Arkadaşlar şu anda elimde Windows 7 Ultimate 32-bit işletim sisteminin .İSO dosyası var Masaüstüne çıkarttım Şu anda Vista Home Basic kullanıyorum ve orjinal Ben bu sistemi kaldırmadan w7'yi kurmak istiyorum ve bu noktada yardımlarınıza acayip ihtiyacım var...
Öncelikle şunu sorayım:
1- Power2Go programıyla .iso dosya görüntüsünü bir DVD-R'ye yazdım ve taktığımda Otomatik Kullan seçenekleri setup.exe çalıştır ve dosyalara gözat..
2- Windows 7'yi kurmak için normal Vista açık iken mi SETUP.EXE'yi tıklayarak kuracağım? Eğer öyleyse PowerISO'dan sanal sürücüye gösterip setup.exe'yi tıklayarak kurabilir miyim?
3- Şu anda sadece :/C ve :/D(recovery) olarak 2 tane Hdd bölümü var. Ve sanırım bnm diğer dökümanlarıma birşey olmadan kurmak istiyorsam yeni bi HDD bölümü açmam gerek. 50gb boş alan var. Bu bölümlemeyi manuel olarak bilgisayarımdan mı yapayım yoksa W7 kurulurken kendi bunun seçeneklerini bize sunuyor mu? Duyduğum kadarıyla Windows7'nin performanslı çalışabilmesi için önerilen boş alan 20GB imiş...
4- Windows 7'yi kurduğumda halihazırda Vistadaki bütün dosyalarıma ( programlar, belgeler, fotoğraflar vs) herhangi birşey olabilir mi? Ayrıca Vistadaki bütün bu kaynaklarıma W7'den nasıl ulaşacağım?
5- Notebooku açtığımda otomatik olarak Vista yada W7 ile mi başlatılsın diye uyarı çıkacak mı?
6- Mart ayının sonunda Windows7'nin kullanım süresi dolduğunda eğer orjinalleştirmek istemezsem ne olacak? Açılışta yine aynı soruyu soracak mı? Ve eğer Windows 7'yi kaldırmak istersem nasıl kaldırırım?...
Sistem Özellikleri:
Hp pvl dv5-1235et
Intel® Core™2 Duo İşlemci T6600
• 2,2 Ghz, Düzey 2 önbellek 2 MB
Orijinal Windows Vista® Home Basic ve Service Pack 1 (32 bit)
Standart bellek
3072 MB
Dahili sürücüler
250 GB
Depolama denetleyicisi
SATA Sabit Disk Sürücüsü
Sabit disk sürücüsü hızı
5400 rpm
Grafik alt sistemi adı
NVIDIA GeForce 9600M GT
Biraz uzun oldu ama cahillik işte :D