Windows 7 yükledim 5+1 den sadece 2+1 ses geliyor

birtanws
14-11-2009, 13:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Slm windows 7 yükledim ama ses sorununu çözemedim ses kartım yok cigabaytın sitesine girdim bendekinin dırayvırının win7 uyumlusunu yükledim hata verdi ses denemelerinde bütün kolonlardan ses geliyor ama mp3 ve filmlerde 2 kolondan ses geliyor lütfen yardım

Mustafa@PC
14-11-2009, 16:36   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ses kartınızın marka modelini Everest programı ile öğrenir misiniz ?

sensible13
14-11-2009, 16:51   |  #3  
sensible13 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj

dediğin sorun çoğu kişide var,hatta bu bi sorun değil.eğer programda hepsinden ses geliyorsa muhtemelen kolonların hepsi çalışıyor.5+1 ses sistemi surround yani çevresel ses sistemidir.müzik ya da film izlerken hepsinden ses almamanız normal çünkü izlediğiniz film ya da müziğin sesine göre değişir.mesela divx izlerken 5+1 ses çıkmaz ama bir dvd izlerken hepsinden ses alırsın çünkü o filmin 5+1 ses desteği var aynı durum müzik içinde geçerli.özellikle oyun oynarken de belli  olur 5+1.ama ben hepsinden ses alıyım diyosan bütün işlemlerde programdan anlog kısmından ön ve arka hoparlör çıkışını ön hoparlör yaparsın hepsinden ses alırsın bu sefer de 2+1 olarak kullanmış olursun.5+1'in hiç bi özelliği kalmaz.bizzat başıoma geldi bende uraştım bu konuda bi şeyler öğrendim.iyi günler.