beni tedirgin ediyor bosluk ark. dediği gibi yikleyip bakabilirimde ama bi bilgi almakta fayda var
Denemek istiyorsan eğer dual boot olarak kur ki sorun çıkartırsa tekrar xp ye dönersin. Xp yi silipte yüklersen sonra uğraş dur tekrar xp falan.En iyisi dual boot senin için.
Win7 kur gitsin ama aklın varsa basic ve starter falan kurma çünkü ağırlar ve adı üstünde basit ve başlangıç için kullananlara yönelik işletim sistemi. Win7 nin Enterprise sürümünü tavsiye ederim. Özellik olarak starter dan falan daha fazla özellik ve çok daha hafif. Starterda kasan kendi laptobum enterprise de uçacak konuma geldi. Starter da 1 tane Knight online açıp kasarken enterprise de 3 tane açtım. Canım sıkılınca da 1 Knight açıp onu pazara bırakıp NFS Undercover oynadım sıfır kasma
windows 7 goruntu bakımından daha guzel mesala sayfalardakı yazılarda da net ama xp de bazı oyunlar açmıyo ben o yuzden masaustunde xp ye gectım ama w7 geçmeni tavsıye ederım daha iyi olur sistem derkende sorun olmaz ekrna kartın yeterlı ram de yeterlı 1 gb olsa ram bi düşün derdimde bulabılırsen aa 1-2 gb da ram ek ilave et