Windows 7 yi taşınabilir harddiske yüklemek?

Bersan
18-11-2009, 19:45   |  #1  
Bersan avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
515 mesaj

ben win 7 yi taşınabilir hdd ye yüklesem bi sorun olurmu her pc de kullana bilirmiyim..... çünkü şöle bir yazı okudum windows bazen sistem harddisklerini karıştırıp mavi ekran çıkartıyormuş bootta

Kapalı Hesap (153334)
18-11-2009, 20:09   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Hdd kalite ise sorun çıkmaz.

Karub
18-11-2009, 21:34   |  #3  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Ama benim bildiğim Taşınabilir HDD lere windows kurulmuyor..

OSMAN BAĞÇEVAN
18-11-2009, 21:54   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

taşınabilir hdd nin kalitesi iyiyse kurabilir..
ama değilse tabiki kuramaz..O disklerinizin bulunduğu ekranda hdd ler olur..taşınabilir hdd niz de olur..Bütün disklerinizi silebilirsiniz ve kurulumda yapabilirsiniz..Ama taşınabilir hdd kalitesiz ise sadece silebilirsiniz , yükleyemezsiniz windows u..

He kalite birşey olduğunu farzedersek , sorun olacağını sanmıyorum..Bir bios ayarı kalıyor geriye , onu da bios yapar otomatik zaten...

Karub
19-11-2009, 00:26   |  #5  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Taşınabilr HDD ye atıyorum ne kuralım windows 7.. Kur dediğimiz zaman USBden kurulamaz vb. uyarılar geliyor. Kaliteyle ne abğlantısı var bilemiyorum ama ben denemiştim o zaman kuramamaıştım.

mancukya
19-11-2009, 01:33   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

bende kuramadim ayrica ne kalitesi bahsedilen burda ?
xp vista ve seven kurmayi denedim keisnlikle 3 sistemde olmuyor.

OSMAN BAĞÇEVAN
19-11-2009, 02:15   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Alıntı: mancukya  
bende kuramadim ayrica ne kalitesi bahsedilen burda ?
xp vista ve seven kurmayi denedim keisnlikle 3 sistemde olmuyor.
http://www.hepsiburada.com/weste ... 5&productid=bd84621

böle bir kaliteli hdd niz varsa , sorunsuz kurulum yapabilirsiniz yanlız anakartı da unutmamak gerekiyor..
yoksa kurdun diyelim işletim sistemini , anakartın bios  ayarlarından boot edemiyorsun usb yi , ee nasıl çalışıcak bu işletim sistemi ?
sizin ki benim harici hard diskim gibi kalitesiz olduğu için kurulum yapamıyoruz..Farklı işletim sistemilye denemeye gerek yok :)

buraya kadar anladık ya sonrası nasıl olcak ?
başka bilgisayarda çalıştırabilirsiniz fakat anakart driverleri felan bir sürü kıvır zıvır çakışır düzgün
çalışmaz ....bilirsiniz az çok zaten..bilmeye de gerek yokk , tahmin edebilirsiniz..
Onuda geçtim ben kurdum hadi hdd ye işletim sistemimi , ee virüs girdi farzedelim..Virüs de diğer dosyalara yayıldı...E napıcam , 500 gb lık hdd yi komple formatlamak zorunda kalıcam..
Bu riski ben göze alamam , size kolay gelsin...

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 19 Kasım 2009 02:15
dj-61
22-04-2010, 21:53   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

virüsden mi korkuyorsun sende 500 GB HDD yi full kullanma böl bir bölüm ona sistem yükle  bişey olursa satece sisteme formak at yani çareler var sonra virüs dediğin ne ki avg kulla bak virüs kalıyormu ben hep onu kullanırım şu an kullandığım son sürüm ve tamamen full lisans yenilemem gerekecek ama olsun zaten full olmasa bile çok faytalı ben kac senedir kullanırım süper,  7 serisi kötüydü biraz ama üstleri cok güzel hızlı tarama ve web sayfa tarama gibi cok geniş kapsamlı yani ben virüs sıkıntısı yaşamadım usb den bulaşanlar oluyor başka pc lerden anında temizliyor istemediğim bir temizlikde geri alabiliyorsun bence tavsiye ederim..

sonra bu usb HDD bende de var bende düşünüyorum win 7 yüklesem yada pc icine bir kücük hdd alsam onamı yüklesem..  xp nfs shft oynayamıyorum win 7 de acılan kurulu oyun denedim yine hata onun icin bir win  kurarak denicem usb hdd yer var aslında bu arada win 7 ne kadar yer kullanıyor hdd üzerinde  hic bakmadım biri söylesin :)

Kapalı Hesap (107285)
23-04-2010, 14:19   |  #9  
Kapalı Hesap
853 mesaj

Eğer amacınız sadece gittiğim her yere götürebileceğim bir işletim sistemi ise benim 2 gb'lik usb belleğimde ubuntu linux kurulu .gayet güzel de çalışıyor .hem olası bir windows açılmaması durumunda pc yi usb den başlatıp dosyaları kolayca kurtarabiliyorsunuz . Sürücü problemi de yok hangi pc takarsan tak otomatik hallediyor