Arkadaşlar biraz gezindikten sonra konuyu buraya açmaya karar verdim...
Sitedeki arkadasların çeşitli sorunları var bazıları Memnun,Bazıları belki benden beter :)
iyi diyen arkadaşlar sistemi ne için kullandıklarını Merak ettim...
yani sistemde sadece Görsellik,Oyun oynamakmı iyi???
gecen 2 hafta evvel bilgisayarıma format atırtmak zorunda kaldım ve Windows7 kurdurttum...Kurdurtmaz olaydım...Hergün Küfür ediyorum..bana kalırsa işimizi kolayştırmak için Teknoloji olmalı,,Zorlaştırmak için degil...
Ben bilgisayarı genelde ses ve Goruntu edit etmek için kullanıyorum...Yani oyunla moyunla işim olmaz..
W7 yi kurdugumdan bu yana hiç bir işimi yapamaz oldum...
Ben pek anlamadıgımdan bir dostuma W7 yi kurdurttum istemi kurarken en son onboard ses kartını kuramadı..daha sonra ses kartını ayarladık makineyi actık kapattık ses gene gitmisti..Neyse bir çözüm buldu ses kartını hallettik..Sorun programı "Yönetici olarak kullan" komutunu secmeliymisiz..salak bir durum yani..
Dosyaları taşırken,adını degiştiriken her seferinde bunu soruyor...
Bu evde otururken ikide bir Wc ye giderken "Baba wc ye gidebilirmiyim" diye sormakla aynı şey :))
Msn den maillerime bakmak istedigimde tıklıyorum sayfa acılmıyor
Hotmail sayfasından Mailime giriyorum mailin icinde kitlenip kalıyor (siteden aktivasyon kodunu bile manuel olarak explorer e girdim)
Tv kartım "Skystar Hd2" Firma uzaktan yardım ile kurmaya calıstı 1.5 saatte kurabildi..Ancak sonradan belli olduki sistem 45dk sonra programı kitleyip kapatıyor tv den birsey cekemez hale geldi...
Bilgisayarım çok kötü degil
intelCore2 Quad CPU Q6600 @2.4Ghz
32bit
ramlerim 2 gb Ocz 1066Mhz
W7 nin verdigi puan 4.9 (puanlama bilindigi üzere 7.9 üzerinden veriliyor)
En büyük sorun Movie Maker...
Xp deki movie maker o kadar iyi bir programdı ki neden bu şekilde salakça bir şey yapmışlar anlayamadım..
W7 de movie maker yok Windows live yi indiriyorsunun onun içinde var,,Ama o programında Movie Maker ile alakası bile yok..
Xp deyken Goruntunun sesini silip sonradan elimdeki sesi ekleyip senkronu oturtuyordum kliplerin sesleri cillop gibi oluyordu..Xp deki Movie Makeri geliştireceklerine hepten rezalet bir şey yapmışlar..
Yada dedigim gibi ben bilmiyorum başka bir yolu vardır belki..Özellikle Movie maker de yapabilecegim bir öneriniz varmı?
Yoksa kaldırıp Xp yi yükletmek zorunda kalacagım ...
Windows 7 yi ne için kullanıyorsunuz??? (Yardım)
kardeş biraz ayarla çoğu sorununu çözersin örneğin denetim masası kullanıcı hesaplarına gir en altta kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştir var oraya tıkla çubuğu en alta çek zırt pırt sormaz o zaman. sistemin gayet iyi bundada sorun olmaz. movie maker da haklı olabilirsin artık ikame program bul onun için de. ayrıca sürücüsünü bulamadığın aygıtlar için vista sürücülerini yükle sıkıntı olmaz.
Arkadaşım kimidiyor ben beğendim kimi diyor ben beğenmedim.Bazıları kurmayı bilmez windows 7 suç atar.Kimiside hiçbirşey yapmaz güncellemeler mavisayfaya neden olur.Xp ilk çıktıgında belli ettirdi kendini Çogu hatadan temizlenmişti.Windows 7 de Birazdaha demlenseydi xp gibi olurdu.Ama insanlar aceleci işte acele olan çorbanın tuzunu koymayı unutmuşlar.Sadece güncellemeler ile tuz katacaklar çorbamız servise hazır olacak.(sp1)
"mons" dostum teşekkür ederim ayarlardan ayarladım şimdi sormuyor..
Movie maker konusuna gelince pek yerine program bulamıyacagım gibi :)
Bir çok profosyonel programlar var ama bunun kadar basit bir şekilde olanı yoktu..Yazık ettiler programa..
DetroiD_35
Arkadaşım çok haklısın..sorun biz tüketicilerde degil bunu çıkaranlarda demek istiyorsun sanırım..Ancak program hazır olana kadar yenisi çıkaracaklar bu sefer tam buna alışmışken başımıza başka birsey cıkaracaklar..
Valla yaptıkları en iyileri bence 98 ve Xp idi..Vistada tosladılar W7 ile sıyırmaya çalışıyorlar,ama pek sıyrılacak gibide görünmüyor
Arkadaşlar Movie maker olayınıda çözdüm
http://download.microsoft.com/do ... bad6523/MM26_TR.msi
eski versiyonu W7 ye kurabiliyormusuz ;)
Kurdum şakır şakır çalışıyor :))))
Alınma ama insan beceriksiz + bilgisiz olunca senin gibi windows 7 ye her gün söver. temel donanım yazılım bilgilerinin dışında + olarak windows 7 ile ilgili bilgin var mı ? Chip dergisinde kaç aydır windows 7 ile ilgili ayrıntılı bilgi vermekte aynı şekilde sitesindede.
Windows 7 kullanmaktayım.Windows un diğer sürümlerine göre her türlü açıdan üstün.Beğenmiyorsanız gidin windows 95 kurun.
Arkadaşım alınma ama Rahatsızmısın?
W7 senin çıkarttıgın bir yazılımmıki bu kadar üzerine alındın olayı?
Prim mirimmi alıyorsun??
Kimi begenir kimi begenmez..sanane..
Tony montana gibi görünüp Polat alemdar agızı ile cevap vermek hoşuna gidiyor sanırım...
Buraya "Yardım" diye açtıgımıza göre elbette bilgimiz olmadıgından...Senin bilgin var diye herkesin bilgisi olmak zorundada değil...
Her gün Müzik dinliyorsun..Hemde Her türlüsünü..Hangisinin Bestecisi,Söz yazarını,Çıktıgı firmasını biliyorsun?...
Sen bilgisayar dergisi alırsın ben Elektronik..Senin ses sisteminden benim bilgisayarda bilgim yoktur..
Çok biliyorsan bir önerin olurdu ortaya koyar paylaşırdın..belkide hakikatten bilgilisin..ama bu seferde Bencil oluyorsun çünki paylaşmıyorsun.. iyikide paylaşmamıssın senin zihniyetindeki bir adamdan tavsiye almak kötü olurdu..
sakin olun beyler,boyle boş şeyler için kavgaya değmez, win7ye gelince ayarsız win7 çekilmez ama ayarlayınca xpden daha iyi onu söylemeliyim,moviemakere gelince harbi çok güzel bi proydu,olmaması kötü ama geçen msnnin reklamında "win7 ile film yapmanın zevkine varın yazıyodu windows live moviemaker" diye bişi gördüm,tıklamaya üşendiğim için bakmadım:) belki ek olarak çıkartılır bu program,inşallah çıkar,çok işime yarıyodu..
Beyler herkesin farklı düşüncesi var,bunlara saygı duymalıyız mesela ben de win 7 yi oldukça sevenlerdenim bi kaç gün önce 2 gb ramli bilgisayar herkesin kasar demesine rağmen win 7 ultimate 64 bit kurdum gayet de memnunum önemli olan ayarları doğru yapabilmek, xp bence çok çabuk çöken bir sistem ne vista ne de win 7 o yönden xp gibi değiller,görsellik istiyorsanız xp de görsellik namına hiç bir şey yok...Ayrıca win7 daha hızlı bunu ilk günden farkedersiniz...Tabi tercih sizlerin.
Beyler herkesin farklı düşüncesi var,bunlara saygı duymalıyız mesela ben de win 7 yi oldukça sevenlerdenim bi kaç gün önce 2 gb ramli bilgisayar herkesin kasar demesine rağmen win 7 ultimate 64 bit kurdum gayet de memnunum önemli olan ayarları doğru yapabilmek, xp bence çok çabuk çöken bir sistem ne vista ne de win 7 o yönden xp gibi değiller,görsellik istiyorsanız xp de görsellik namına hiç bir şey yok...Ayrıca win7 daha hızlı bunu ilk günden farkedersiniz...Tabi tercih sizlerin.Ne gibi ayarlar mesala bende 2 gb ram 2.0 ghz ram var hic bi ayar yapmadım farkında olmadan yaptıysam ne güzel ama şu ayarları bi konu altında açıklasak güzel olur ve sabitlenir diye düşünüyorum :D
bak kerdeşim yardım istemekte haklısın bizde bildiklerimizi seninle paylaşırız.ama dier arkadaşta doğru söylüyor once bi sor ondan sonra win7 ye kotu rezalet falan filan de ama sen daha yardım isterken win7 ye sövmeye başlamışssın.sonrada kalmıssın buldum buldum bunu boyle yapınca oluyormus su sekılde sorunumu cozdum dıorsun. ben okudugum zaman kızıyorum bilmiyorsan oğrenmeden neden camur atıyorsun anladınmı sayın
bak kerdeşim yardım istemekte haklısın bizde bildiklerimizi seninle paylaşırız.ama dier arkadaşta doğru söylüyor once bi sor ondan sonra win7 ye kotu rezalet falan filan de ama sen daha yardım isterken win7 ye sövmeye başlamışssın.sonrada kalmıssın buldum buldum bunu boyle yapınca oluyormus su sekılde sorunumu cozdum dıorsun. ben okudugum zaman kızıyorum bilmiyorsan oğrenmeden neden camur atıyorsun anladınmı sayın
byaydin
bende 64 bit windows 7 kullanıyorum senin yaşadığın problemlerin hiçbirini yaşamadım ses kartını otomatik tanıyor ama ben anakartın cd'sindeki sürücüyü kuruyorum hem öyle yönetici olarak çalıştır falanda demem gerekmiyor,bende de tv kartı var skystar 2 sendeki gibi hd değil ama sürücüyüsünü kurmak 2 dakikamı almadı,msnden maillerime bakıyorum sayfa açılmaması veya kilitlenmesi gibi bir sorun yok,movie maker kullanmıyorum ulead video studio kullanıyorum xp'de ulead video studio 10 kullanıyordum windows 7'de programı açınca aeroyu kapatıyordu program düzgün çalışıyordu ama ben ulead video studio 11'i kurdum şimdi bir sorun yok yani herşeyin bir çözümü vardır windows 7 kötü bir işletim sistemi değil sen biraz şansızmışsın oyun oynayan biri olarak xp'den daha performanslı oyunlarda,tek yaşadığım sorun web camimin sürücüsünü bulamadım 64 bit çalışmıyor 32 bitte çalışıyor ama 64 bitte kullanamıyorum buda windows 7'nin suçu değil.
Valla arkadaslar buraya derdimi yazdıgıma bin pişman oldum..Burada görüyorumki genelde bir çogunuz konu hakkında bilgilisiniz ama nedense bilgilerinizin fazlalıgını konusuyor sorunu nasıl çözerimle ugrasmıyorsunuz...
şimdiye kadar kullandıklarım 95,98,xp,vista,W7 buna ragman hala söylüyorumki Vista ve W7 çok kötü...gecen yıl aynı buna benzer sorunları Vistada yaşadıgımda herkes sizler gibi konusmustu harika bir program diye ama ardından nedense Şimdiye kadar çıkardıklarının en kötü yazılım oldugu için bir sürü davalar açıldı..Ardından iyileştirmek içinde W7 yi attılar ortaya..w7 gelişme aşamasında alabilir..bizler yazılımcı degiliz ve bunu anlamak zorunda degiliz..bizler tüketiciyiz ve para veriyorsak en iyisini istemeye tabiiiki hakkımız var...Ancak anlamayamadıgım neden sizler yardım etmek yerine W7 nin Avukatlıgına soyundugunuz..
Ben programı kötü bulabilirim siz iyi..
Program bazı ayarlarını yapabildim sagolsun 2. mesajı atan arkadas bir konuda yardım etti gerisini baska forumlardan arayarak buldum....
Sevgili "korer" tv kartımı ben kurmadım firmanın kendisi kurmaya çalıştı ve epey zorlandı..ama belirttigim gibi 45 dk sonra programı kitleyip kapatıyor..yani dagıtımcı firmanın teknik servisi olayı çözememişsse ben hiç çözemem...
Diger konuya gelince..
Unlead ı bende kullanıyorum..After fx te kullanıyorum,Pinnacle studio da ancak movie makerin yaptgı olayı bu 3 programda yapamıyor..Hepsinin farklı fonksiyonları var..
iZotope programınıda kullanıyorum..buda ses temizlemeye yarıyor çok profosyonel bir program ama Soundforge de bulunan bazı özellikler de iZotope programında yok..
Bende internet üzerinden 1-2 oyun oynuyorum bununla derdim asla olamaz..Napim oyunu..Oyun karın doyurmuyor:) olsada olur olmasada.. Sizin işiniz geregi fotoshop kullanırsınız..ama kullanamassanız ne yapacaksınız?..
Neyse arkadaslar daha fazla yazmaya gerek yok destek ve köstekleriniz için teşekkür ederim
Alın size movie maker msn yok içinde sadece movie maker.
http://www.microsoft.com/downloa ... 7-8f9d-068fc0f80cfc
wındows7 nıcınmı kullanıyorum . xp de ıken cıft cekırdeklı ıslemcım sankı tek cekırdeklı gıbı ıs gorıyordu yanı tam olarak performans alamıyordum aynı sekılde ekran kartında da oyle . wındows 7 ıse acık ca bellı oluyor performans ekran goruntusu duzeldı vede ıslemcım sankı daha ıyı calısmaya basladı . yanlız eksık yanları var . xp dekı gıbı ısımı rahat yapamıyorum ama ıs alısana kadar ... ozellıkle guvenlık konusunda daha ıyı geldı wındows 7 . parolanı gırmeden bır allahın kulu ıstedıgı programı kuramıyor pc ye yada kaldıramıyor xp de boyle bırsey yok . bu durum benım ısıme geldıgı ıcın w7 kullanıyorum .. he xp yı de aramıyor degılım guzelım movı makırı yemısler .